• Etusivu
  • Talo

Katto- ja ulkoseinäpellit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.04.2008
20084_10211.jpg

Teräs on rakenne, joka ei petä. Se on kosteudenkestävä eikä home pilaa sitä. Se ei kutistu tai turpoa. Olivatpa sääolosuhteet rakentamisen aikana millaiset hyvänsä, teräs pitää alkuperäisen lujuutensa ja muotonsa. Ja vaikka se on kevyttä, sen kantokyky on uskomaton.

20084_10212.jpg

Tiilikuviopelti

Lindabin tiilikuviopelleillä rakennetut vahvat ja tyylikkäät teräslevykatot kruunaavat uudet talot ja istuvat kauniisti vanhempiin taloihin myös kulttuurillisesti herkillä alueilla. Valittavana on klassisia kattovärejä ja laaja valikoima moderneja sävyjä. Pinnoitteesta, profiilista ja väristä riippumatta tuloksena on luja, kaunis ja pitkään kestävä katto.

Lindabin tiilikuviopelti pähkinänkuoressa

  • vahva ja tyylikäs
  • uusiin ja vanhoihin taloihin
  • helppo asentaa
  • kevyt
  • haalistumattomat värit
  • taattu kestävyys
  • korkealaatuinen, kestävä pinnoite
20084_10213.jpg

Ulkoseinäpelti

Lindabin kuumagalvanoidusta teräksestä valmistetut ulkoseinäpellit soveltuvat loistavasti niin omakotitaloihin kuin kerrostaloihinkin. Pelleissä on uria, jotka vähentävät lämmönjohtavuutta. Pellit vaimentavat myös äänivärinää. Itse asiassa ne täyttävät, palonkestävien materiaalien kanssa käytettynä, kaikkein tiukimmatkin paloturvallisuusmääräykset.

Lindabin ulkoseinäpelti pähkinänkuoressa

  • monipuoliset käyttömahdollisuudet
  • pitää alkuperäisen muotonsa
  • kevyt
  • suuri kantokyky
  • vähäinen lämmönjohtavuus
  • erinomainen äänieristys
  • parantaa paloturvallisuutta
  • homeen vaikutuksen ulkopuolella
  • helppo koota ja kiinnittää
  • soveltuu kaikenlaisiin ulkoverhouksiin

Teräsratkaisut tulevaisuutta ajatellen

Lindabin teräsratkaisuilla varmistat kustannustehokkuuden koko projektin ajaksi, ideoista toteutukseen asti. Ilman kompromisseja, aina laadukkaasti.

Kun rakennus on sitten valmis, lämmityskustannuksetkin pysyvät kurissa, sillä monet teräsratkaisut ovat erinomaisia energiansäästäjiä. Korjauksetkaan eivät nakerra budjettiasi. Terä ja ohutlevy eivät vaadi kunnossapitoa käytännössä lainkaan. Ja koska ne eivät lahoa tai homehdu, rakennus kestää pitkään, vuosikymmenestä toiseen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
20233_81156.jpg
Kristian Nurmi ihastui Qbrickin työkaluvaunuun: "’Tämä seuraa lumihangessakin"
Kristian Nurmi kaartaa pihalle ja avaa pakettiauton sivuoven. Mukana on tuttuun tapaan punamusta työkalulaatikko, josta on tullut monitoimiyrittäjän toinen käsi. Nurmen vajaa vuosi sitten perustama, Lopella ja Riihimäellä toimiva Puumave on erikoistunut puunkaatoon, remonttitöihin ja sukellusalan tehtäviin.
jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Riitaisuuksien käsittely
Toimenpiteet:Mahdolliset riitaisuudet pyritään selvittämään neuvotteluissa urakoitsijoiden kanssa siten, että asiat saadaan tyydyttävään päätökseen ilman oikeuskäsittelyä. Mikäli asioita ei voida sopia ilman oikeuskäsittelyä, riitaisuus käsitellään käräjäoikeudessa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Reklamaatiokirjeet, muistiot, haasteet, vastineetHyväksyntä:Tilaaja
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miksi yläkerran lattia lämpenee kellarikerrosta huonommin?
Kysymys:Vuonna -99 valmistuneessa rinnetalossamme oli reilut kymmenen vuotta kahden kuution massavaraajalla toteutettu vesikiertoinen lattialämmitys. Siinä oli reilun kokoinen, noin 100 litran paisuntasäiliö. Paine oli noin 2 barin luokkaa. Nyt toissa kesänä siirryimme maalämpöön. Mikään muu ei muuttunut kuin lämmöntuottotapa ja paisuntasäiliö huomattavasti entistä pienemmäksi. Paine on nyt lähellä 3 bar.Ongelmana on, että alakerran lattialämpötila on viime ja tänä talvena ollut tarkalleen asteen enemmän kuin yläkerrassa. Massavaraaja-aikana tällaista ei ilmennyt. Mistä se voi johtua?
20233_80984.jpg
Näin ympäristöystä­vällinen kylmäaine vaikuttaa lämpöpum­pun toimintaan
Lämpöpumppujen yhteydessä puhutaan useasti lämmittämisestä ja viilentämisestä, mutta lämpöpumput eivät ole vain järkevin ratkaisu energiankulutuksen vähentämiseen, vaan myös vihreään siirtymiseen. Lämpöpumpun laitteiston osalta ympäristöystävällisyys löytyy koneiston sisältä, jossa kylmäaineella on suuri merkitys lämpöpumpun CO2-jalanjäljen vähentämisessä.Mutta mikä on kylmäaineen merkitys lämpöpumpussa ja entä mitä tarkoittaa käytännössä ympäristöystävällinen kylmäaine? Kysymyksiin vastaa Vaillant Nordicsin tuotehallinnan johtaja Peter Aller.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton