• Etusivu
  • Talo

Fenestran asennusnäytökset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.08.2009
20095_17001.jpg

Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.

Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna- ja oviasennus on. Saat myös tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä! Samalla saat asiantuntijoiltamme hyödyllisiä vinkkejä.

Ikkunoiden asenusnäytös ke 26.8. Vantaalla

Aika: klo 9 - 18
Paikka: Veromäentie 10 B, 01510 Vantaa

Paikalla edustaja Ilkka Rikkinen, puh. 050 330 9365

Ikkunoiden ja ovien asennusnäytös to 27.8. Huittisissa

Aika: klo 9 - 17
Paikka: Sahamäki 3, 32700 Huittinen

Paikalla edustaja Merja Mäkeläinen,
puh. 050 344 3626

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
20237_82700.jpg
Millainen kiviaines sopii kapillaari­katkoon, entä salaojien tekoon?
Salaojasuunnittelun avulla toteutat terveet perustatMaaperässä on aina kosteutta, mutta hyvällä suunnittelulla pidät sade- ja sulamisveden sekä kapillaarisen kosteuden erillään rakenteista. Huolellisella salaojituksella ja oikeilla kivituotteilla takaat, että talosi rakenteet säilyvät kuivina ja saat asua uudessa kodissasi ilman pelkoa kosteusvaurioista.
Talon julkisivupiirros
Ammattilaisten avulla vaativakin remonttihanke onnistuu
Esimerkissämme omakotitalon puolilämmin ullakko muutettiin lämpimäksi ja viihtyisäksi työhuonetilaksi. Remontissa uuden työhuoneen yhteyteen rakennettiin kylpyhuone ja oma parveke. Uusi kattoikkuna ja ovi parvekkeelle tekevät tilasta valoisan. Arkkitehti Tero Seppänen Doventus Oy:stä ratkaisi tilankäytön kasvaneen perheen tarpeisiin sopivaksi. Osaava suunnittelutiimi huolehti myös rakenteiden ja ilmanvaihdon sekä sähköistyksen suunnittelusta. Laadukkailla suunnitelmilla kilpailutettiin urakoitsijat. Vaativa remonttihanke suoritettiin tarkan valvonnan alla, jolloin asukkaat pystyivät luottamaan ammattilaisten avulla aikaansaatuun lopputulokseen.
20138_35874.jpg
Osaatko saumata laatoituksen oikein?
Nyt saumataan laattojen saumat Webeerin DECO- ja PROF-Laattasaumalla sisä- ja ulkotiloissa.DECO- ja PROF-saumalaastit ovat saaneet kiitosta käyttäjiltään. Tuotteissa on kiinnitetty eritystä huomiota työstettävyyteen ja helppoon pesuun. Oikeaoppinen pesutekniikka palkitsee tekijän tiiviillä ja tasavärisellä saumalla. Saumat ovat hyvin kulutuksen kestäviä ja värit pysyviä. Tiivis sauma on helppo pitää puhtaana, puhdistukseen riittää vesi tai laimea pesuliuos.Tutustu Weberin laasteihin
20134_34914.jpg
Näyttävä ovikatos helposti
Fastlock Canopy -ovikatos ja avaa ovi kuivanaFastlock Canopy -ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sateelta, lumelta ja jään muodostumiselta. Ovi ja kynnys säilyvät siistin näköisenä pidempään! Kirkas valokate päästää valon läpi eikä pimennä sisäänkäyntiä. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei helposti keräänny katoksen päälle.Fastlock Canopy -katosta on saatavana puurunkoisena ja alumiinirunkoisena versiona, molempia kahta eri kokoa: yksilehtiselle ja kaksilehtiselle ovelle. Asennusvalmiiseen ovikatospakkaukseen sisältyvät katoksen runkorakenne, mittaan leikatut valokatepalat sekä kaikki tarvittavat kiinnikkeet. Canopy-katosten katemateriaalina on Icopalin polykarbonaatista valmistettu laadukas Fastlock Uni -valokate.Lue lisää ovikatoksesta ja valokatteesta
20227_79122.jpg
Puuvalmiiden pintojen käsittelystä: Ikkunat, ovet, pergolat sekä aidat
Ulko-ovet, ikkunanpuitteet pergolat ja aidat ovat jatkuvasti alttiina luonnon elementeille: sade, aurinko, lumi ja UV-säteily. Alttiita turhan aikaiselle rapistumiselle ovat erityisesti etelän puoleiset ovet ja ikkunat sekä talot, joissa räystäät ovet erityisen lyhyet, kuten nykyään on muodikasta. Aidat ja kattamattomat pergolat taas ottavat vastaan kaikki sateet ja lumituiskut. Suojaa siis nämä pinnat hyvin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton