• Etusivu
  • Rakentaminen

Betoroc-murske maarakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 06.10.2011Päivitetty 17.02.2018
201110_28067.jpg

Betoroc-murske on Ruduksen valmistama, tuotteistettu betonimurske, jota käytetään luonnon maa- ja kiviaineksen tapaan. Betoroc-murskeet ovat murskaamalla, seulomalla tai muulla mekaanisella käsittelyllä kivipohjaisista materiaaleista valmistettuja tuotteita.

Parempi kantavuus

Betoroc-murskeen tavallinen rakeisuusalue on 0/45 mm. Betorocilla voidaan korvata parhaita sora- ja kalliomurskeita esimerkiksi katu-, tie- ja kenttärakenteiden jakavissa ja kantavissa kerroksissa, erilaisissa täyttötöissä sekä putkijohtokaivantojen täytteenä. Betorocia käytettäessä rakentaminen ei poikkea merkittävästi sora- tai kalliomurskeilla rakentamisesta.

Betoroc-murskeilla on lujittuneena mahdollista saavuttaa parempia kantavuuksia kuin vastaavalla kalliomurskeella. Lujittuminen perustuu sitoutumattoman sementin murskauksessa syntyvien reaktiopintojen sitoutumiseen. Käytännössä suurin osa Betorocmurskeista käytetään lujittumattoman luonnon maa- ja kiviaineksen tavoin (rakennetaan rakenneosa, esim. kantava tai jakava kerros Betoroc-murskeesta).

Korkealuokkainen murske

Betoroc-murske on korkealuokkainen uusiotuote, jonka standardoinnissa on huomioitu EU-normien tiukat vaatimukset. Betorocin tekniset ominaisuudet selvitetään säännöllisin testein ja mittauksin. Ympäristöominaisuudet varmistetaan Valtioneuvoston asetuksen 591/2006 mukaisen laadunhallintajärjestelmän mukaisesti.

Betoroc-mursketta myydään eri puolella maata sopimuksen mukaan. Varastotilanne vaihtelee vastaanotettavan betoni- ja tiilijätteen määrän vaihtelun takia. Tämänhetkisen tiedon saatavuudesta paikkakunnittain saa Ruduksen yhteyshenkilöiltä.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
200611_1880.jpg
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20073_3897.jpg
Jäsenmäärämme jo yli 190 000 ja nyt palkitaan kaikki!
Tämän viikon tiistaina jäsenmäärämme ylitti 190 000:n rajapyykin. Olemme perinteisesti palkinneet tasakymmentuhatluvuin rekisteröityneet jäsenemme ja tällä kertaa onni osui Otalemmelle Eeva Vornaselle. Tuttaviltaan palvelustamme kuullut Eeva on ilmoittanut hankeaikeekseen omakotitalon remontoinnin ja näin palkinnoksi sopii parhaiten Remontoijan Starttipaketti. Onnittelumme Eevalle sekä myös muille jäsenillemme, sillä...
20085_10680.jpg
Lumon lasiterassit -iloa kaikkina vuodenaikoina
Lumon lasiterassit tuottavat iloa kaikkina vuoden aikoina. Aurinko paistaa lasiterassilla syksyllä lämpimämmin. Saunan jälkeen lumista maisemaa on komea katsella lasin läpi. Puhumattakaan siitä, että kevät saapuu lasiterassille aikaisemmin.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä tuo uusia ideoita ulko- ja sisätiloihin
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton