• Etusivu
  • Talo

Eino Leinon päivää vietetään 6. heinäkuuta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.07.2008
20087_11804.jpg

Eino Leinon päivää juhlitaan vuosittain heinäkuun kuudentena päivänä hänen syntymäpäivänsä mukaan. Vuosi 2008 on Eino Leinon 130-vuotisjuhlavuosi.

Eino Leino (1878 - 1926) oli eräs merkittävimmistä ja monipuolisimmista suomalaisista runoilijoista. Runojen lisäksi Leinon tuotantoon kuuluivat romaanit, proosat sekä näytelmiä ja esseitä. Lisäksi hän kuului aikansa huomattavimpiin lehtimiehiin.

Eino Leinon runoista monet ovat tuttuja toisessa muodossa, sillä niistä on tehty useita lauluja. Erityisesti Jean Sibelius ja Toivo Kuula käyttivät sävellystensä sanoituksiin Leinon runoja.

Esikoiskokoelma Maaliskuun lauluja ilmestyi 1896, ja siitä lähtien Leino kirjoitti ja julkaisi lähes 70 teosta.

Leino kuoli 10.1.1926. Suomen kansa heräsi tuolloin joukolla suremaan runoilijaa, vaikka olikin ehtinyt jo aiemmin unohtaa suurmiehen. Kansan suru oli kuitenkin valtaisa, sillä vuosien myötä Leinosta oli tullut todellinen kansallisrunoilija, jopa yli Runebergin.

Eino Leinon päivänä on vuodesta 1992 vietetty myös runon ja suven päivää.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20187_53770.jpg
Työtehoseura arvioi asuntomessukohteet
Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään 6.7.-5.8.2018 Porissa. Kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevalla Karjarannan messualueella on 28 pientalokohdetta, yksi korjausrakentamis- ja yksi rivitalokohde, hoivapalvelun ja asumisen Virkkulankyläyksikkö sekä lasten päiväkoti. TTS:n asiantuntijat tutustuivat kohteisiin ja poimivat niiden keittiöistä muutamia toimivuuteen vaikuttavia toteutuksia.Työtehoseuran arvioinnissa tarkasteltiin keittiöiden toiminnallisuutta, esteettisyyttä, ekologisuutta ja turvallisuutta. Tarkastelun alla olivat muun muassa kodinkoneiden ergonominen sijoittaminen, lasku- ja säilytystilat, kalusteiden mekanismit ja keittiön yleinen toimivuus. "Keittiö on usein asunnon kallein ja käytetyin tila, joten toimivuus on tärkeää. Toiminnallisuudelle on olemassa tietyt perussäännöt, mutta käyttäjien toiminta ja tarpeet ratkaisevat lopulta sen, miten toimivaksi ja täydelliseksi kukin keittiönsä kokee" toteaa tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta.
20083_9550.jpg
Sisustuksen ylempi taso
Portaat ovat nousemassa yhdeksi talon näkyvimmistä sisustuselementeistä designhuonekalujen rinnalle. Tarjoamme tyylikkäitä teräsporrasratkaisuja sisustuksen ylemmältä tasolta.
20112_24217.jpg
Kastelli-talot
Tutkimusten mukaan Kastelli täyttää parhaiten rakentajien yksilölliset rakentamistarpeet. Arkkitehdit ovat suunnitelleet suomalaisten toiveisiin suositut talomallit, joihin Kastellin joustava rakentamistapa antaa lisäksi runsaat yksilölliset muuntelumahdollisuudet. Kastelli tarjoaa laadustaan tunnettuja koteja myös eri hintaluokissa, alkaen edullisista Economy-malleista. Talopaketin toimitustavatkin ovat laajimmat – peruspaketista aina muuttovalmiiksi.Lisää Kastelli-taloista...
20122_29749.jpg
Fastlock Uni – tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kym- Fastlock Uni – tiivis ja kestävä valokate menen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
20151_42028.jpg
Valitse rakenteisiin parhaiten soveltuvat kiinnikkeet
Perustus- ja runkorakenteiden kiinnitykset on tehtävä oikein, jotta rakenteessa saavutetaan sille suunnitellut ominaisuudet kuormitusten ja rasitusten suhteen. Tärkeintä on valita oikeanlainen kiinnitystapa materiaalien sekä olosuhteiden mukaan. Kiinnikkeen valinnalla on siten merkittävä vaikutus rakenteen kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton