• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.06.2008
20086_11468.jpg

Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.

Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.

Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.
Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty olohuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Olohuoneen kustannuksiksi on arvioitu 2787,6 €.

20086_11462.jpg

Olohuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 2411,5 €.
20086_11463.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa olohuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
2787,6 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 2411,5 €. Olohuone saatiin siis remontoitua yhteensä 376,1 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 313,1 € ja työkustannusten 63 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 1370,1 € --> Toteutuneet 1057,0 €

Kuten keittiöremontin kohdalla, myös olohuoneessa eroa kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi laminaatista. Remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaattimalli, joka sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Lisäksi kustannusarvion materiaalikustannuksia kasvattaa lattian tasoitetyö, mitä ei kuitenkaan asunnossa tarvinnut tehdä.

Työtunnit:
Arvio 40,5 h --> Toteutuneet 38,7 h

Remonttityö sujui lähes suunnitelman mukaan eikä eteen tullut mitään yllättävää. Kustannusarvioon merkattuja lattian tasoitetöitä ei tarvinnutkaan tehdä, mikä vähensi myös toteutunutta tuntimäärää. Olohuoneen seinään puolestaan maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla, ja maalaustyöt kestivät siten hieman oletettua pidempään.

Ilman suunnitellun laminaattimallin vaihtoa toiseksi RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos olohuoneremontin kustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys olohuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57243.jpg
Edullista lämmittämistä ilma-vesilämpöpumpulla
Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän tai energiakustannusten hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pesuhuoneessa hometta
Kysymys:Meillä on saunan pesutiloissa lattia ja seinät laatoitettu 10 vuotta sitten. Katossa on puupaneelia. Ilmanvaihtoventtiileinä näyttäisi olevan tulo, että poisto. Paneelikatto on kuitenkin erittäin näkyvästi homeessa. Joskus kuulee sanottavan, että pesutilojen puupintojen pintahome ei olisi terveydelle haitallista, onko tuollaisessa mitään perää, vai pitäisikö korjaustoimenpiteisiin ryhtyä välittömästi?
201210_32689.jpg
Asunnon kosteus ja sen hallinta
Nykyisten asuntojen seinät, katto ja lattia eristetään entistä paremmin. Myös ulko-ovet ja ikkunat ovat parempia kuin aiemmin – siksi talosta tulee tiivis eikä se hukkaa lämpöä.Helposti käytettävä ja tehokas ilmanvaihto on yksi keskeisimmistä asioista nykytalon sisäilman laadun varmistajana.
20172_48276.jpg
Suorasähkölämmitteisen talon apulämmittäjä
Luonnonvoimia hyödyntämällä saadaan arkeen tuotettua parhaimman mahdollisen lämmön. NIBEn lämpöpumput tuottavat ulkoilmasta energiaa kodin lämmitykseen ympäristöystävällisesti, lompakon huomioiden.
202210_79794.jpg
Tutkimuksetkin sen todistavat - hirsitalossa on terveellistä asua
Lukuisat tutkimustulokset puoltavat asukkaiden omakohtaisia havaintoja hirsikodin viihtyisyydestä ja positiivisista terveysvaikutuksista. Honkarakenne selvitti alan tutkijoilta ja asiantuntijoilta, mihin kokemukset virallisesti perustuvat. Tutustu nyt myös Hongan kevään 2023 uutuusmallistoon, jossa on vahva hyvinvoinnin teema.
Talon julkisivupiirros
Ammattilaisten avulla vaativakin remonttihanke onnistuu
Esimerkissämme omakotitalon puolilämmin ullakko muutettiin lämpimäksi ja viihtyisäksi työhuonetilaksi. Remontissa uuden työhuoneen yhteyteen rakennettiin kylpyhuone ja oma parveke. Uusi kattoikkuna ja ovi parvekkeelle tekevät tilasta valoisan. Arkkitehti Tero Seppänen Doventus Oy:stä ratkaisi tilankäytön kasvaneen perheen tarpeisiin sopivaksi. Osaava suunnittelutiimi huolehti myös rakenteiden ja ilmanvaihdon sekä sähköistyksen suunnittelusta. Laadukkailla suunnitelmilla kilpailutettiin urakoitsijat. Vaativa remonttihanke suoritettiin tarkan valvonnan alla, jolloin asukkaat pystyivät luottamaan ammattilaisten avulla aikaansaatuun lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton