• Etusivu
  • Rakentaminen

Betonin kierrätys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2009
20098_18123.jpg

Ote päiväkirjasta: Kevät 2009

Kun talo oli purettu maan päältä, pääsimme kiinni kivijalkaan. Kaivuri irrotti kellarikerroksen seinä-, lattia- ja porrasbetonit sekä keräsi kellarin keskelle kasatut piipun tiilet. Niiden määränpää oli Rudus Kierrätyksen vastaanottopiste Vantaan Länsisalmessa.

Näin matkasivat lopulta meidänkin talon purkubetonit ja tiilet määränpäähänsä, missä niistä valmistetaan Betoroc-murskeita monenlaisiin maarakentamisen tarpeisiin. Vastaavasti meille syntyi hyötyä siitä, että jätteen kuljetusmatka lyheni huomattavasti, vältyimme korkeilta kaatopaikkamaksuilta ja kenties hiilijalanjälkemme pieneni piirun verran tai jonkin tasoinen ekoteko tuli tehtyä.

Helppoa kierrätystä

Katsoin Kierrätyksen yhteystiedot Ruduksen nettisivuilta. Lähetin kyselyn sähköpostilla Rudukseen betonin kierrätyksestä vastaavalle. Häneltä sain vastauksena ohjeet ja vastaanottohinnat. Sitten avasin tilin Rudukselle ja minulle toimitettiin asiakasnumero. Samalla asiakasnumerolla voisin myöhemmin tilata mahdollisesti myös muut rakentamiseen tarvittavat materiaalit Ruduksesta.

Maarakentajaurakoitsijamme kuljetti betoni- ja tiilijätekuormat Kierrätyksen vastaanottopisteeseen ja asioi sujuvasti asiakasnumerollani.

20098_18126.jpg
20098_18127.jpg

Myös kallion räjäytyslohkareet kiertoon

Myöhemmin tontillamme maarakennustöiden aikana räjäytetyn kalliosiivun kivilohkareet toimitettiin myös Ruduksen Länsisalmen toimipisteeseen, missä ne murskattiin valmiiksi kiviainestuotteeksi. Ehkäpä sama tavara tuli "takaisin kotiin" rakennuspaikan pohjan murskeena, kun myöhemmin tilasimme Rudukselta sorat tähän tarkoitukseen.

20098_18124.jpg
20098_18125.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
20115_25991.jpg
Välitilaan pleksi vai lasi?
Kysymys:Keittiön välitilaan ollaan laittamassa kuva, jonka päälle kiinnitetään läpinäkyvä pleksi tai lasilevy.Millaisia kokemuksia on pleksin käytöstä keittiön välitilassa? Mitkä ovat suurimmat erot pleksin ja lasin välillä? Halkeaako pleksi helposti, jos esimerkiksi siihen päälle lisää hyllyn? Mikä on paras tapa kiinnittää pleksi seinään niin, että kosteus pysyy poissa?
20195_57738.jpg
Uutta osaamista rakennusalan yritykseen
Kun työmaalla tarvitaan uusia osaajia tai nykyisten työntekijöiden osaaminen vaatii päivitystä, oppisopimuskoulutus ja RekryKoulutus ovat hyvät vaihtoehdot.
20229_79493.jpg
Näin selvität, mikä lämmitys sopisi parhaiten sinun kotiisi
Kodin lämmitysmuoto vaikuttaa merkittävästi niin asumismukavuuteen, -kustannuksiin kuin asunnon arvoonkin. Siksi lämmitysratkaisun valinta kannattaa tehdä huolellisesti ja laskea tarkkaan uuden järjestelmän kokonaishinta suhteessa arvioituihin vuosisäästöihin. Jos kyseessä on vanha talo, on hyvä tarkistaa nykyisen lämmitysjärjestelmän kunto ja selvittää, voiko olemassa olevan lämmityksen jättää uuden järjestelmän rinnalle vai onko lämmitysjärjestelmä järkevintä uusia kokonaan.
20218_71923.jpg
Mitä lupia tarvitset remonttiin?
Suunnitteletko oman kotisi remontointia? Onko remontoinnin tarkoitus vain uusia pintoja vai tehdä rakenteellisia muutoksia? Oletko tietoinen, milloin tarvitset remontillesi rakennusluvan, milloin riittää toimenpidelupa ja milloin voit tehdä aiotun remonttisi ilman ilmoituksia?Rakennuksen säilymisen kannalta on tärkeää, että sitä huolletaan. Korjausten avulla saadaan jatkettua rakennuksen käyttöikää ja korjauksilla vaikutetaan myös rakennuksen arvoon.Omassa kiinteistössään saa kiinteistön omistaja tehdä kaikkia rakennuksen ylläpitoon liittyviä töitä. Osa töistä on kuitenkin luvanvaraista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton