• Etusivu
  • Talo

Hallitse kotisi lukitusta virtuaalisilla avaimilla mobiilisovelluksen avulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 22.06.2021Päivitetty 17.11.2023
20216_71382.jpg

Abloy Oy toi Suomen markkinoille uuden suomalaisten asuntojen ulko-oviin räätälöidyn Yale Linus –älylukon. Niin puhelimella kuin näppäimistöllä toimiva lukko helpottaa avainten hallintaa arjessa, esimerkiksi lapsiperheissä ja Airbnb-vuokrauksessa.

Älylukitus on viime vuosina yleistynyt varsinkin erillisissä pientaloissa. Yale Linus -lukon myötä käyttömahdollisuudet laajenevat, sillä se on asennettavissa myös yksittäisiin kerros- ja rivitaloasuntoihin.

Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy Oy.

-Nyt oli otollinen hetki tuoda suomalaisille kotitalouksille uudenlainen lukitusvaihtoehto. Älykkäiden turvatuotteiden odotetaan maailmanlaajuisesti yleistyvän. Kasvua ennustetaan eniten juuri älylukituksesta ja turvakameroista, projektimyyntipäällikkö Harri Makkonen Abloysta sanoo.

Kotiovet muuttuvat älykkäiksi

Yale Linus toimii älykkäänä nupinvääntimenä ja se asennetaan oven sisäpuolelle. Mekaaninen avainpesä painikkeineen jätetään oveen, ja mekaaninen avain jää rinnalle varakäyttöön. Koska Yale Linus ei näy ulkopuolelle, sopii se hyvin taloyhtiöihin, joissa ovien ulkopinnan ilmettä ei saa muuttaa.

Puhelimen Bluetooth-yhteyden avulla Yale Linus -älylukon voi asettaa avautumaan automaattisesti, puhelimeen koskematta, kun ovea lähestytään. Lukon voi asettaa myös lukittumaan automaattisesti. Lisäksi lukon voi avata ja lukita mobiilisovelluksella tai lisävarusteena myytävällä Yale Smart Keypad -näppäimistöllä. Paristolla toimivan näppäimistön voi asentaa oven ulkopuolelle. Se on hyödyksi, kun haluaa päästää ihmisiä sisään ilman sovellusta tai avainta.

20216_71315.jpg

Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosa

Käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun lukon yhdistää kodin langattomaan verkkoon erikseen myytävällä Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosalla. Tällöin sovelluksella voi jakaa vieraille virtuaalisia avaimia ja hallita kulkuoikeuksia mistä tahansa. Sovellus kertoo, kun tietty käyttäjä avaa oven. Esimerkiksi vanhemmat voivat halutessaan saada ilmoituksen, kun lapsi on saapunut kotiin. Vastaavasti vaikka Airbnb-vuokranantaja saa ilmoituksen, kun vuokralaiset ovat saapuneet asuntoon. Lisäksi oven karmiin asennettava DoorSense™-ovimagneetti tunnistaa, onko ovi jäänyt auki vai onko se kiinni. Mobiilisovelluksesta käyttäjä voi aina tarkistaa lukon tilan mistä vain.

20216_71316.jpg

Erikoisvalmistettu Suomen oloihin

Suomessa myytävä Yale Linus on Suomen markkinoille räätälöity. Esimerkiksi lukkorunkojen suurempi vääntövoiman tarve on huomioitu. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy. Tuote on testattu toimivaksi ainakin maassamme yleisimmillä ABLOY-lukkorunkotyypeillä LC100, LC102, 4190 ja LC190. Muissa maissa myytävät Yale Linus -versiot eivät siis käy suomalaisiin oviin.

Tyylikäs muotoilu yhdistettynä huipputeknologiaan

Tuote on saatavana mattamustan sekä hopean värisenä. Sen muotoiluun ja käyttökokemukseen on panostettu, mikä on jo tuonut palkintoja Red Dot Design Award-, iF Design Awards-, European Product Design Awards- ja UX Design Awards -kilpailuissa.

20216_71383.jpg

Yale on ASSA ABLOY -konserniin kuuluva globaali kuluttajabrändi, jota Suomessa edustaa Abloy Oy. Brändi lanseerattiin Suomessa vuonna 2014. Ensimmäinen Suomessa myytävä tuote oli Yale Doorman -älylukko. Tämän jälkeen valikoima on laajentunut muihin älykkäisiin Yale Smart Home -turvatuotteisiin, kuten hälytysjärjestelmiin ja turvakameroihin, sekä riippulukkoihin, turvakaappeihin ja muihin lukitusalan tuotteisiin.

www.yale.fi

Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton