• Etusivu
  • Talo

Katepal-bitumikatteet uusille ja vanhoille katoille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.01.2012
20121_29218.jpg

Katepal SuperRocky Punainen.

Katepal Oy on Suomen johtava bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistaja. Se on perustettu vuonna 1949. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Tampereen naapurissa. Päätuoteryhmiä ovat SBS-kumibitumipohjaiset rullatavarat, kattolaatat, sivelyaineet ja pakattu bitumi.

Tuotteet ovat eurooppalaisten harmonisoitujen tuotestandardien mukaisesti CE-merkittyjä. Katepal-tuotteilla on lisäksi Kattoliiton tuoteluokituksen mukainen VTT:n sertifikaatti, Tiehallinnon tuotehyväksyntä sekä useiden vientimaiden tyyppihyväksynnät. Katepal Oy noudattaa sertifioitua ISO 9001 -laatujärjestelmää. Ympäristöasiat huomioimme kaikessa toiminnassamme.

Katepal Oy:n jatkuva tuotekehitys on suuntautunut katteiden kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Perinteisistä "kattohuovista" on tullut nykyaikaisia kumibitumikermejä ja kattolaattoja, joissa yhdistyvät asennuksen helppous, upea ulkonäkö ja pitkäaikaiskestävyys.

Lue lisää bitumikatteista

Kumibitumikate

KATEPAL -kumibitumikate muodostuu yhdestä tai useammasta kumibitumikermistä. Kumibitumikermit on valmistettu styreeni- butadieeni -styreeni (SBS) -elastomeerista ja bitumista sekä tukikerroksena käytettävästä polyesteri- tai lasihuovasta. Kermin kosteutta eristävä aine ratkaisee, säilyykö kate vesitiiviinä kovista rasituksista huolimatta. Venyvyytensä ja elastisuutensa ansiosta SBS -kumibitumi kestää suuria liikerasituksia hyvinkin alhaisissa lämpötiloissa. Tässä suhteessa se on ylivoimainen muihin bitumipohjaisiin eristysaineisiin (puhallettu bitumi ja APP -muovibitumi) nähden. Juuri hyvien kylmäjoustavuusominaisuuksien puuttuminen on aiheuttanut suuria ongelmia Suomen tasakatoilla.

Katepal SuperJazzy Ruskea.
Katepal SuperJazzy Ruskea.

Katepal-kattolaatat

Katepal-kattolaatoissa yhdistyvät kiven kestävyys sekä bitumin tiiviys ja erinomaiset jousto-ominaisuudet. Kaikki saumakohdat peittyvät limityksen ansiosta, joten katto on vedenpitävä myös naulaus- ja saumakohdista. Kestävyyttä on myös se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Karhean kivisirotepinnan päälle kertynyt lumi ja jää pysyvät talvisin katolla eivätkä putoa kulkuväylille tai istutusten päälle. Sateen sattuessa ja kovallakin tuulella kattolaatta on miellyttävän hiljainen.

Kattourakointi Katepal-tuotteilla

Katot ja niiden asennus ovat rakentamisessa tärkeä, erikoisosaamista vaativa osa-alue. Loivien bitumikatteiden asennuksessa käytettävät työmenetelmät edellyttävätkin tekijältään erityislupaa, voimassaolevaa Katto- ja vedeneristystöiden tulityökorttia. Siksi Katepal-bitumikatteiden asennuksesta vastaavatkin yksityiset kattourakoitsijat, Katepal-Kattajat, alansa parhaat ammattilaiset, joiden toiminta kattaa koko Suomen.

Lisätietoa bitumikatteista

Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.
Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.

Katepal Oy

Katepalintie 15

37501 LEMPÄÄLÄ

www.katepal.fi

20121_29224.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78613.jpg
Hyödynnä keittiösaarekkeen koko potentiaali
Keittiösaareke on monipuolinen ja toiminnallinen lisä keittiöön. Keittiösaarekkeen hyödyt riippuvat kuitenkin tilan koosta ja toiminnallisista tarpeista. On tärkeää suunnitella keittiösaarekkeen sijoittelu ja koko huolellisesti, jotta se sopii saumattomasti keittiön kokonaisuuteen ja vastaa käyttäjän tarpeisiin.Saareke toimii luontevana tilanjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailuhuoneen tai keittiön ja olohuoneen välissä. Saarekkeesta saa toiminnoiltaan monipuolisen sijoittamalla siihen esimerkiksi kodinkoneita, vesipisteen tai ruokailupaikan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT:n toimialue rakennustuotteiden tyyppihyväksyjänä laajeni
Ympäristöministeriö on laajentanut VTT:n toimialuetta rakennustuotteiden valtuutettuna tyyppihyväksyntälaitoksena. Vesi- ja viemärilaitteiden tyyppihyväksyntään siirtyi VTT:lle neljä uutta tuoteryhmää. Ympäristöministeriön tavoitteena on, että tyyppihyväksyntä on kokonaisuudessaan siirretty VTT:lle vuoden 2008 loppuun mennessä.VTT:n laajennettuun toimialueeseen kuuluvat vesilaitteiden osalta kupariputkien puserrusliittimet ja PEX-putket sekä viemärilaitteissa valurautaiset viemäriputket ja -putkiyhteet ja vesilukot. VTT:n tyyppihyväksyntäpalvelut käsittävät jo ennestään rakennusteollisuuden tuotteet, kuten lattianpäällysteet ja lattian pintarakenteet, vesikalusteet, sulkuventtiilit, kupariputket, lattiakaivot, polypropeenista valmistetut viemäriputket ja -putkiyhteet, betoni-teräsliittolaatat, betoni-teräsliittopalkit, puu-betoniliittolaatat ja tuulijäykisteenä käytettävät rakennuslevyt.VTT voi myöntää tyyppihyväksynnän rakennustuotteille, joille on julkaistu ympäristöministeriön asetuksina annetut hyväksyntäohjeet. Tyyppihyväksyntää ei voida myöntää tuotteelle, jonka ominaisuudet voidaan osoittaa eurooppalaiseen harmonisoituun tuotestandardiin tai eurooppalaiseen teknisen hyväksyntään perustuvalla CE-merkinnällä.Tyyppihyväksyntä on kansallinen rakennustuotteiden hyväksyntämenettely, jonka hakeminen on vapaaehtoista.
20174_48855.jpg
Vanha keskuspölynimuri kannattaa uusia
Usein keskuspölynimurijärjestelmä jää käyttämättä, kun keskusyksikkö rikkoontuu eikä vastaavaa tuotetta ole enää kaupoissa. Keskuspölynimurijärjestelmän saa melko vaivattomasti jälleen käyttöön vaihtamalla vain uusi keskusyksikkö vanhan tilalle.
20198_59429.jpg
Toimiva öljylämmitys - mutta liian suuri lasku?
Öljyn hinta nousee kysynnän noustessa ja verotuksen kiristyessä, mutta toimivasta öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen voi silti kirpaista jo pelkkänä ajatuksena. Hyväkuntoista öljykattilaa ei kuitenkaan tarvitse raahata ulos, eikä öljylämmityksen hyödyistä luopua. Jäspin ilma-vesilämpöpumpun avulla laitteistosta tehdään helposti ja kerralla modernimpi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi.
20136_35491.jpg
Villa ISOVERin sisustus
Villa ISOVER oli toukokuussa sisustustyövaiheessa. Kiintokalusteet ovat asennettuna ja seinien maalit, tapetit ja laatoitukset valmiina. Villa ISOVERin sisustussuunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija Niina Riihimäki Suunnitteluhuone Riihimäestä.– Materiaalivalinnoissa kiinnitettiin tarkasti huomiota tulevan asukasperheen vaatimuksiin, sillä talon on kestettävä lapsi- ja koiraperheen elämää, Niina Riihimäki kertoo.Tutustu tästä Villa ISOVERin rakennusprojektiin
20073_3931.jpg
Luotettavat turvaratkaisut
Kodin ja yritysten turvatuotteet kehittyvät vauhdilla. Valvontajärjestelmien, kameroiden ja turvavalaistuksen koko pienenee, sähkön tarve vähenee ja langattomuus lisääntyy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton