• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilta ideoita myös pihalle!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.07.2011
20117_27173.jpg

Kokkolan asuntomessuilta löytyy monia, upeita ratkaisuja myös piha- ja viheralueilta!

Asuntomessut merellisessä Kokkolassa ovat nyt avautuneet! Esiteltävänä on 40 toinen toistaan upeampaa kohdetta; messualueella sijaitsee 30 omakotitaloa (joista 8 on omarantaista), kaksi rivitaloa ja kolme kerrostaloa.

Ihailtavaa ja katseltavaa, sekä toteuttamiskelpoisia ideoita löytyy myös rakennusten ulkopuolelta. Messualueen mielenkiintoinen, pyöreä muoto, sekä kauniit puisto- ja viheralueet istutuksineen antavat alueelle viimeistellyn ja luonnonläheisen vaikutelman.

Katsele avoimin silmin ympärillesi ja tarkastele, miten rakennukset on sijoitettu tontille, kuinka tontti on rajattu, miten kulkureitit suunniteltu ja mitä materiaalia niissä on käytetty - pohdi myös ratkaisujen toimivuutta ja niiden hyödyntämistä omalla tontillasi! Kiinnitä huomiosi myös erilaisiin tiloihin ja niiden toteutustapoihin. Äläkä unohda kasvillisuutta; kokonaisuus on valmis vasta, kun puutarha on kunnossa!

Asuntomessut Kokkolassa 15.7 - 14.8.2011

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kaiken kokoisia koteja - kaikenikäisille
Kokkolan merenrantakaupungissa 15.7.–14.8.2011 järjestettävillä Asuntomessuilla esitellään kaikenkokoisia koteja eri-ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Esillä on monenlaisia asumisen muotoja ja rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20181_51423.jpg
Kattojen Kunkku 2018 on Suomen Kattocenter Oy
Tutustu uusimpiin kattoremonttikohteisiin
20073_3740.jpg
Nuohousalan keskusliitto tiedottaa
Talven kylmillään seisseiden mökkienkin lämmittäminen on turvallista, kun se vain tehdään oikein. Tulisijojen ja saunan kiukaan lämmitys on aloitettava varovaisesti ja hissukseen. Vaaralta vältytään, kun noudatetaan perusvarovaisuutta. Tulta ei saa jättää valvomatta, eikä saunassa, varsinkaan kiukaan lähellä, pidä kuivattaa vaatteita. Toimiva palovaroitin pelastaa henkiä. Tarkista sen patterit!
20229_79604.jpg
Oras-mökkihanan tyhjennys talvikuukausien ajaksi
Syksyn tullen on tärkeää huoltaa kesämökki talvikuntoon. Huolellisesti tehty syyshuolto ehkäisee tehokkaasti seuraavan vuoden korjaustarpeita. Mökin tärkeimpiä syystoimia ovat vesivahingoilta ja jäätymiseltä suojaaminen. Jäätyvän veden aiheuttamat vahingot voi estää muun muassa tyhjentämällä vesi viemäreistä, vesijohdoista, lämminvesivaraajasta, hajulukoista sekä hanoista.
20211_68191.jpg
Metallin kierrätys - tuubista toimeen!
Metallin kierrätyksen voisi ajatella olevan hyvin suoraviivaista hommaa. Mutta kuten kaikessa kierrätyksessä, on metallissakin omat sudenkuoppansa ja niksinsä. Metallin kierrätykseen taloyhtiöissä vaikuttaa 1.7.2021 voimaan tullut jätelaki. Tähän mennessä alle 20 asunnon taloyhtiöissä, joista syntyi alle 50 kg metallijätettä viikossa, metallin kierrättäminen on ollut vapaaehtoista. Nyt pienmetallin keräysastiat tulevat myös jo viiden asunnon taloyhtiöihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton