Hyvin suunniteltu sähköistys säästää rahaa ja hermoja
KNX-taloautomaatio tuo turvallisuutta ja taloudellisuutta, ja ennen kaikkea käytön helppoutta ja asumisen mukavuutta.
Yksinkertaisimmillaan sähköistyksen ohjauksella voidaan tarkoittaa esimerkiksi olohuoneen valaistuksen ohjaamista katkaisijasta tai himmentimestä. Muita toimintoja voidaan ohjata myös yksittäisillä laitteilla, kuten termostaateilla, kosteusvahdeilla ja läsnäolotunnistimilla. Sähköistys kannattaa nykyaikaistaa kotia remontoitaessa, ja taloa rakentaessa se kannattaa suunnitella hyvin omiin tarpeisiin sopivaksi ja joustavaksi.
KNX-taloautomaatiolla energiansäästöä ja mukavuutta
Laajimmillaan kodin kaikkia sähköisiä toimintoja ohjaa älykäs KNX-taloautomaatiojärjestelmä. Se perustuu väylätekniikkaan, joten järjestelmä on joustava – ohjauksiin voidaan tehdä muutoksia asennusvaiheessa, tai myöhemminkin kun ilmenee uusia tai muuttuneita tarpeita. Taloautomaatioon voidaan sähköistyksen lisäksi liittää muutkin kodin toiminnot, kuten esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys, hälytykset ja markiisien ohjaus. KNX-taloautomaatiojärjestelmä voidaan uudiskohteiden lisäksi toteuttaa myös saneerauksen yhteydessä.
KNX-järjestelmän erityisenä etuna on toimintojen ohjaaminen niin sanotuilla tilanneohjauksilla. Kotoa poistuttaessa voidaan yhdellä napinpainalluksella asettaa talo "poissa"-tilaan, jolloin ilmanvaihto menee minimiin, lämpötilaa lasketaan, valaistus ja valittujen pistorasioiden virta kytketään pois ja murtojärjestelmät laitetaan päälle. Samoin esimerkiksi nukkumaan mennessä, elokuvaa katsellessa, juhlia isännöidessä ja siivotessa saadaan halutut toiminnot säädettyä tilanteen mukaisiksi. Näin saavutetaan mukavuuden lisäksi myös säästöjä, kun valot eivät pala turhaan, eikä tiloja lämmitetä tarpeettomasti.
Uusia toimintoja joka kotiin
Pienenkin remontin yhteydessä on helppoja tapoja päivittää kodin sähköistystä ja lisätä turvallisuutta ja taloudellisuutta.
Valaistuksenohjaukseen saa lisättyä fiksua automatiikkaa vaihtamalla tavallisten katkaisijoiden tilalle liiketunnistimia tiloihin, joissa yleensä vain käydään, ja joihin valo helposti unohtuu turhaan päälle. Himmentimillä valaistuksen tasoa saadaan säädettyä tunnelmaan sopivaksi. Myös LED-lamppuja voidaan nykyään säätää.
Kodin turvallisuus paranee helposti pienillä ja yksinkertaisilla toiminnoilla. Esimerkiksi tiskikoneen yhteyteen asennettuna kosteusvahti ilmaisee vesivuodon heti havaittuaan kosteutta, ehkäisten täten vesivahinkojen syntymisen. Samoin esimerkiksi keittiön pistorasian yhteydessä oleva ajastin katkaisee sähköt vaikkapa kahvinkeittimestä asetetun ajan jälkeen – koskaan ei siis enää tarvitse miettiä kotoa lähdettyään tuliko keitin sammutettua.
Kodin pieni mediakeskus on helppo perustaa vaikka keittiöönkin, kun tarvittavat latauspisteet ovat kätevästi asennettu seinään, tai vaikkapa keittiön yläkaapin alle nurkka-asennuksena. Uusilla USB-pistorasioilla voidaan ladata kamerat, älypuhelimet, MP3-soittimet, tabletit ja muut pienet USB-liitäntäiset laitteet.
Yhdistämällä iDock-telakan DigitalRadioon saadaan soitettua musiikkia radiosta tai iPhone-puhelimesta ilman pöydältä tilaa vieviä radioita tai kaiuttimia. Stereoääni varmistetaan käyttämällä kahta kautinta. iDock toimii myös puhelimen latausasemana.
Ilme muuttuu ilman sen suurempaa suunnittelua
Valitsemalla Jussi- tai IMPRESSIVO®-asennuskalusteet, voit jatkossa vaihtaa niiden väriä ilman sen suurempaa remonttia. Pelkät muoviosat vaihtamalla saat vaikkapa valkoisesta Jussista loihdittua alumiininvärisen IMPRESSIVO®-tuotteen, ja käyttämällä design-sarjoja tai tyylipeitelevyjä, joita voit vapaasti yhdistellä IMPRESSIVO®-sarjaan, on valittavanasi yli 20 väriä lisää!