• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - eteinen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.06.2008
20086_11589.jpg

Vanha eteinen oli ahdas ja tunkkainen.

Kerrostaloyksiön eteinen koki yhtä näyttävän muutoksen kuin kaikki muutkin asunnon huoneet. Ennen remonttia eteinen oli ahdas ja pinttynyt. Säilytystilana toimi seinustalla olevat ikivanhat komerot. Suurin muutos eteiseen tulikin uusien huoneenkorkuisten peililiukuovien avulla. Lisäksi seinät sekä katto maalattiin ja lattiaan asennettiin laminaatti.

Peililiukuovet tuovat eteiseen avaruutta ja valoa.
Peililiukuovet tuovat eteiseen avaruutta ja valoa.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty eteisen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Eteisen kustannuksiksi on arvioitu 2077,4 €.

20086_11588.jpg

Eteisremontin toteutuneet kustannukset ovat 1952,8 €.
20086_11585.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa eteisen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä 2077,4 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 1952,8 €. Eteinen saatiin siis remontoitua yhteensä 124,6 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannukset tulivat 166,6 € edullisemmiksi ja työkustannuksia puolestaan syntyi 63 € enemmän kuin arviossa.

Materiaalikustannukset:
Arvio 1639,9 € --> Toteutuneet 1473,3 €

Materiaalikustannusten kohdalla säästöä syntyi sekä edullisemmasta laminaattimallista että peililiukuovikaapistosta.

Työtunnit:
Arvio 12,5 h --> Toteutuneet 13,7 h

Kustannusarviossa ei oltu huomioitu lattioiden listoittamista, joka vei remonttiaikaa yhteensä tunnin. Suurin ero työtuntien kohdalla syntyykin juuri tästä.

Ilman edullisemmin ostettua laminaattia ja peilikaapistoa kustannusarvio olisi pitänyt eteisen osalta paikkansa alle 2 % tarkkuudella.

Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Mistä lisärahoitus hankkeelle?
Talon rakennuksessa tai remontoinnissa saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin budjetti ei kaikesta huolimatta ole pitänyt. Ylimääräisiä menoja on tullut syystä tai toisesta.Rakennus- ja korjaushankehan lähtee liikkeelle alustavasta kustannusarviosta. Tässä vaiheessa mietitään, onko edes realistista miettiä hankkeen aloitusta. Jos hanketta jatketaan pidemmälle, tehdään tarkempi kustannusarvio, jossa on mietitty lähes 100 %:sti kaikki hankkeeseen kuuluvat kustannukset. Nyt, jos koskaan, on vielä mahdollista muuttaa valittuja ratkaisuja. Ja pitääkin vaihtaa, jos valinnat ovat olleet liian kalliita varattuun budjettiin. Vielä ei kuitenkaan olla aloitettu mitään - muuta kuin paperilla.
20231_80545.jpg
Haiseeko huoneessa viemäri?
Haiseeko huoneessa viemäri? Lattiakaivon erikoisvesilukko on usein helppo ratkaisu harmilliseen ongelmaan. Vieserin lattiakaivoihin saatavilla oleva erikoisvesilukko on nopea ja helppo jälkiasentaa, joten asukas voi tehdä sen tarvittaessa itsekin ilman erityisosaamista.
20233_81066.jpg
Mitä hyötyä viherkatosta on Suomessa?
Viherkatto miellyttää monen silmää ja oikein toteutettuna se sopii hyvin suomalaiseenkin talonrakentamiseen ja ilmasto-olosuhteisiin. Se suojaa vesikattoa ja eristää sekä kylmältä että kuumuudelta. Viherkatto toimii myös pölyttäjähyönteisten elintilana ja hiilinieluna.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton