• Etusivu
  • Talo

Helo Deco - viihtyisä saunamaailma

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.02.2008
20081_7929.jpg

Maailman johtavana saunatuotteiden valmistajana Saunatec tunnetaan kaikkialla korkealaatuisesta tuotekehityksestään ja muotoilustaan. Kiuasmuotoilun uusi suunnannäyttäjä Ristomatti Ratia loi suositun Helo Tonttu -sarjan. HELO DECO -saunansisustus luotiin jatkamaan näin alkanutta uutta muotoiluilmettä.

Perinteistä tyylikkyyttä

Saunatec haluaa tarjota asiakkailleen toimivan ratkaisun saunan sisustamiseen. HELO DECO -ratkaisuilla syntyy yksilöllinen ja perinteitä kunnioittava kokonaisuus, nykyaikainen saunan sisustus. Suunnittelun vahva kokemus näkyy viimeistellyissä rakenneratkaisuissa sekä rakenteiden että materiaalien yhteensovitettavuudessa. Ammattitaitoisella suunnittelulla on luotu selkälinjainen, skandinaavisen muotoiluperinteen mukainen kokonaisuus, missä toimivuus yhdistyy tyylikkyyteen. Oman saunasi suunnittelussa voit käyttää valmiita malleja tai toteuttaa kauppiaasi kanssa toiveittesi mukaisen sisustuksen valmiita moduuleja käyttäen.

Deco Excellent

Helo Deco Exellent -kokonaisuuden perustana on jalkataso, joka kattaa koko saunan lattiaosuuden. Istuin- ja jalkalauteentasot ovat erillisiä elementtejä, joten ne voidaan nostaa pois siivouksen ajaksi. Myös runko on pääosin poistettavissa siivousta varten. Alhaisen pintalämpötilan kiuas on integroitavissa jalkalauteeseen.

Pyöreät muodot tuovat pehmeyttä saunan ilmeeseen. Istuinosan etureuna on korkea ja pyöristettu, jalkalauteen etuosa on muotoiltu samalla tavoin. Kokonaisuuden täydentää väliritilä ylä- ja alalauteen välillä sekä pyöreillä muodoilla toteutettu selkänoja. Lauteiden asennus on helppo toteuttaa, se onnistuu ilman erikoistyökaluja.

20081_7930.jpg

Lauteet valmistetaan asiakkaan valitsemasta puumateriaalista saunan mittojen mukaan. Materiaalivaihtoehtoina ovat haapa, lämpöhaapa, tervaleppä ja tuija. Yhdistämällä eri puulajeja voi saunaan luoda lisää ilmeikkyyttä.

Deco Pro

DECO Pro -lauderatkaisulla voit kalustaa saunasi eri tavoilla valitsemalla eri kokoisia istuinlaudekalusteita. Istuinkalusteiden järjestystä voit muutella mielesi ja saunojien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lapsille on helppo järjestää turvallinen tila koko saunan kattavalle alemmalle laudetasolle.

Kaikki tuotteet ovat huolella viimeisteltyjä ja niiden yksityiskohdat sekä ilmeikkäät materiaalit luovat viihtyisän saunatunnelman. Korkeatasoisen puusepäntyönansiosta penkkitasot on koottu ilman nauloja tai ruuveja. Moduulijärjestelmän ansiosta lauteet ovat helposti nostettavissa ylös pesua varten. Lauteiden ja kalusteiden materiaalivalikoimassa on tyylikkäitä ja eksoottisia vaihtoehtoja.

Deco Standard

Helo Standard -valmislaudepaketin asennat helposti remontoitavaan tai uuteen saunaan. Asentamisen voi tehdä itse ilman erikoistyökaluja. Lauteiden materiaalina on kaunis tervaleppä ja runkorakenteet on valmistettu kestävästä kuusesta. Käytännöllisen rakenteen vuoksi voit irrottaa laudeosat siivouksen ajaksi. Onnistuneena lopputuloksena saunassasi on käytännölliset, helppohoitoiset ja turvalliset lauteet nautinnollisia löylyhetkiä varten.

20081_7931.jpg
20081_7932.jpg

Muut saunan sisustustuotteet

Saunan lämpö ja kosteus vaativat saunan ovilta ja ikkunoilta kestävyyttä. Ovien ja ikkunoiden tulee kestää hyvin korkeita lämpötiloja ja roiskevettä. Lasioven ja ikkunoiden turvallisuus on tärkeä tekijä. HELO DECO -saunanovet ja -ikkunat ovat karkaistua 8mm:n turvalasia. Ovet avautuvat joustavasti ja sulkeutuvat pehmeästi jämerien saranoiden ansiosta. Lasiovi lisää saunatilan valoisuutta ja avaruutta. Lasioven vierelle on yhdistettävissä samansävyinen lasi-ikkuna.

Kuituvalaisimilla saat hienon valaistuksen saunaan. Lisäksi Saunateciltä saa sisustuspaneelit, selkänojat, käsi- ja tukijohteet, upotettava vesialtaat ym. saunan sisustustuotteet.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20141_37533.jpg
Keittiökoulu: Keittiö ja ilmanvaihto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan liittyy herkullisten tuoksujen maailma. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole osa tätä nautintoa, vaan likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa nopeasti ja tehokkaasti. Keittiön käryjen ja hajujen poisto vaikuttaa erittäin paljon viihtyisän sisäilmastoa luomiseen.Onkin erittäin tärkeä niin sanotuissa "saarekekeittiöissä" suunnitella kärynpoisto niin, että käryt, kosteudet ja rasvat eivät leijaile koko sisätilaan, vaan lähtevät syntysijoiltaan suoraan pois. Myös kalusteiden väliin asennettava liesikupu tai tuuletin pitää suunnitella ja asentaa niin, että käryt poistuvat eivätkä seikkaile keittiössä, keittäjän silmissä ja nenään.Jos keittiössä on vierekkäin sähkö- ja puuliesi, niille voidaan asentaa yhteinen liesikupu.
20219_72425.jpg
Näin 70-luvun taloon toteutettiin upea Alvar Aalto -tyylinen takka
Mitä takkaprojektissa kannattaa huomioida, kun haaveena on yksilöllinen, omaan kotiin suunniteltu tulisija? Rakennetaan Yhdessä -yhteisö haastoi some-seuraajiaan esittelemään taidokkaita toteutuksiaan. Yleisö äänesti "onnistuneimman lopputuloksen" -tittelin Hannan upealle tulisijalle, jonka vaiheet nyt avaamme.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Riitaisuuksien käsittely
Toimenpiteet:Mahdolliset riitaisuudet pyritään selvittämään neuvotteluissa urakoitsijoiden kanssa siten, että asiat saadaan tyydyttävään päätökseen ilman oikeuskäsittelyä. Mikäli asioita ei voida sopia ilman oikeuskäsittelyä, riitaisuus käsitellään käräjäoikeudessa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Reklamaatiokirjeet, muistiot, haasteet, vastineetHyväksyntä:Tilaaja
20093_15539.jpg
Ikkunoiden asennusnäytös
Asennusnäytöksessä kannattaa piipahtaa juuri nyt!Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä saat tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä!
20222_77001.jpg
Rannikkomaisemallinen Aisti-hirsikoti kohoaa Muumien naapurisaarelle
Naantalin Asuntomessualueen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja kesän 2022 Asuntomessuilla pääsee muun muassa näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä. Kurkataanpa projektia tarkemmin.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton