• Etusivu
  • Rakentaminen

Kahdeksan miljoonaa sivua

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.07.2008
20087_11917.jpg

Suorakanava vastasi jo kolmannen kerran asuntomessujen virallisen messulehden tuottamisesta kokonaisvastuullisesti. Lehteä markkinoitiin näytteilleasettajille ja satakuntalaisille yrittäjille ja palveluntarjoajille kutsuvälineenä tutustumaan messujen näyttelykohteeseen tai messumatkalla erilaisten palveluiden ja tuotetarjontojen pariin. Porilaiset ja satakuntalaiset yrittäjät eivät oikein syttyneet koko messuajatukselle, niin ainutkertainen kuin se tapahtumana ja kävijämääriltään olikin. Tämä näkyi myös vähäisenä kiinnostuksena messulehteä kohtaan. Lehdestä tuli kuitenkin komea, 48-sivuinen julkaisu, jonka koko painosmäärä 150 000 kpl jaettiin Porin ympäristökuntiin reilu viikko ennen messuja – sopimuksen mukaan.

Pääosa lehden juttujen tekemisestä vastasi Suorakanavan toimittajat. Myös pääosa valokuvauksista, taitto, kahdeksan miljoonan sivun painatus ja jakelu hoidettiin Suorakanavasta. Lehden painoi Art-Print ja jakelusta vastasi Porin Jakelukeskus.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

43_P_28144.jpg
Messukävijät tyytyväisiä
Viime kesän asuntomessujen kävijöistä 90 prosenttia antaa messuille arvosanan hyvä tai erinomainen. Tämä käy ilmi tänään julkaistusta Suomen Asuntomessujen teettämästä kävijätutkimuksesta, johon vastasi messujen aikana noin 11 000 kotitaloutta.Messut vastasivat kävijöiden odotuksiin erittäin hyvin tai melko hyvin, vain kolmella prosentilla kävijöistä odotusarvot eivät täyttyneet. Myös messutarjonnan määrää pidettiin riittävänä. Yhteensä yli 80 prosenttia kävijöistä piti näyttelykohteiden määrää sopivana ja yli 70 prosenttia on sitä mieltä, että muukin messutarjonta on riittävää.Näyttelyhallit ja varsinkin Sisustusmaailma-halli keräsi kävijöitä. Siellä kävi 85 prosenttia kävijöistä. Kävijöiden mielestä sisustuksen painotus messutarjonnassa on tasapainossa.Messuvierailun kaksi tärkeintä syytä olivat mielenkiintoinen ajanviete sekä uusien ja erilaisten sisustusratkaisujen hakeminen. Kolmas syy lähteä messuille oli remontoinnin ajankohtaisuus ja lähes yhtä suuren vastausmäärän keräsi neljännen sijan saanut uudet ja erilaiset rakenneratkaisut. 18 prosentille kävijöistä messukäynnistä on muodostunut kesäinen perinne.Rakentamiseen ja remontointiin messukävijät suunnittelevat käyttävänsä tulevan vuoden sisällä yhteensä 1,3 miljardia euroa. Keskimäärin yksittäinen messuvieras aikoo käyttää kodin rakentamiseen, remontoimiseen, laajennukseen tai ostoon noin 26 500 euroa seuraavan vuoden aikana. Messuvieraat aikoivat paitsi sisustaa, myös uudistaa kylpyhuoneitaan, keittiöitään ja saunojaan. Myös pihojen kohentaminen on harkintalistalla. Eri hankkeita on suunnitteilla kaikkiaan 87 000 kappaletta.
201311_36988.jpg
Oletko hoitanut lämpöpumppuasi oikein?
Lämpöpumpun hoitoOmistajana kannat päävastuun laitteestasi. Laitteen toimintaa on syytä seurata säännöllisesti, jotta se pysyisi toiminnassa pitkään ja mahdollisiin toimintahäiriöihin pääsee heti kiinni.Varmistaaksesi laitteesi optimaalisen toiminnan sinun on hyvä tarkistaa seuraavat asiat säännöllisesti:Tarkista, että lämmitysjärjestelmä on ilmattu huolellisestiTarkista, että pattereiden ja lattialämmityksen termostaatit ovat täysin auki Tarkista, että kiertovesipumppu on käynnissäTarkista, että lämpöpumpun ulkolämpötila* täsmää todellisen lämpötilan kanssa*Muutaman asteen ero on laitteen ja ulkomittarin näyttämän lämpötilan lukeman hyväksyttävää, mutta jos erot ovat suurempia, tulee ottaa yhteys huoltoon. Varmista ensin, ettei ero lämpötiloissa johdu ulkoisista vaikutuksista kuten auringosta tai ilmastoinnista. Ulkolämpötilan anturi on sijoitettava talon pohjois- tai luoteispuolelle, jottei esimerkiksi aamuaurinko vaikuta siihen.Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuistaLue lisää NIBE maalämpöpumpuistaLue lisää NIBE poistoilmalämpöpumpuista
20233_81000.jpg
Tätä eristettä käyttämällä säästät lämmityskuluissa
Muotonsa erinomaisesti säilyttävä, ihoa, silmiä ja hengitysteitä ärsyttämätön puukuitueriste on hyvä valinta niin uudiskohteeseen kuin remontoitavaankin taloon. PEFC-sertifioidusta kuusihakkeesta valmistettu eriste hallitsee hyvin kosteuden vaihtelut ja vaimentaa ääntä tehokkaasti.
202111_73397.jpg
Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen
Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.
20214_70158.jpg
Vältä kylmät suihkut ja suuret sähkölaskut - valitse lämmin­vesivaraaja oikein
Käyttövesi lämmitetään Suomessa sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla. Laadukas kotimainen varaaja sopii erinomaisesti suomalaiselle talousvedelle, minkä vuoksi sen käyttöikä on normaaliolosuhteissa pitkä. Päivitys on usein tarpeen siinä vaiheessa, kun halutaan muutosta varaajan kokoon, sähkönkulutukseen tai sijaintiin.
201111_28746.jpg
Radon otettava huomioon
Radon on maaperän kiviaineksessa muodostuva radioaktiivinen kaasu, joka suurina määrinä on haitallista terveydelle. Radioaktiivista radonkaasua ei voi nähdä, haistaa, maistaa tai tuntea. Ulkoilmassa radonpitoisuudet ovat niin pieniä, ettei siitä ole vaaraa terveydelle, mutta huoneilmaan kerääntyvä radon lisää suurina pitoisuuksina keuhkosyövän riskiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton