• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesijärjestelmä asennettiin hirsitalon rinnetontille päivässä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 28.06.2022
20226_78847.jpg

Matti Rotinen suunnitteli hirsitalon itse ja rungon teki lappalainen hirsitalovalmistaja Elhikap.

Lentua-järven rannalle Kuhmoon, saatiin taannoin valmiiksi upea 110 m² hirsirakenteinen vapaa-ajan asunto. Matti ja Annamari Rotinen aloittivat projektin vuonna 2016 ja se eteni pikku hiljaa näihin päiviin saakka Matin tehdessä rakennustöistä suurimman osan itse päivätyönsä ohessa. Rakennuspaikka valikoitui pariskunnan tulevan kotikunnan mukaan, sillä he ovat muuttamassa vakituisesti Annamarin synnyinkotiin Kuhmoon. Näin tuleva koti ja vapaa-ajan asunto ovat jatkossa lyhyen matkan päässä toisistaan.

Vaikka kyseessä on vapaa-ajan asunto, omistajat halusivat siihen kaikki omakotitalon mukavuudet, kuten vesi-wc:n, astian- ja pyykinpesukoneen sekä suihkun. Alueella on kuitenkin erittäin tiukat vaatimukset jätevesien käsittelyn suhteen. Koska Rotisten huvilan seinästä on ainoastaan 35 metrin etäisyys Lentua-järven rantaan, on jätevesijärjestelmältä perusteltua vaatia erinomaista puhdistustulosta. Kiinteistön wc-vedet ohjataan umpisäiliöön ja harmaat vedet Vestelli Biopuhdistaja 3 -laitteeseen.

Umpisäiliö sopii jätevesien varastointiin esimerkiksi pohjavesialueella tai kun kiinteistöllä syntyy vain vähäinen määrä jätevesiä. Umpisäiliöön voi johtaa wc-jätevedet, kun se on osana kaksoisviemäröintiä, jolloin harmaat jätevedet käsitellään erikseen. Umpisäiliö on aina luonnon kannalta paras ratkaisu, koska kiinteistöllä syntyvät muun muassa kolibakteereita sisältävät wc-jätevedet varastoidaan ja kuljetetaan pois kuormittamasta lähiympäristöä ja -vesiä.

Biopuhdistajaan Matti Rotinen kertoo päätyneensä sen saamien hyvien testitulosten ansiosta.
‒ Biopuhdistaja 3 oli yliveto jo silloin, kun vuonna 2016 esitin laitteen kunnan viranomaisille, ja se hyväksyttiinkin heti.

Info

Info

Vestellin Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

  • Biopuhdistaja-jätevesijärjestelmä perustuu aidoissa olosuhteissa testattuun suomalaiseen tekniikkaan.
  • Tuotteilla on myös Avainlippu, joka on merkki siitä, että ne on valmistettu Suomessa.
  • Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja se täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset vuodenajasta riippumatta.

Tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttömukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

Kokemuksensa perusteella Matti Rotinen kehottaa uudisrakentamisesta kiinnostuneita kiinnittämään erityistä huomiota tontin maaperään: “Rakennusprojektin suunnittelu kannattaa aina aloittaa maaperätutkimuksella ja näin varmistaa, että rakennusmaa on kantavaa.”
https://www.vestelli.fi/tuotteet/
Kokemuksensa perusteella Matti Rotinen kehottaa uudisrakentamisesta kiinnostuneita kiinnittämään erityistä huomiota tontin maaperään: “Rakennusprojektin suunnittelu kannattaa aina aloittaa maaperätutkimuksella ja näin varmistaa, että rakennusmaa on kantavaa.”

Asennus jopa päivässä

Kun kuoppa oli kaivettu, tein ensin hiekkapedin Biopuhdistajalle, jonka jälkeen se nostettiin paikoilleen. Lopuksi täytettiin maata ja eristettiin Finnfoamilla, kuten Vestelliltä ohjeistettiin. Asennukseen meni vajaa päivä, kertoo Matti Rotinen.

Biopuhdistajan asennus sujui helposti ja nopeasti. Rotisten huvila rakennettiin isolle rinnetontille, jossa maaperä on lähinnä kangasmaata ja myös kallio paikoittain lähellä maan pintaa. Tämä olisi voinut aiheuttaa vaikeuksia kaivuutöissä, mutta Biopuhdistaja 3 -laitteelle löytyi sen pienen tilantarpeen ansiosta juuri sopiva paikka tontilta.

Tunnelmallinen hirsitalo on lähes valmis, ja ovet avautuvat sekä omaa että vuokrakäyttöä varten.
https://www.vestelli.fi/tuotteet/
Tunnelmallinen hirsitalo on lähes valmis, ja ovet avautuvat sekä omaa että vuokrakäyttöä varten.

Matti Rotinen kertoo olleensa todella tyytyväinen Vestellin palveluihin alkumetreiltä saakka.

‒ Olen erittäin tyytyväinen. Palvelu on ollut iloista ja henkilökunta osaavaa. Sain heti paljon tietoa Vestellin toiminnasta ja palveluista, ja asennus- ja huolto-ohjeet olivat todella hyvät.

Tutustu sinäkin Biopuhdistaja-tuotteisiin ja tilaa esitteet alla olevalla lomakkeella.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton