• Etusivu
  • Talo

Katepal-bitumikatteet uusille ja vanhoille katoille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.01.2012
20121_29218.jpg

Katepal SuperRocky Punainen.

Katepal Oy on Suomen johtava bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistaja. Se on perustettu vuonna 1949. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Tampereen naapurissa. Päätuoteryhmiä ovat SBS-kumibitumipohjaiset rullatavarat, kattolaatat, sivelyaineet ja pakattu bitumi.

Tuotteet ovat eurooppalaisten harmonisoitujen tuotestandardien mukaisesti CE-merkittyjä. Katepal-tuotteilla on lisäksi Kattoliiton tuoteluokituksen mukainen VTT:n sertifikaatti, Tiehallinnon tuotehyväksyntä sekä useiden vientimaiden tyyppihyväksynnät. Katepal Oy noudattaa sertifioitua ISO 9001 -laatujärjestelmää. Ympäristöasiat huomioimme kaikessa toiminnassamme.

Katepal Oy:n jatkuva tuotekehitys on suuntautunut katteiden kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Perinteisistä "kattohuovista" on tullut nykyaikaisia kumibitumikermejä ja kattolaattoja, joissa yhdistyvät asennuksen helppous, upea ulkonäkö ja pitkäaikaiskestävyys.

Lue lisää bitumikatteista

Kumibitumikate

KATEPAL -kumibitumikate muodostuu yhdestä tai useammasta kumibitumikermistä. Kumibitumikermit on valmistettu styreeni- butadieeni -styreeni (SBS) -elastomeerista ja bitumista sekä tukikerroksena käytettävästä polyesteri- tai lasihuovasta. Kermin kosteutta eristävä aine ratkaisee, säilyykö kate vesitiiviinä kovista rasituksista huolimatta. Venyvyytensä ja elastisuutensa ansiosta SBS -kumibitumi kestää suuria liikerasituksia hyvinkin alhaisissa lämpötiloissa. Tässä suhteessa se on ylivoimainen muihin bitumipohjaisiin eristysaineisiin (puhallettu bitumi ja APP -muovibitumi) nähden. Juuri hyvien kylmäjoustavuusominaisuuksien puuttuminen on aiheuttanut suuria ongelmia Suomen tasakatoilla.

Katepal SuperJazzy Ruskea.
Katepal SuperJazzy Ruskea.

Katepal-kattolaatat

Katepal-kattolaatoissa yhdistyvät kiven kestävyys sekä bitumin tiiviys ja erinomaiset jousto-ominaisuudet. Kaikki saumakohdat peittyvät limityksen ansiosta, joten katto on vedenpitävä myös naulaus- ja saumakohdista. Kestävyyttä on myös se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Karhean kivisirotepinnan päälle kertynyt lumi ja jää pysyvät talvisin katolla eivätkä putoa kulkuväylille tai istutusten päälle. Sateen sattuessa ja kovallakin tuulella kattolaatta on miellyttävän hiljainen.

Kattourakointi Katepal-tuotteilla

Katot ja niiden asennus ovat rakentamisessa tärkeä, erikoisosaamista vaativa osa-alue. Loivien bitumikatteiden asennuksessa käytettävät työmenetelmät edellyttävätkin tekijältään erityislupaa, voimassaolevaa Katto- ja vedeneristystöiden tulityökorttia. Siksi Katepal-bitumikatteiden asennuksesta vastaavatkin yksityiset kattourakoitsijat, Katepal-Kattajat, alansa parhaat ammattilaiset, joiden toiminta kattaa koko Suomen.

Lisätietoa bitumikatteista

Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.
Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.

Katepal Oy

Katepalintie 15

37501 LEMPÄÄLÄ

www.katepal.fi

20121_29224.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61524.jpg
Varastoi polttopuusi oikein
Polttopuiden varastoinnissa on tärkeää pystyä pitämään puut riittävän kuivana, olipa varasto sitten ulkona tai sisällä. Kuiva polttopuu syttyy paremmin, palaminen on tehokkaampaa ja puhtaampaa. Kuivan puun lämpöarvo myös on parempi. Säilyttämiseen liittyy kuitenkin paloturvallisuusasioita.
201710_50495.jpg
Suunnittele ja osta talo verkosta
Kastellin uusi Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa uuden Play-malliston talon suoraan verkosta. Talon ostaminen verkosta on edullisempaa, helpompaa ja nopeampaa verrattuna tavanomaiseen ostoprosessiin. Aluksi palvelussa on tarjolla kaksi Play-taloa, joihin jokainen voi tietyissä raameissa valita haluamansa huoneet, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet. Uuden Play-malliston talot ovat kompakteja ja mukautuvia reilun 80 m² pieniä omakotitaloja. Rakentamista ei tarvitse enää aloittaa tyhjältä pöydältä.
20151_42090.jpg
Vanhat kanavat käyttöön ilmanvaihtoremontissa
Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Tilaa veloitukseton ilmanvaihtoesite
202110_72881.jpg
Selvitys: Näin asuinrakennusten energiatodistusten hinnat ovat muuttuneet
Motivan tekemän selvityksen mukaan asuinrakennusten energiatodistusten hinnoissa ei ole tapahtunut suurta muutosta verrattuna vuoteen 2017, jolloin hintatasoa selvitettiin edellisen kerran. Vaikka hinnat ovat pysyneet liki ennallaan, erot matalimman ja korkeimman hinnan välillä ovat kasvaneet.
202110_73102.jpg
Näin paneloit saunan
Saunan panelointikin kaipaa säännöllistä uusimista. Samalla on hyvä tarkistaa, että esimerkiksi tuuletusraot ovat riittävät, alumiinipaperointi on ehjä eikä rakenteista löydy vikoja. Hyvin usein samalla uusitaan myös lauteet, joten lauteiden kiinnityskohtiinkin kannattaa kiinnittää huomiota, varsinkin jos aikoo muuttaa lauteiden mallia. Mutta nyt huomio kiinnittyy ensin paneeleihin.
20187_53816.jpg
Valovoiman suojaisa ja viihtyisä lasiterassi
Pori Energian asuntomessukohteessa Valovoima (kohde 10) oleskelutilat jatkuvat isojen ikkunoiden kautta suojaisaan atriumpihaan. Pihaa ja sisätilaa yhdistää 16-neliöinen terassi, joka on lasitettu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton