• Etusivu
  • Talo

Finlaysonin kodintekstiilimallisto ammentaa ilmeensä luonnosta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.05.2008
20084_10123.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Alkuvuosi on hiljaisuudesta nauttimisen, rauhoittumisen ja neutraalien värien aikaa. Keväällä luonto herää kylväen aurinkoa ja energiaa sekä vitamiinivärejä myös sisustukseen. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja alkuvuoteen

Alkuvuosi on erilaisten luonnon pintamuotojen ja jadenvihreällä tehostettujen neutraalien värien aikaa. Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm). Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo talveen musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää alkuvuoden tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Louhi-koristetyyny
Louhi-koristetyyny

Keväällä nautitaan hersyvistä väreistä

Kevätaurinko antaa energiaa sisustamiseen ja luo hyvää oloa. Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt. Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Keväiset kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Pouta-tyynyliinat
Pouta-tyynyliinat
Siesta-koristetyyny
Siesta-koristetyyny

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Aito-kuosi
Aito-kuosi
Ilma-kuosi
Ilma-kuosi
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20162_45434.jpg
Tee itse! Aito antiikkinen tiiliseinä sen olla pitää
Pieni kerrostalokolmio yhdistettiin linjasaneerauksen yhteydessä seinän takaa myyntiin tulleeseen yksiöön. Asuntoremontin edetessä yksi olohuoneen seinä päätettiin verhoilla aidoilla käsin lyödyillä sisustustiilillä.
20077_5745.jpg
Muuttovalmis ValmisKastelli
ValmisKastelli on markkinajohtajan vastaus uudenlaiseen, vaivattomaan rakentamiseen. Valitessaan muuttovalmiin Kastellin asiakas saa ensiluokkaisen kodin ammattilaisten rakentamana ja sisustamana – sovittuna aikana ja sovittuun hintaan. Kastelli tekee minkä lupaa.
20104_21488.jpg
Lämpöä vapaa-ajan asuntoon
Harmaja on Tulikiven uutuusuuni, jossa on keraaminen sisäosa ja vuolukivikuori. Harmaja on varaava kiertoilmatakka, joka on tarkoitettu eritoten vapaa-ajan asuntoihin, koska se tuottaa nopeasti lämpöä kylmään asuntoon.
201712_51152.jpg
Perinne, jota on helppo jatkaa
Se mikä vaikutti hyvältä ratkaisulta taloa 80-luvulla remontoitaessa, osoittautuikin vääräksi ratkaisuksi nopeammin kuin asukkaat uskoivat. Oli aika uusia katto. Kun Hannu Myöhänen alkoi valita uutta kattoaan, vaihtoehtoja oli monia. Lopulta hän päätyi toimivaan betonitiilikattoon, joka nosti koko talon ilmettä ja korosti sen omaleimaista luonnetta. Samalla korotettiin katon rakenteita ja saatiin näin lisää tilaa. Hannun lisäksi lopputulokseen oltiin tyytyväisiä laajemmaltikin ja hänen talonsa valittiin edustamaan Suomea kansainvälisessä kattoasennuskilpailussa.
20199_59838.jpg
Muista isää, puolisoa tai pappaa isänpäivänä
Pieni, kätevä ja ergonominen IXO-akkuruuvinväännin helpottaa lukuisia kodin askareita. Työkaluun liitettävillä lisäosilla voit ruuvata hankalissa ja ahtaissa paikoissa, porata, leikata tai vaikka avata viinipullon sekä sytyttää grillin. Yhdellä työkalulla selviät niin huonekalujen kasaamisesta kuin kasvien trimmaamisesta!
20154_43072.jpg
Löylyn henki kuntoon venttiilein
Saunaa remontoidessaSaunaa remontoidessa joudutaan monien valintojen eteen. Valitaan kiuas, laudemateriaali, seinien, katon ja lattian materiaalit sekä sävyt. Valinnat ovat usein kalliitakin. Kaiken kaikkiaan haluamme viihtyä ja nauttia saunomisesta. Kuitenkin liian usein löylyä ottaessa tuntuu kuin happi loppuisi ja alkaa ahdistaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton