• Etusivu
  • Remontti

Bitumikattolaatta vaimentaa sateen ropinan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.01.2016
20161_45160.jpg

Suomessa sataa vettä lähes jokaisena vuodenaikana. Kotitalossa katto on ensimmäinen sateen vastaanottaja. Sateen ropina ei kaikista kuulosta ihanan rentouttavalta. Katteen valinta nousee tällöin suureen rooliin.

Miksi valitsisin bitumikattolaatan?

Katteen äänettömyys ei ole ainoa bitumikattolaatan etu. Bitumikattolaatan puolesta puhuu moni asia.

  • Talvella katolle kertyvä lumi ja jää jäävät katolle karhean kivisirotepinnan ansiosta. Näin istutukset ja kulkuväylät säästyvät putoavalta lumelta ja jäältä.
  • Myös tuulella kate on hiljainen eikä kolise eikä pauku.
  • Katepal-kattolaatat ovat joustavia - kiitos kiven kestävyyden ja bitumin tiiviyden. Kate limitetään saumakohdissa niin, että kate kestää katon rakenteiden vähäisen elämisen. Katto on myös tämän ominaisuuden vuoksi vedenpitävä naulaus- ja saumakohdista.
  • Kestävyydestä kertoo se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Lisäksi bitumikattolaatat ovat osoittaneet kestävyytensä trooppisen kuumissa ja hyytävän kylmissä olosuhteissa.
  • Julkisivun ulkonäköön bitumikatelaatat sopivat täydellisesti. Uudet katelaatat ovat näyttäviä.
  • Katteen asennuksen voi hoitaa itse, jos katon kaltevuus on jyrkkä.
  • Tietenkin bitumikattolaatan kustannukset ovat järkevät.

Katepal-mallisto

Classic KL on perinteinen yksivärinen kattolaatta, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

Jazzyn väritys on sekoitus sävytettyä sirotetta ja mustaa. Väreinä löytyy punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja kupari.

Foxyn ulkonäkö on perinteinen ja kaunis punaisena, ruskeana, tummanharmaana ja mustana.

Ambient on kuin pärekatto kuparinruskeana, ruskeana tai harmaana.

Rockyn persoonallinen leikkaus- ja ladontatapa sekä kiviaineksen mattapintainen sävytys tarjoavat katollesi uudenlaista moni-ilmeisyyttä, värit: graniitinpunainen, käpy, mahonki, terrakotta, satamansininen, ruskea.

Katrilli on perinteinen muuten paitsi väritykseltään. Värit ovat ruskanpunainen, sammaleenvihreä, kaarnanruskea, aavikonruskea, sininen ja kivenharmaa.

3T uusin tulokas on selkeälinjainen ja klassinen laattamalli väreinä musta, punainen ja ruskea.

TopTite 6° on kehitetty omatoimisen rakentajan käyttöön. Itseliimautuvina tuotteina ne eivät vaadi erikoistyövälineitä eikä -laitteita. Kermien pitkittäissaumoissa on valmiina itseliimautuvat reunat ja jatkossaumat liimataan, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

TopTite 3° on uudis- ja korjausrakentajalle. Värit ovat musta, punainen ja ruskea.

Pintari-kolmiorimakatteessa silmä lepää. Pintarissa yhdistyvät perinteisen katon kauneus ja tämän päivän vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne, väreinä punainen, musta, harmaa, ruskea ja vihreä.

Classic KL
Classic KL
JAzzy
JAzzy
Foxy
Foxy
Ambient
Ambient
Rocky
Rocky
Katrilli
Katrilli
3T
3T
TopTite 6
TopTite 6
TopTite 3
TopTite 3
Pintari
Pintari
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20087_12088.jpg
Raiski on tyytyväinen Eilaan
Tangokuningas Antti Raiskin takkauuni suunniteltiin yksilöllisesti Tulikiven Uuniräätäli-ohjelmalla. Lähtökohtana oli tyylikäs ja ajaton Eila-takkauuni, jonka ilme ja mitoitus sovitettiin sille varattuun tilaan Raiskin upouudessa omakotitalossa, joka valmistuu Länsi-Uudellemaalle. Vantaan Tulikivi-studion Timo Majasalmi kävi varmistamassa vielä, että asennus oli sujunut hyvin ja kaikki muukin toimitukseen sisältyvä olisi sovitulla tavalla kunnossa.
20112_24361.jpg
KotiOptimi lahjaksi 28 €
Ystävänpäivää vietetään ensi viikolla 14.2. Uuden kodin rakentamista suunnittelevaa ystävää on helppo ilahduttaa ostamalla hänelle lahjaksi KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma.KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma toimii uuden talon rakentamista suunnittelevan apuna. Ohjelmalla voidaan vertailla erilaisten tila- ja materiaaliratkaisujen vaikutuksia kokonaiskustannuksiin. Ohjelma mahdollistaa myös aktiivisen kustannusseurannan, minkä avulla näkee onko arvio ylittymässä vai alittumassa.KotiOptimi aktivoidaan käyttöön lisenssinumerolla ja se latautuu käyttäjän omalle koneelle.
20204_64330.jpg
Kylpyhuoneen uudella tulokkaalla on näköä ja kokoa
Vieser on ensimmäisenä yrityksenä tuonut pohjoismaisille markkinoille suurikokoiset designlattiakaivonkannet, jotka muuttavat lattiakaivon kansiritilän roolin täysin.
20115_25991.jpg
Miten oviaukko umpeen?
Olen remontoimassa asuntoani ja samalla pitäisi poistaa yksi oviaukko käytöstä. Oviaukko on muuratussa tiiliväliseinässä. Materiaali on poltettua punatiiltä.Minkä laatuisella ja mallisella tiilellä on viisasta muurata umpeen oviaukko väliseinässä? Riittävätkö sidontaan rautalankakoukut ja laasti?
20141_37690.jpg
Vanhan talon haju pois tuulettamalla
Varsinkin vanhoissa taloissa saattaa törmätä "vanhan talon hajuun". Sellaista hajua ei todellisuudessa ole, vaan sille löytyy yleensä aina syy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton