• Etusivu
  • Talo

Finlaysonilla lukuisia allergiatunnustuotteita

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.04.2008
20084_10024.jpg

Vuodetekstiilien, tyynyn, peitteen ja patjan kanssa vietetään keskimäärin kolmannes vuorokaudesta. Finlayson mahdollistaa yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa laadukkaan unen myös herkimmille: useimmille Finlayson- ja Familon-tuotteille on myönnetty Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

Finlayson-vuodemalliston Finlayson-sijauspatja on markkinoiden ainoa sijauspatja, jolle on myönnetty Allergiatunnus. Vuodemallistoon kuuluu kuusi korkealaatuista Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitettyä sijauspatjaa, joissa on vetoketju neljällä sivulla, joten päällinen on helppo irrottaa ja pestä kahdessa osassa 60 asteessa.

Kehoa lähellä olevat Finlayson-vuodetekstiilit ja Familon-peitteet ja -tyynyt on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Ne täyttävät tiukat allergiakriteerit, ja niille on myönnetty Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Finlayson-tekstiileissä käytetään kansanvälisen Ökö-Tex standardin (suomeksi Turvallinen Tekstiili) täyttäviä kankaita, joten niiden formaldehydiarvot ovat erittäin alhaisia.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53460.jpg
Asuntomessujen kauneimmat keittiöt
On taas se aika vuodesta, jolloin on sallittua kurkistaa tuntemattomien koteihin ja hakea vinkkejä omaan rakentamiseen ja sisustamiseen. Porin Asuntomessuille on noussut toinen toistaan upeampia koteja, joista löytyy toinen toistaan upeampia keittiöitä. Porin Keittiömaailma pääsi suunnittelemaan messualueelle kolme keittiötä."Asuntomessuille suunnitellut keittiöt ja kodin muiden tilojen kalustus on tehty lapsiperheiden arjen tarpeita ajatellen, laadukkaista materiaaleista ja tilojen tyylikkyydestä tinkimättä", kertovat Porin Keittiömaailman kauppiaat Piia Pihlajamäki ja Timo Säkkilä. "Kaikissa keittiöissä on otettu huomioon tilan sekä eritysesti laskutilan tarve", Pihlajamäki jatkaa.
200811_13997.jpg
Puhdasta lämpöä
Kodin lämmitysjärjestelmää valittaessa tai parannettaessa ajatukset kannattaa suunnata tulevaisuuteen ja kiinnittää huomiota kotimaisuuteen, ympäristöystävällisyyteen sekä energian saatavuuteen. Kannattaa miettiä, mitä erilaisia lämmitystapoja omaan kotiin tarvitaan, jotta lämmitys olisi taloudellista, koti olisi viihtyisä sekä energian saanti olisi turvattu kaikissa tilanteissa.
20164_46306.jpg
Nyt alkoi Massakausi!
Miksi ei mekaaninen ankkuri, vaan massa?Kiinnitystarvikkeet voidaan jakaa toimintaperiaatteensa mukaan kahteen pääryhmään: mekaanisiin ja kemiallisiin ankkureihin. Mekaaniset ankkurit tekevät tehtävänsä levittymällä, laajenemalla ja lukittumalla. Käyttäjän täytyy kiristää mekaaninen ankkuri. Kemialliset ankkurit kiinnittyvät kuivuessaan. Kemiallisten ankkureiden toiminta muistuttaa siis enemmänkin liimojen tai sementin toimintaa, olematta varsinaisesti kumpikaan niistä.Kemiallisia ankkureita käytetään, kun:mekaaninen ankkuri saattaisi levittyessään ja laajentuessaan hajottaa kiinnitysalustan. Näin saattaa käydä esim. muuratuissa rakenteissa, harkoissa tai lähella betonin reunaa.mekaanisten ankkureiden kuormituskapasiteetti ei riitä;mekaanisen ankkurin kiristäminen esim. momenttiin vaatisi liikaa vääntövoimaa;asennus vaatisi millimetrikooltaan suurta (halkaisija Ø M30…) metalliankkuria;kyseessä on harjateräksen kiinnittäminen;tarvitaan ratkaisua pettäneen mekaanisen kiinnikkeen korvaamiseksi
20127_31695.jpg
14. Pilariperustus
YleistäSoklex -pilarimuoteilla valetut peruspilarit soveltuvat käytettäväksi kellarittomissa rakennuksissa kuten loma-asunnoissa. Myös omakotitalon kuistin ja terassin pilarit on helpointa valaa pilarianturamuoteilla. Sokkelipilastereita ja sokkelianturapilastereita tarvitaan perustuksissa, kun halutaan kantaville pilareille lisäpinta-alaa kantavuutta ja asennusta varten. Etenkin hyvin kantavalle maapohjalle tai kalliolle perustettaessa voidaan käyttää pilariperustusta ja esimerkiksi silloin, kun perustus on vietävä syvälle maahan. Pilariperustuksessa koko rakennuksen aiheuttama rasitus siirtyy pilareitten kautta anturoille ja niistä maapohjalle. Se sopii erityisesti paikkoihin, joissa sokkeliperustuksen teko on maaston ja maaperän johdosta vaikeaa. Pilariperustuksessa ei tarvitse yleensä tehdä maankaivuuta koko rakennuspohjan alueella. Pilareitten koko ja pilariväli määräytyvät rakenteiden aiheuttamista kuormista.
201810_55008.jpg
Kuinka valita oikea valaistus ja värilämpötila?
Valon värilämpötila (CCT, eli correlated colour temperature) ilmoitetaan kelvineissä. Valon värilämpötila vaihtelee yksinkertaistettuna punaisen ja sinisen välillä, punaisen ollessa Kelvin-asteikon alapäässä (2000 K) ja sinisen sijoittuessa asteikon yläpäähän (12 000-18 000 K). On sanottu, että ihminen erottaa värilämpötiloja 2290-11000 K välillä. Luonnossa valon värilämpötila muuttuu jatkuvasti päivän aikana aamun lämpimänpunaisesta illan siniseen hetkeen. Valon värilämpötila kuvaa siis valon värin sävyä.
20217_71544.jpg
Eristevalinnalla vaikutusta asumismukavuuteen
Periaatteessa mitä tahansa eristemateriaalia käyttäen voidaan saavuttaa rakennukselle asetetut energiatehokkuusvaatimukset. Mutta eri eristemateriaalien väliltä löytyy eroja, kun tarkastellaan ääneneristys- sekä palo-ominaisuuksia ja tuotteen ekologisuutta. Eristevalinnalla on vaikutusta niin asumisen mukavuuteen kuin myös itse rakennuksen terveyteen, eikä tehtävän valinnan merkitys muutu, on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Esimerkiksi rakennuksen lisäeristämisen kohdalla kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota valittavaan eristeeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton