• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessutalojen laatu ja monipuolisuus saavat kiitosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.07.2011
20117_27228.jpg

Messututkimukseen vastanneiden kesken arvotaan palkintoja. Täytetyt tutkimuskupongit palautetaan alueella oleviin palautuspönttöihin.

Asuntomessut Kokkolassa -tapahtuman kävijät ovat olleet erittäin tyytyväisiä näyttelykohteiden ja muun messutarjonnan laatuun ja monipuolisuuteen.

Tämä käy ilmi Suorakanavan tekemästä messututkimuksen väliraportista, jonka mukaan 60 prosenttia vastaajista piti näyttelykohteiden laatua hyvänä ja 40 prosenttia erittäin hyvänä. Näyttelykohteiden monipuolisuuteen oltiin myös hyvin tyytyväisiä.

– Messutapahtuman arviointiin vaikuttavat monet osatekijät, mutta ennen kaikkea sisällön monipuolisuus. Sallivan kaavoituksen myötä alueella on hyvin erityyppisiä messutaloja, joista kaikki kävijät löytävät varmasti omat suosikkinsa, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

– Voi olla, että suuri yleisötyytyväisyys messutalojen laatuun heijastaa Keski-Pohjanmaan oman taloteollisuuden ammattiosaamista sekä toisaalta yleisön mieltymystä aiempaa perinteikkäämpiin ja selkeämpiin talomalleihin, pohtii Heiskanen.

Pohjalaiset hakevat messuilta rakentamisvinkkejä

Lähes 53 prosenttia messukävijöistä tulee Pohjanmaalta, mikä on vastaa edellisten Pohjanmaalla järjestettyjen Asuntomessujen lukuja Vaasassa ja Oulussa. Vertailun vuoksi viime vuoden Asuntomessuilla Kuopiossa savolaisia messukävijöitä oli 35 prosenttia. Messukävijöistä Uudeltamaalta on aiempien vuosien tapaan toiseksi eniten, 13 prosenttia.

Joka viides Asuntomessuilla Kokkolassa käynyt perhe aikoo rakentaa omakotitalon lähivuosina. Kuopiossa rakentamisaikomuksia oli vain 12 prosentilla kävijäperheistä.

– Pohjalaiset ovat selvästi ottaneet Asuntomessut omakseen. Messukävijöiden keskuudessa näkyvät alueen perinteet omakotiasumiseen ja -rakentamiseen, Heiskanen miettii.

Yrittäjien aktiivisuus ja aurinkoinen palvelu Kokkolan valtteja

Kokonaisuudessaan messukokemus sai kävijöiltä hyvät arvosanat. Yli 90 prosenttia kertoi messujen vastanneen odotuksiaan erittäin hyvin tai hyvin. Vapaassa palautteessa kävijät kiittelivät erityisesti komeaa ja selkeää messualuetta, merimaisemaa ja toimivaa kokonaisuutta.

Myös Kokkolan kaupunki on vastannut kävijöiden odotuksia hyvin. Reilu viidennes kehui Kokkolan odottamaansa paremmaksi ja kolme neljästä sanoi Kokkolan täyttäneen odotukset.

Messuvieraat käyttivät ahkerasti myös Kokkolan palveluita. Ruokaravintoloissa vieraili 41 % ja kahviloissa 29 %. Majoituspalveluita käytti 15 %, tavarataloissa asioi 12 %, erikoisliikkeissä 8 % ja muita palveluita hyödynsi 10 %.

Myönteistä palautetta messukävijät antoivat myös kokkolalaisissa yrityksissä saamastaan palvelusta: 88 prosenttia koki saaneensa hyvää tai erittäin hyvää palvelua.

Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jarmo Nissi on palautteesta mielissään ja toteaa, että kokkolalaiset yrittäjät ovat panostaneet paljon messukesään.

– Yrittäjät ovat olleet erittäin aktiivisia, pidentäneet aukioloaikojaan ja palkanneet kesätyöntekijöitä enemmän kuin koskaan ennen. Tarjosimme kaikille Kokkolan kaupungille ja kokkolalaisissa yrityksissä asiakaspalvelutehtävissä toimiville mahdollisuuden osallistua aurinkoisen palvelun koulutukseen. Toivottavasti myönteinen palaute kannustaa muutkin messumatkalle Kokkolaan.

Nissi toteaa, että Kokkola on saanut runsaasti kiitosta vuoden 2011 aikana.

– Kokkolan kaupunkikeskusta palkittiin Suomen parhaana, VR nosti asemamme vuosien 2010–2011 asemaksi ja pyöräilykuntien verkosto valitsi Kokkolan vuoden pyöräilykaupungiksi. Kokkolalla menee hyvin.

Messututkimuksen tiedot on kerätty kävijäperheille portilla ja lipunmyynnissä jaetuilla tutkimuslomakkeilla. Kyselyyn vastasi kuuden ensimmäisen messupäivän aikana 1 698 kävijätaloutta. Tuona aikana yksittäisiä messukävijöitä oli 24 824. Suorakanava Oy tekee messututkimuksen Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimeksiannosta.

Messututkimus julkaistaan kokonaisuudessaan messujen päätösseminaarissa 25.10. Toinen kävijätutkimuksen väliraportti julkaistaan kahden viikon kuluttua. Asuntomessut Kokkolassa jatkuvat 14.8. asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
201710_50495.jpg
Suunnittele ja osta talo verkosta
Kastellin uusi Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa uuden Play-malliston talon suoraan verkosta. Talon ostaminen verkosta on edullisempaa, helpompaa ja nopeampaa verrattuna tavanomaiseen ostoprosessiin. Aluksi palvelussa on tarjolla kaksi Play-taloa, joihin jokainen voi tietyissä raameissa valita haluamansa huoneet, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet. Uuden Play-malliston talot ovat kompakteja ja mukautuvia reilun 80 m² pieniä omakotitaloja. Rakentamista ei tarvitse enää aloittaa tyhjältä pöydältä.
20201_62293.jpg
Vastuullisuutta rakennusmateriaaleihin
Liune on kodin kaikkiin tiloihin sopiva väliovi, joka on vakuuttanut markkinat sekä teknisillä ominaisuuksillaan että upealla tyylillä. Liune on myös ympäristöystävällinen valinta. Täysin kotimaisen välioven logistiikasta aiheutuva hiilijalanjälki on pieni, ja sen hankinta tukee suomalaista elinkeinoa. Liunen uusin panostus kestävän kehityksen puolesta on EPD-ympäristöseloste, joka antaa ostopäätösten tueksi luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä. EPD-seloste osoittaa muun muassa sen, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.
20174_48906.jpg
Moni kärsii sisäilmaongelmista turhaan
Suurin ongelma syntyy itse tukituista venttiileistäTunkkaisuus, viemärin haju, kosteusvauriot ja ikävät terveysoireet: ilmanvaihtoon kiinnitetään yleensä huomiota vasta, kun syntyy ongelmia. Useimmiten syynä ovat huonosti toimivat tai kokonaan puuttuvat raitisilmaventtiilit. Asukkaat saattavat myös tahallaan tukkia ulkoilmaa sisälle tuovat venttiilit melun tai vedon takia tietämättä, mitä siitä seuraa. Kerrostalossa tämä voi pahimmillaan sekoittaa koko kiinteistön ilmanvaihdon. Jos raitisilmaventtiilit eivät toimi, poistoilmaventtiilit ottavat korvausilman sieltä mistä saavat: lattiakaivoista, postiluukuista ja rakenteiden raoista. Nämä viat on helppo korjata, eikä hinta juurikaan ohenna lompakkoa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ullakkotilan muuttaminen asuintilaksi?
Kysymys:Rintamamiestalon yläkerta on ollut lämmittämätöntä tilaa. Jos siitä remontoi normaalin lämmitettävän asuintilan, tuleeko huomioida seinäeristyksessä jotain, esim. kosteussuojaa? Vai riittääkö villaeristäminen ja panelointi? Lähinnä ajattelin rakennusmääräysten mukaista ratkaisua?
202112_74194.jpg
Lasiterassin asennus onnistuu myös talvella
Talvi on itse asiassa oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun lasituksen tilaa jo talvella, pääsee terassille kevätaurinkoon aamukahville aikaisin. Lasitetulla terassilla myös syksy jatkuu pidemmälle. Lasiterassi soveltuu erinomaisesti myös rivitaloon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton