• Etusivu
  • Talo

Ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa

Onnistuneen ikkunaremontin askeleet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.10.2013
20123_30011.jpg

As Oy Akselintorni, Pori.

Ikkunat ovat tärkeä osa koko talon ilmettä sekä merkittävä rakenneosa koko kerrostalon energiatalouden kannalta. Siksi kerrostalon ikkunaremontti kannattaa suunnitella huolella. Hyvin toteutettu ikkuna- ja oviremontti nostaa kiinteistön arvoa ja arvostusta. Mitkä ovat onnistuneen ikkunaremontin askeleet?

Info

Info

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen!

Onko taloyhtiössänne ikkunaremontti suunnitteilla? Kutsu Fenestran ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen kertomaan, milloin ja miksi ikkunasaneeraus on hyvä toteuttaa. Samalla asiantuntija kertoo erilaisista ikkunaratkaisuista, ikkunaremontin kustannuksista ja toteutustavoista.

Täytä oheinen lomake, niin lähin ikkuna-asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen päivämäärän.

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen tästä

1. Kuntokartoitus

Kuntokartoitus on ensimmäinen askel kohti ikkunaremonttia. Kuntokartoituksen olisi hyvä valmistua vähintään vuotta ennen aiottua saneerausta, mieluiten jopa kahta vuotta aiemmin. Kuntokartoituksessa ilmenee rakenneosan tekninen, toiminnallinen ja energiataloudellinen toimivuus.

2. Hankesuunnittelu

Taloyhtiön hallitus tekee hankesuunnitelman kustannusarvioineen.

Hankesuunnitelmassa on jo huomioitu:

  • toivotut toimivuus- ja visuaaliset muutokset
  • mallimuutosten ja värimuutosten osalta huomioitavat viranomaisvaateet
  • riittävä energiatehokkuus
  • miten ilmastointi järjestetään
  • mahdolliset tulevat julkisivukorjaukset.

3. Yhtiökokous

Yhtiökokous tekee päätöksen hankkeen aloittamisesta. Tämän jälkeen kerätään toiveet uusista ikkunoista. Se onnistuu asukasillassa tai kirjallisesti asukaskyselyllä. Ikkunavalinnoista kannattaa keskustella arkkitehdin kanssa ja varmistaa viranomaisvaateet.

4. Tarkempi toteutussuunnitelma

Toteutuksesta vastaa taloyhtiön hallitus, isännöitsijä ja useimmiten ulkopuolinen rakennussuunnittelun ammattilainen.

5. Selvitystyö

Selvitystyö vie pari kuukautta. Selvitystyön aikana suunnitteluryhmä selvittää urakkatarjouksia lopullisen rahoituspäätöksen pohjaksi.

6. Yhtiökokouksen päätös

Yhtiökokouksen päätös tehdään suunnitteluryhmän ehdotuksesta. Samalla tehdään useimmiten lopullinen rahoituspäätös ja valtuutus rakennustoimikunnalle hankkeen tilaamiseksi.

Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.
Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.

7. Urakkaneuvottelu ja -sopimus

Urakkaneuvottelut käydään usein 2–4 tarjoajan kanssa. Näistä valitaan urakan toteuttaja ja hänen kanssaan tehdään urakkasopimus.

8. Malliasennus

Yhteen asuntoon asennetaan malli-ikkunat. Ne antavat hyvän kuvan siitä, miten valitut ikkunat sopivat taloon ja asuntoon. Tämän jälkeen tilataan loputkin ikkunat.

9. Ikkunoiden asennus

Ikkunoiden vaihtaminen suunnitellaan hyvin ja haitta asumiselle pyritään minimoimaan. Useimmiten asunnon ikkunoiden vaihtaminen (4–6 kpl) sujuu yhden työpäivän aikana. Asukkaan tehtäväksi jää poistaa verhot ja tehdä ikkunoiden eteen tarpeeksi tilaa. Uusien ikkunoiden mukana tulee käyttöohjekirja ikkunoiden avaamisesta, kahvojen ja mahdollisten sälekaihtimien käytöstä. Se kannattaa lukea läpi.

Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.
Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.

As Oy Akselintorniin uudet ikkunat ja parvekeovet

Seurasimm Porissa sijaitsevan As Oy Akselintornin ikkuna- ja parvekeremonttia vaihe vaiheelta. Kohteeseen valittiin Fenestran ikkunat- ja parvekeovet. Asennustyön suoritti Fenestran ammattilaiset.

Tutustu kohteeseen

Ikkunaremontitn asiantuntija taloyhtiön kokoukseen?

Haluatko, että Fenestran projektipäällikkö ottaa yhteyttä ja antaa tarjouksen taloyhtiöllenne tai tulee kertomaan tuotteista lisää esimerkiksi taloyhtiön kokoukseen? Tarkista alla olevasta lomakkeesta yhteystietosi, anna taloyhtiösi tiedot, ja paina sitten lähetä-nappia.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20103_20610.jpg
Pellettijärjestelmä Tulikivi-uuneille
Tulikivi-tulisijan tehokkuutta on nyt mahdollisuus parantaa entisestään Tulikivi Green –tuoteperheellä, jonka ensimmäinen uutuus on pelletinpolttojärjestelmä. Se sopii Tulikiven takkaryhmän 2 tulisijoihin. Järjestelmä polttaa pelletin puhtaasti ja on kätevä käyttää. Tuoteperheeseen tulee lisää uutuuksia vielä tämän vuoden aikana.Lisätietoa Tulikivi-uuneista...
20077_5625.jpg
Vallox mukana oheiskohteessa
Hämeenlinnan asuntomessujen oheiskohteena on Vanhakaupungiksi nimetty Venäjän vallan aikana rakennettu kasarmialue. Kruunuasunnot Oy:n perusparantama alue siirtyi asuinkäyttöön messujen jälkeen. Asumisviihtyvyyden ja nykyajan vaatimuksia vastaavan energiatehokkuuden takaamiseksi saneerattavat pientalot varustettiin Valloxin toimittamalla huoneistokohtaisella ilmanvaihdolla.
20194_57430.jpg
Graniitti on suomalaisten mieleen pihan ja istutusalueiden reunustamisessa
Maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettiin Rakentaja.fi- ja Puutarha.net-palveluissa äänestys: Millä reunustaisit pihan ja istutusalueet? Äänestyksessä esiteltiin neljä erilaista pihan reunakiveä Ruduksen valikoimasta. Äänestykseen osallistui 6 111 äänestäjää. Graniittiset pihakivituotteet saivat yhteensä 66% annetuista äänistä. Voittajaksi sijoittunut Graniittinen nupukivi sai 35 % äänistä ja sijalle kaksi sijoittunut Graniittinen raunakivi 31 %.
20088_12261.jpg
Missä kunnossa kattosi on?
Tiilikatto kruunaa jokaisen kodinKattosi on suunniteltu kestämään kovia. Sen tulee suojata kotiasi luonnon voimilta. Pitää sinut ja talosi kuivana, lämpimänä ja turvassa. Haluat varmasti katon, johon voit luottaa. Nyt on aika tarkistaa kattosi kunto ja päättää sen uusimisesta. Talosi ansaitsee katokseen tiilikaton. Tiilikatto sopii jokaiseen kotiin niin painonsa, kuin hintansa puolesta!
miehet nostavat kipsilevyä kattoon
Kiinnitä rakennuslevyt liimavaahdolla
Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?
20229_79465.jpg
Pintaliukuovet jäämässä historiaan - moderni rakentaja tietää trendit
Liukuovet ovat lisänneet suosiotaan huimasti, koska ne tuovat asuntoihin lisää tilaa. Onko Liukuovi edelleen sellainen raskas, huonosti liukuva pahvilevy, joka ei eristä ääntä ja on hankala arjessa? Ei ole, vaan nykypäivän liukuovi Liune liukuu sulavasti seinän sisään ja jättää kaikki pinnat vapaaksi, jolloin sisustettavuus on parhaalla mahdollisella tasolla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton