• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesiremonteille ennustetaan kiireisiä aikoja ja hinnan nousua

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.06.2018
20186_53388.jpg

Jätevesiä koskevat määräykset ovat muuttuneet ja useampia aikarajamuutoksia on tehty. Enää sellaisia ei ole odotettavissa. Nyt puhuttaakin orastava kiire. Useat tahot arvioivat, että remontin aloittamisen pitkittäminen voi aiheuttaa tilanteen, jossa esimerkiksi suunnittelijat ovat ylityöllistettyjä ja samalla hinnat nousevat. Myös viranomaispuolelle arvioidaan resurssipulaa määräajan umpeutumisen lähestyessä.

Toimi jo tänä vuonna

Viesti onkin, "hoida asia kuntoon jo tänä vuonna". Takarajana on 31.10.2019. Aika tuntuu vielä kaukaiselta, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa toimia jo nyt. Kunnalta voi saada poikkeusluvan viideksi vuodeksi kerrallaan, jos jätevesien määrä on huomattavan pieni tai jos kustannukset ovat kohtuuttomat.

Muistathan myös, että ikähelpotus, kiinteistön omistaja on syntynyt 9.3.1943, koskee vain vakinaisia asuinkiinteistöjä ja tuolloinkin kaikkien asunnon haltijoiden on täytettävä ikävaatimus. Vapaa-ajan asunnon jätevesijärjestelmän on siis täytettävä lainmukaisuus.

Vaatimattomuus on valttia

Vanhat perinteiset kesämökit ovat usein varustettu vain kantovedellä ja kuivakäymälällä. Vaikka nämä mökit sijaitsevatkin hyvin usein lähellä rantaa, niin vähän vähäisemmillä mukavuusvaatimuksilla niille ei edellytetä jätevesiremonttia. Vesikäymälän rakentaminen sen sijaan toisi jo jätevesijärjestelmän kunnostusvaatimuksen. Tosin aika pienellä investoinnilla mökin jätevesiasiat voi laittaa kuntoon.

Katso myös Verkkokaupan sauna- ja mökkikaivotarjoukset

Uponorin 100-vuotisjuhlan kunniaksi Rakentaja.fi-Verkkokaupassa on kesä-heinäkuun ajan erikoistarjous mökille sopivista jätevesiratkaisuista.

Tutustu myös nykyaikaisiin kompostoiviin kuivakäymälöihin…

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20108_22714.jpg
Monierin kattokiertue käynnistyy elokuun lopulla
Onko kattoremontti ajankohtainen vai suunnitteletko uuden talon rakentamista?Tervetuloa Monierin kattokiertueelle, joka käynnistyy elokuun lopulla. 200 neliömetrin kokoinen kattotiedolla täytetty tapahtumateltta saapuu silloin neljään Suomen kaupunkiin. Teltassa tapaat myös edustajia Valtuutettujen kattoasentajien verkostostamme. Heiltä voit saada kaikenkattavan tarjouksen kattopaketista asennuspalveluineen.
20073_3979.jpg
Täydellinen kattopaketti
KattoratkaisutTäydellinen kattopaketti on helpoin tie uuden katon hankintaan. Sinun ei tarvitse miettiä erikseen kattotarvikkeita tai kuljetusjärjestelyitä. Valitset vain kattotiilesi värin ja toimitustavan ja me huolehdimme lopusta. Saat luotettavan ja täydellisen katon, jossa kaikki osat sopivat keskenään yhteen.Vaatimukset täyttävä, luotettava kattoSuomen viranomaiset asettavat erilaisia vaatimuksia katolle. Ne liittyvät mm. kiinnitykseen, tiiviyteen, tuuletukseen, turvallisuuteen sekä rakenteisiin ja katemateriaaleihin. Lafarge Roofingin tuotteet täyttävät automaattisesti kaikki viranoimaismääräykset eikä katon ostajan tarvitse huolehtia niistä tuumaakaan!
26_P_156861_1.jpg
Voisiko kodin runkoratkaisuna olla kennoharkko? Kuuntele uusin jakso
Tiili on kodin runkomateriaalina jo vanha keksintö, ihan jo kuuluisien faaraoiden ajoista lähtien, mutta yhä edelleen se säilyttää suosionsa rakentajien keskuudessa. Tutuimpia ovat ehkä erilaiset julkisivutiilet. Nyt markkinoilla on myös kennoharkkoratkaisuja jotka muokkaavat tapaa rakentaa. Mutta mitä eroa on tiilellä ja harkolla, entä mikä on kennoharkko? Miten Poroton-kennoharkosta sitten rakentuu koti?Wienerbergerin Poroton-kennoharkosta sekä ylipäätään tiilirakentamisesta on tällä kertaa Kivijalka-podcastissa puhumassa Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas.Podcast on tallennettu 2022 vko 35
20236_82276.jpg
Paras autotalli kestää sukupolvelta toiselle: nappaa asiantuntijan vinkit toteutukseen
Alkaako tila loppua kesken vanhasta autotallista? Mistä löytyisi lisää säilytystilaa tavaroille? Perheen kaikki harrastevälineetkin pitäisi saada säilöön säiden armoilta. Jos olet aikonut rakentaa autotallin tai -katoksen, niin NYT on oikea aika toteuttaa suunnitelmat, ettei syksyn ja talven tullen iske hätä säilytyspaikoista. Kun suunnitelmissasi on rakentaa autotalli tai autokatos, saat Smartialta juuri sellaisen ratkaisun ja rakennuksen kuin haluat. Lähes kaikki Smartia Oy:n toimittamat mallit ovat asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä.
201110_28165.jpg
Sähkölämmityksen toteutusvaihtoehtoja
Sähkölämmitys on asennuskustannuksiltaan edullisin lämmitysjärjestelmä. Sen tarkka ja nopea säätö huomio muut lämmönlähteet, kuten auringon lämpösäteilyn sekä takan ja kodinkoneiden tuottaman lämmön. Lämpötilaa on helppo laskea yöksi tai ajaksi, jolloin tiloissa ei oleskella. Tämä tekee sähkölämmittimistä erittäin energiatehokkaita: korkealla hyötysuhteella lämmitetään vain se määrä kuin tarvitaan ja silloin kun tarvitaan.Suosituin sähkölämmitysmuoto on suora sähkölämmitys eri muodoissaan, minkä lisäksi sähkölämmitykseen voidaan lukea mm. lämpöpumput ja lämmön talteenotolla varustetut ilmanvaihtokojeet. Sähkölämmitystä voi käyttää monin tavoin myös ulkona lisäämään viihtyvyyttä, toimivuutta ja turvallisuutta.
201210_32556.jpg
Kastelli-talo Lempäälään, 5. osa:Talopaketin toimitus alkaa
Kesällä 2012 alkaneessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.Lue myös edelliset osat: 1. Tontista talosuunnitelmiin, 2. Suunnitelmista kohti rakennuslupaa ja 3. Rakennuslupa!,sekä 4. Perustuksista talotoimitukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton