• Etusivu
 • LVI

Edullista lämmittämistä ilma-vesilämpöpumpulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 04.12.2018Päivitetty 18.04.2023
20194_57243.jpg

Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän tai energiakustannusten hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta.

Lämpöenergiaa ilmasta

Ilma-vesilämpöpumppu sopii erinomaisesti asunnon päälämmönlähteeksi, kun lämmönjakojärjestelmä on vesikiertoinen. Suomen ilmastossa se tarvitsee tuekseen varajärjestelmän, eli yleensä sähkövastuksen, joka on integroitu osaksi järjestelmää. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan lämmittää myös asunnon käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan liittää myös vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle ns. hybridijärjestelmänä. Ilma-vesilämpöpumppu kerää energiansa ilmasta, ja ilmalämpö on uusiutuvaa, ekologista energiaa.

Säästöjä lämmityskuluihin

Ilma-vesilämpöpumpulla saavutetaan noin 50–60 %:n säästö verrattuna suorasähkö- ja öljylämmityskohteisiin. Hyvä, pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu ilma-vesilämpöpumppu maksaa asennettuna on noin 10000 - 15000 euroa. Takaisinmaksuaika on siis keskimäärin n. 6–7 vuotta. Oikein mitoitetussa ilma-vesilämpöpumpussa lisälämmön tarve on melko pieni. Vuosikustannukset ovat normaalikokoisessa omakotitalossa n. 150 euron paikkeilla.

Hankinnassa huomioitavaa

Parhaiden säästöjen, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa ilma-vesilämpöpumpun hankintaa. Mitoitusta varten tulee selvittää kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Pyydä aina tarjoukseen liitteeksi mitoituslaskelma ja säästölaskelma. Niiden avulla voit selvittää takaisinmaksuajan.

Lämpökatko on ilma-vesilämpöpumppua asennettaessa pääsääntöisesti yhden päivän mittainen ja varsinaisessa asennuksessa kestää keskimäärin pari päivää. Asennus voidaan siis suorittaa myös talvella. Yleensä ilma-vesilämpöpumpun asennus ei tarvitse erillisiä lupia, mutta asia kannattaa varmistaa paikkakuntasi rakennusvirastolta. Asennuksessa asuntoon tulee sekä sisä- että ulkoyksikkö.

Hankkimalla lämpöpumpun Bosch Lämpömestarilta saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat ilma-vesilämpöpumpulle 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Info

Info

Esimerkkilaskelma saneerauskohteeseen

 • Rintamamiestalo Vantaa, 4 hlöä, ei kylpyammetta
 • Öljynkulutus (öljyn hinta 1,1 euroa/l) 3 m3
 • Aikaisemmat lämmityskulut 3300 euroa/v
 • Bosch Compress 7000i AW 9 + AWM 5-9 (sis. integroitu lämminvesivaraaja)
 • Lämpöpumpun tarvitsema energia 8320 kWh
 • Lisäenergia (sähkövastus) 1090 kWh (163,50 euroa/v)
 • Kokonaisenergiankulutus 9419 kWh/v
 • Energiankulutus maalämmöllä 1413 euroa
 • Säästö verrattuna öljyyn 3300 – 1413 = 1887 euroa/v

Taloosi sopiva ilma-vesilämpöpumppu

Bosch Compress 7000i AW
on oikea valinta kun:

 • Haluat parasta.
 • Haluat parhaan mahdollisen säästön: energialuokka A+++.
 • Haluat markkinoiden tyylikkäimmän ilmavesilämpöpumpun.
 • Haluat lämpöpumpun, joka on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin.

Bosch Compress 3000 AWS
on oikea valinta kun:

 • Sinulla on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä.
 • Et halua käydä läpi porauslupaprosessia (maalämpö) ja siten pääset nopeasti vaihtotyöhön käsiksi.
 • Haluat hintakilpailukykyisen ilmavesilämpöpumpun varmalla tekniikalla ja huipputakuulla.
 • Asuinalueellasi on pitkiä sähkökatkoja (kylmäaine ulko- ja sisäyksikön välillä).
 • Haluat nopean takaisinmaksuajan.
201812_55640.jpg

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20179_50192.jpg
Ilmavesilämpöpumpulla koko vuoden lämpöä
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta.Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilmavesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20213_69418.jpg
Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmitys­saneerauksesta?
Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?
Vaillant lämpöpumppu
Testeihin perustuva tuotekehitys takaa lämpöpumpun laadun ja kestävyyden
Lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, etenkin kun valitsee kestävän ja laadukkaan tuotteen. Mistä lämpöpumpun kestävyys muodostuu ja mitä kaikkea laatu sisältää? Laadukas ja kestävä lämpöpumppu on loppukäyttäjän kannalta paras ja sitä kehtaa myös tarjota ratkaisuksi loppukäyttäjälle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton