• Etusivu
  • Talo

Kiinnostavatko keittiöt?

Katso ratkaisut asuntomessujen keittiöissä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.07.2014
20147_40271.jpg

Keittiön sijoittuminen muihin huoneisiin nähden kannattaa miettiä keittiötä suunniteltaessa. Kohteessa 14 keittiö onkin suoraan yhteydessä oleskelutiloihin.

Keittiö on yksi kodin tiloista, jonka suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ratkaisuja ei kannata tehdä hetken mielijohteesta, vaan miettiä käyttöä ja keittiön käytännöllisyyttä pitkäksi ajaksi eteenpäin.

Keittiötä suunniteltaessa on helpointa lähteä miettimään suunnitelmaa keittiön toimivuuden kannalta. Lähtökohtana on sijoittaa kodinkoneet sekä lasku- ja säilytystilat omille paikoilleen. Keittiötyyppejä on olemassa useita erilaisia yhdelle seinälle sijoitetusta aina saarekekeittiöihin. Se, millainen omaan kotiin parhaiten soveltuu, riippuu tilasta johon keittiö rakentuu.

Hyvä perusta keittiön suunnittelulle onkin lähteä miettimään, mitä keittiöönsä tarvitsee ja miten keittiötään käyttää: paljonko säilytystiloja tarvitaan, minne kaikkialle tarvitaan laskutilaa ja minne tarvitaan kattaustilaa. Mikäli olet uudistamassa vanhaa keittiötäsi, mieti mikä vanhassa keittiössäsi oli hyvää ja mikä ei - kun toiveet on listattu paperille, on helpompi lähteä suunnittelemaan unelmien keittiötä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Keittiötä suunniteltaessa ei sovi unohtaa myöskään ottaa huomioon sähköistämistä sekä valaistusta. Nykypäivän keittiöt sisältävät useita erilaisia sähkölaitteita, joten on syytä varmistua siitä, että jokaiselle koneelle on pistorasia kyllin lähellä.

Keittiössä tarvitaan lisäksi tehokas valaistus työskentelyä varten sekä mahdollisuus tunnelmavalaistukseen silloin kun keittiössä vietetään aikaa esimerkiksi ystävien kesken. Tunnelmavaloja voidaan nykyisin sijoittaa helposti esimerkiksi välitilaan, sokkeliin tai vaikkapa saarekkeeseen.

Katso miten asuntomessujen keittiöt on toteutettu

Hae Asuntomessujen keittiöistä ideoita oman keittiön säilytysratkaisuihin sekä laskutilojen sijoitteluun.
Asuntomessukohteiden keittiöissä pääset näkemään niin voimakkaita ja rohkeita väriratkaisuja kuin aivan puhtaan valkoista ja minimalistista. Erilaisiin keittiötasojen materiaaleihin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä kohteista löydät mm. betonista valmistetun keittiötason.

Kiinnitä huomiota myös keittiöiden valaistussuunnitelmiin ja siihen, miten valaistukset on suunniteltu sekä tunnelman että työskentelyn kannalta.

2430_36115917_201471893513.jpg
Kohde 3, Elämän Lanka. Elämän Langan keittiöstä löytyy mm. voimakasta punaista ja mustaa. Vesipisteitä on keittiössä yhteensä kaksi.
Info

Info

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41845.jpg
Puukoulu osa 13 - Puu piharakentamisessa
Puu sopii erinomaisesti piharakentamisen materiaaliksi. Sitä on helppo työstää ja käsitellä. Puu on lämmin materiaali, luonnonmukainen ja miellyttävä kosketella. Rakenteellisesti oikein toteutettuna ja tarkoituksenmukaisen puumateriaalin valitsemalla puurakenteet ovat ulkokäytössäkin erittäin pitkäikäisiä. Näin ollen on tärkeää, että valitaan oikea puumateriaali oikeaan paikkaan. Puulla tehtyjä rakenteita ja tuotteita voi myös helposti jälkikäteen kunnostaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tekniikan Maailman luotettavat testit ja vertailut ovat käsite
Tekniikan Maailma kertoo lehdessä ja digipalvelussa kaiken tietämisen arvoisen uusimmasta tekniikasta. Se testaa ja vertailee merkittävimmät tuotteet avainalueiltaan kuten autoista, mobiililaitteista, viihde-elektroniikasta, tietotekniikasta, kameroista, kodinkoneista ja urheiluvälineistä. Lisäksi lehti seuraa aktiivisesti tiedemaailman tapahtumia.TM:n luotettavat ja puolueettomat testit ja vertailut ovat käsite. TM välittää lukijoilleen tietoa, josta on hyötyä, ja auttaa kuluttajia tekemään oikeita valintoja.Lehti ilmestyy 23 kertaa vuodessa.
20154_43245.jpg
Märkätilan vedeneristys
Tarvittavat työvälineet- tela x2- sivellin- mattoveitsi- vispilä sekoitukseen- lasta- saksetYhtiömuotoisissa taloissa vesieristys kuuluu taloyhtiön vastuuseen ja näin ollen myös työn valvonta. Vesieristys ei vaadi sertifioitua tekijää. Urakoitsija on kuitenkin vastuussa tehdystä työstä.Ohje sisältää sisäpuolisen vedeneristyksen nestemäisillä tuotteilla. Ennen työn aloittamista varmistetaan, että lattialämmitys on ollut kytkettynä pois muutaman vuorokauden ajan. Lattian kaltevuuden tulee olla 1:100 ja lattiakaivon alueella 1:50 noin 0,5 metrin säteellä. Alustan pitää olla kuiva ja puhdas.Seinän ja lattian vesieristys1. Tarvittaessa telataan pohjustusaine valmistajan ohjeen mukaisesti ja noudatetaan kuivumisaikaa.
200711_7320.jpg
Kastelli Kartano 171
Kartano-malliston kookkaimpia malleja, jonka komea ulkonäkö kätkee sisälleen muhkeat tilat. Alakerran avarien oleskelutilojen yhteydessä on pariovin erotettu kirjasto/työhuone. Makuuhuoneesta on yhteys reilunkokoisiin pesutiloihin. Yläkerran suuri makuuhuone voi haluttaessa toimia myös työ- ja harrastetilana tai siitä voi erottaa pienen lapsen nukkumatilan. Monikäyttöisestä aulasta on mukava yhteys talon paraatioven yläpuolelle sijoitetulle parvekkeelle.
20198_59519.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskuluja?
Haluatko suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan? Haluatko etäältä ohjattavan ja seurattavan lämmityksen mökille? Haluatko hiljaisen ja tehokkaan lämpöpumpun? NIBEn ilma-vesilämpöpumput tarjoavat vastauksen näihinkin kysymyksiin.
pariskunta seisoo uuden talon edessä
Doventus - onnistunut rakennushanke
Onnistuneen hankkeen kulmakiviksi asetamme vankan kokemuksen omaavat suunnittelijat ja asiantuntijat. Arkkitehtimme luomat ratkaisut yhdistettynä rakennesuunnittelijamme ja talotekniikan kokonaissuunnittelutiimimme oikea-aikaiseen suunnitteluoptimointiin suuntaavat rakennushankkeen oikealle reitille. Hallittu suunnitteluprosessi pätevässä pääsuunnitteluohjauksessamme varmistaa tilaajan avaintavoitteiden toteutumisen. Toimintamalliimme kuuluu aina asiakaslähtöinen palvelu ja varmuus sopimuslaadun täyttymisestä.Asiakkaidemme kokemuksen perusteella kokonaissuunnittelun tilaaminen Doventus Oy:stä antaa erinomaiset mahdollisuudet tuottaa yhteensopivat ja kustannusoptimoidut urakkalaskenta-asiakirjat myös tiiviissä aikataulussa. Pääsuunnittelijavetoinen kokonaisuunnittelumallimme sopii hyvin useimmille tilaajaorganisaatoioille mm kustannustehokkuuden ja vastuiden selkeyden johdosta.Lisätietoa Doventuksen palveluista...Doventuksen yhteydenottopyyntö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton