• Etusivu
  • Rakentaminen

Juhannus ja aukioloajat 2015

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.06.2015
20096_17280.jpg

Koska juhannus aiheuttaa poikkeuksia, niin aukioloajat kannattaa varmistaa etukäteen.

Juhannuksen vietto vaikuttaa vähittäiskauppojen ja muiden palveluntarjoajien aukioloaikoihin. Jotta pyhien vietto onnistuisi ilman yllätyksiä jääkaapin sisällöstä, tähän on koottu tärkeimmät muutokset palveluihin.

Juhannus: kaupat ja Alko aukioloajat 2015

Vähittäiskauppojen aukioloajat

Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 7-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kaikki kaupat ovat kiinni
Sunnuntaina 21.6. alle 400m2:n suuruiset myymälät saavat olla vapaasti auki, suuremmat klo 12-18

Alkon aukioloajat

Torstai 18.6. klo 9-20
Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 9-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kiinni

Hevosella pääsee... Mutta junat ja bussit kulkevat rajoitetusti

mutta jos kaipaat suurempia hevosvoimia, huomioi nämä:

Kaukoliikenteen junat:

Juhannusaattona ja erityisesti juhannuspäivänä useita vuoroja on peruttu ratatöiden ja vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Torstaina 18.6. Pääsääntöisesti junat kulkevat torstaina perjantain aikataulujen mukaan.
Perjantaina 19.6. junat ovat kulussa kuten lauantaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Lauantaina 20.6. junat ovat kulussa kuten sunnuntaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Sunnuntaina 21.6. junat kulkevat normaalin sunnuntain mukaisesti.

Kaukoliikenteen linja-autot:

to 18.6. ajetaan arkiliikenne. Useat liikennöitsijät ajavat lisäksi erilliset P-vuorot.
pe 19.6. ajetaan lauantailiikenne siten, että kello 13.00 ja sen jälkeen lähtevää liikennettä on rajoitetusti.
la 20.6. kaukoliikenteen bussivuoroja ajetaan rajoitetusti (useat vuorot peruutettu koko päivältä).
su 21.6. kaukoliikenne palaa aikataulujen mukaiseen liikenteeseen ja jatkuu sunnuntaiaikataulujen mukaisesti (S- ja SS-vuorot). Joitakin aamuyön vuoroja on vielä peruutettu.

Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.
Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.

Jos hätä kuitenkin iskee...

Rajoitukset eivät koske kioskikauppoja (enintään 100 m2), huoltoasema- ja autokauppoja eikä haja-asutusalueiden kauppoja (ns. kyläkaupat). Valikoimat ovat näissä kuitenkin suppeat, joten suuren suosion yllättäessä hyllyt saattavat tyhjentyä nopeastikin.

Lisää ajankohtaisia uutisia täällä

20106_22422.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200711_7397.jpg
Puzer-keskuspölynimurit
Jokainen ihminen arvostaa puhdasta koti-ilmaa. Perinteinen pölynimuri ei pysty tekemään kodista helpolla puhdasta, sillä sen poistoilmassa oleva hieno mikropöly jää leijailemaan ja laskeutuu uudestaan tilaan. Puzer-keskuspölynimurit eivät puhalla poistoilmaa takaisin huoneilmaan, vaan se johdatetaan keskuspölynimurin poistoilmaputkiston kautta suoraan ulos. Siksi keskuspölynimuri on käytännöllisempi. Se poistaa kodistasi kaikkein pienimmänkin mikropölyn ja on hiljainen ja helppo käyttää.Puzer- keskuspölynimurit ovat markkinoiden hiljaisimpia. Niiden äänitaso on vain 68 dB (A). Hiljainen käyntiääni ei häiritse muiden perheenjäsenten toimintaa.Puzer-keskuspölynimureissa on myös edistyksellinen ilman läpivirtaustekniikka. Ilmavirta kulkee mahdollisimman esteettömästi imurin läpi, jolloin teho välittyy paremmin koko järjestelmän läpi suulakkeelle asti. Sekä Puzer Eevan ja Oivan imuteho on 653 W:a, mikä tarkoittaa yli kaksinkertaista imutehoa tavalliseen imuriin verrattuna.Tilaa keskuspölynimuri Rakentaja.fi-JäsentukustaLisätietoa keskuspölynimureista...
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
20077_5701.jpg
3 Rakennussuunnittelu
3.3 Varsinainen rakentaminenTyöt liittyvät toisiin. Rakennustyö edistyy ja talon "koko" muuttuu sitä mukaan kuin edistymistä tapahtuu. Ensin rakennusala näyttää isolta. Kun perustukset on valettu, pohja tuntuu pieneltä. Melkeinpä pitää ottaa mitta käteen ja varmistaa, onko tapahtunut mittakaavavirhe. Tuohonkin pitäisi tulla makuuhuone, mahtuuko siihen edes sänkyä. Tilan hahmottaminen on vaikeaa, lähes yhtä vaikeaa kuin hankesuunnitteluvaiheessa. Nyt sentään on jo jotain konkreettista näkyvissä ja vertailu on helpompaa.
20213_69561.jpg
Huonokuntoisen katon kanssa ei kannata aikailla
Katto on kotisi ja omaisuutesi tärkein suoja, joten sen on oltava hyvässä kunnossa. Uusi kestävä tiilikatto paitsi pidentää talon käyttöikää myös nostaa sen arvoa.
20083_9428.jpg
Tervetuloa messuille!
Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.
20229_79459.jpg
Miten toteutetaan helppo saunaremontti?
Onko sinulla sauna, jonka kiuas antaa maailman parhaat löylyt, mutta sauna itsessään kaipaisi jo uudistamista? Saunan seinä on tikkuinen, ovet veden ja höyryn kyllästämiä, lauteet pinttyneet ja rahikin keikkuu. Vuosien mittaan käytön jäljet alkavat näkyä rakkaassa saunassa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton