• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesijärjestelmän valinta Case: Lapuanjoen Rantakeidas

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Julkaistu 20.03.2020Päivitetty 19.10.2023
Peltomaisema

Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin jätevesijärjestelmän.

Jätevesijärjestelmän valinta voi olla vaikeaa, mutta onneksi on mahdollista kutsua paikalle jätevesijärjestelmien asiantuntija ja saa valittua yhdessä omiin tarpeisiin oikea järjestelmä.Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin, miksi?
Kuvassa Risto, Sonja ja Leila Riihikangas
Kuvassa Risto, Sonja ja Leila Riihikangas

Lapuanjoen Rantakeidas on suosittu matkailukohde. Rantakeitaalla viihtyvät niin lapsiperheet kuin pariskunnatkin. Pihalla voi esimerkiksi pelata pihapelejä, hyppiä trampoliinilla ja lenkkeillä.

Viime kesänä meillä kävi noin 500 vierasta, summaa markkinointipäällikkö Sonja Riihikangas.

Lisäksi heillä oli tarvetta lisätilojen, kuten suihkujen ja vessojen rakentamiseen.

Vestelli tarjosi toimivan ja pitkäikäisen ratkaisun

Lapuanjoen Rantakeidas tarjoaa uniikkia ja idyllistä majoitusta maaseudun rauhassa. Pihapiirissä on voitu tähän asti majoittaa kerrallaan 10‒20 henkeä. Parhaillaan on kuitenkin valmistumassa myös uutta majoitustilaa, jonne jätevesijärjestelmäksi valittiin Vestellin biopuhdistaja ja Biokube Pluto. Samasta pihapiiristä löytyy idyllisten majoitustilojen lisäksi muun muassa rantasauna uimarantoineen sekä yrittäjien omakotitalo.

Pyysimme jätevesijärjestelmien osalta tarjouksia ja päädyimme lopulta Vestelliin, muistelee Lapuanjoen Rantakeitaan emäntä Leila Riihikangas.

Kaikki lähtee suunnittelusta

Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä eli suunnittelukäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.

Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.

Vestellissä yrittäjät vakuutti se, että heiltä löytyi kaikki tarvittava tieto. He pystyivät myös vakuuttamaan asiakkaan järjestelmän toimivuudesta juuri kyseisessä kohteessa.

Tänne asennettiin Vestellin Biopuhdistaja 4, joka sopii noin 1-10 henkilön harmaavesille. Sen rinnalle tuli umpisäiliö. Omakotitaloon tuli Biokuben Pluto, joka on kaikille jätevesille sopiva jatkuvatoiminen pienpuhdistamo, kertoo Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen.
Kuvassa isäntä Risto Riihikangas ja Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen
Kuvassa isäntä Risto Riihikangas ja Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen

"Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä"

Se, että puhdistajat ovat biologisia, on meille tärkeää. Asiakkaita käy paljon ja he haluavat tietää, miten jätevesijärjestelmä on tehty. Meidän pitää osata vastata. Voimme sanoa, että näin on tehty ja kaikki on kunnossa, Risto painottaa.
Asennustyöt toteutettiin kesällä 2019.
Asennustyöt toteutettiin kesällä 2019.
Ensimmäinen vessa saatiin toimimaan juhannukseksi ja sen jälkeen tehtiin asennustöitä lokakuulle.
Ensimmäinen vessa saatiin toimimaan juhannukseksi ja sen jälkeen tehtiin asennustöitä lokakuulle.
Lokakuussa saatiin viimeiset pintamaat paikoilleen.
Lokakuussa saatiin viimeiset pintamaat paikoilleen.
Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä. Ei siinä mitään, toteaa isäntä Risto Riihikangas.
Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä. Ei siinä mitään, toteaa isäntä Risto Riihikangas.
20205_64900.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/t/lampo-ja-vesi/jateveden-kasittely/vestelli-jatevesijarjestelmat/

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Consolis ostaa Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan
Consolis on sopinut Spæncomin, Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan osake-enemmistön (50,01 %) ostamisesta yhtiön pääomistajilta. Spæncom A/S on tanskalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, suunnittelee, valmistaa ja asentaa betonielementtejä ja runkoratkaisuja asuin-, liike- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Kauppahinta 50 %:sta on 1215 DKK /osake, mikä koko yrityksen hintana vastaisi 68 M€.Spæncomilla on neljä tehdasta Tanskassa sekä yksi Saksassa Berliinin eteläpuolella. Tilikaudella 2006/07 yhtiön liikevaihto oli 107 M€ ja EBITDA (käyttökate) 15 M€. Työntekijöitä on noin 750.Perustamisvuodestaan 1947 lähtien Spæncom on tunnettu Tanskassa innovatiivisena betonielementtien valmistajana ja alan edelläkävijänä. Yhtiö on listattu OMX Nordic Exchange Copenhagen –pörssissä."Olemme olleet kiinnostuneita Spæncomista jo pitkään. Consoliksen yksiköt ovat johtavassa asemassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa, ja halusimme päästä samaan asemaan myös Tanskassa, toteaa Consolis-konsernin toimitusjohtaja Philippe Milliet. "Olemme tyytyväisiä päästyämme tänään sopimukseen pääomistajien kanssa. Uskomme, että kaikki neljä tytäryhtiötämme Pohjoismaissa tulevat hyötymään toistensa osaamisesta. Spæncom saa käyttöönsä koko Consolis-yhtiön tietotaidon."Spæncomin toimitusjohtaja Peter Assam sanoo: "Meistä tulee osa suurta eurooppalaista konsernia, ja saamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä tulevien sisaryhtiöidemme kanssa, ja sen myötä kehittää edelleen toimintaamme Tanskassa. Organisatorisesti ja taloudellisesti säilytämme asemamme itsenäisenä yhtiönä."Consolis Denmark A/S (osana Consolis-ryhmää) tulee tekemään vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Spæncom A/S:n osakkeenomistajille. Tämän vapaaehtoisen julkisen tarjouksen sekä jo pääomistajien kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä Consolis saa määräämisoikeuden Spæncomissa. Lisäksi Consolis on sopinut kolmen pääomistajan kanssa call/put –optioista, joiden odotetaan toteutuvan seuraavan kahden vuoden kuluessa. Tämän jälkeen Consolis omistaisi yli 90 % Spæncom A/S osakkeista.Yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton