• Etusivu
  • Rakentaminen

Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.01.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kokkolan merenrantakaupungissa 15.7.–14.8.2011 järjestettävillä Asuntomessuilla esitellään kaikenkokoisia koteja eri-ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Esillä on monenlaisia asumisen muotoja ja rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.

Sinkuista senioreihin

Kesään mennessä asuntomessualueelle Kokkolaan valmistuu kaikkiaan 131 asuntoa, joista näyttelykohteiksi tulee 40. Pienimmät esittelykohteet ovat 35 neliön yksiöitä – suurimmat noin 300 neliön omakotitaloja oman rantasaunan kera.

– Messualueen asuntokannasta löytyy hyviä esimerkkejä asumisen koko elinkaaren varrelle. On sinkkuyksiöitä nuorille ja iäkkäille yksinasujille, nuorenparin kaksio, pieniä kaupunkiomakotitaloja ja lapsiperheiden omakotitalounelmia, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Mielenkiintoisen uutuuden elinkaariasumiseen tuo perinteinen pohjalainen, kolmen sukupolven pihapiiri. Päärakennus on lapsiperheen avara kivitalo meren äärellä ja pienempi piharakennus on räätälöity isovanhempien tarpeisiin.

Uutuutena Tuotetalo

Kohteista 30 on omakotitaloja, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitalohuoneistoa ja yksi paritaloasunto. Aitojen kotien lisäksi yhdeksi näyttelykohteeksi rakentuu esittelyhallissa sijaitseva Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja ja ratkaisumalleja, kuten ne olisivat oikeassa talossa. Esimerkiksi erilaisia katemateriaaleja ja eristeitä voidaan verrata vierekkäin, sijoitettuna oikeaan ympäristöönsä talon rakenteisiin. Tuotetalo-halli korvaa aiemmilta asuntomessuilta tutun Rakentajahallin.

Pyöreä messualue kohoaa merestä

Paikkana asuntomessualue Kokkolassa on ainutlaatuinen. Alueen pyöreä muoto ja tiivis rakenne poikkeavat aiemmista asuntomessualueista. Pohjalaisittain tasainen merenranta-alue sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Kokkolan keskustasta.

– Viiden hehtaarin kokoinen ja poikkeuksellisen muotoinen alue on herättänyt jopa kansainvälistä kiinnostusta, kertoo Asuntomessut Kokkolassa -tapahtuman projektipäällikkö Touko Rauma.

Oheiskohteena Knapen talo Neristanissa

Yksi Kokkolan suurista ylpeydenaiheista on 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki Neristan, ner-i-stan. Osoitteessa Isokatu 36 sijaitsee Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, 1800-luvun alussa rakennettu runoilija, lääkäri Ernst V. Knapen perheen kotitalo. Yli kymmenen vuotta tyhjillään seissyt talo nousee uuteen kukoistukseen, kun mittava, vanhoja rakennusperinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittava remontti valmistuu ensi kesään mennessä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81985.jpg
Puolueeton tieto Ilmasto­infolta laittoi vauhtia aurinko­paneelien hankintaan
Oli lämmin toukokuinen päivä ja aurinko paistoi, kun Riitta Taarastin kotiin asennettiin aurinkopaneelit 2019. Tässä talossa oltiin aikaisten aloittajien joukossa, sillä vielä tuolloin aurinkopaneelien asentaminen ei ollut määrältään nykyisellä tasolla.– Meille aurinkopaneelien hankintapäätös tehtiin puhtaasti siksi, että se tuntui olevan hyvä juttu monessa suhteessa. Ajatus siitä, että voisimme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään omalla panoksellamme, oli kiehtova. Tällä pienellä asuntoalueella olimme ensimmäiset, mutta nyt tuntuu, että paneeleita alkaa ilmestyä monelle katolle, muistelee Taarasti.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
Kynttilä ikkunan edessä
Hormi-imurilla parempi sisäilma - Nyt vielä tarjouksessa
Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Tällöin kannattaa hankkia hormi-imuri tehostamaan ilmanvaihtoa.
20094_16462.jpg
Asuntomessut Valkeakoskella
Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.
20205_64732.jpg
Vaivaako siitepöly sisätiloissakin? Ilmansuodatus auttaa
Kevät on pitkällä ja samoin siitepölykausi. Jopa 40% Suomalaisista kärsii erilaisista siitepölyn aiheuttamista oireista. Siitepöly ei ole elimistölle vaarallista, mutta erittäin epämiellyttävää yliherkille. Siitepölylle altistuminen aiheuttaa aivastuksia, nuhaa, yskää, kurkun ja kitalaen kutinaa, henkitorven karheutta, päänsärkyä ja väsymystä. Hyvä uutinen on se, että kotioloissa voit itse vaikuttaa altistuksen määrään ja siten parantaa tilannetta! Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä kodin siitepölyaltistuksen minimoimiseksi.
20165_46381.jpg
Pihakivet huimaan tarjoushintaan, alk. 0,18 € / kpl
Piha on olemassa leikkejä, pelejä, juhlia ja oleskelua varten. Ruduksen laadukkaat pihakivet lisäävät viihtyisyyttä ja pihan monikäyttöisyyttä. Pihakiveys helpottaa kunnossapitoa, eikä kivetyiltä alueilta kantaudu hiekkaa ja likaa sisätiloihin. Piha on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille valitsit sitten materiaaliksi betonin tai luonnonkiven. Valikoimassamme on pihakiviä ja –laattoja, reunakiviä, muurikiviä ja porraskiviä.Selaa ideakuvia

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton