• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla Kokkolassa jo yli 50 000 kävijää

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.07.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asuntomessuilla Kokkolassa on käynyt jo yli 50 000 messuvierasta. 50 000 kävijän määrä ylittyi heti keskiviikkona 27.7. porttien avauduttua.

Messuporteista astelivat tasaluvulla porvoolaiset Kati Immonen ja Marko Turunen sekä yksivuotias Lumi. Perhe kukitettiin messuluetteloiden, pääsylippujen sekä ruoka- ja juomakuponkien kera.

– Asuntomessuilla käyminen on ainut säännöllinen harrastus, mikä minulla on. Messuilla on kiva käydä joka vuosi katsomassa mitä uutta alalla on. Tämä onkin jo 15. kerta messuilla, kertoo rakennusalan koulutuksen omaava Turunen.

Siinä missä Turunen on kokenut messukävijä, Kati Immoselle asuntomessuvierailu on ensimmäinen.

– Tämä on viimeinen viikko äitiyslomaani, joten olemme pienellä automatkalla Kokkolan seudulla. Odotukset ovat korkealla, nyt näkee oikeasti kaikkia niitä ihanuuksia, joita sisustuslehdistä on tullut katseltua, Immonen tunnelmoi.

Immosen ja Turusen perheellä on ajatuksena hakea Asuntomessuilta ideoita sisustukseen ja hyödyntää ideoita omassa asunnossa syksyn tullen.

Tasaisia kävijämääriä messuilla

Asuntomessut Kokkolassa on kiinnostanut yleisöä. Kävijöitä on ollut keskimäärin 4150 päivässä. Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen on tyytyväinen messujen kävijämäärään.

– Kävijöitä on riittänyt ennakko-odotusten mukaisesti ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Suorakanavan tekemän messututkimuksenkin mukaan 94 prosenttia vastanneista piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Kehuja on saanut erityisesti komea ja selkeä messualue, merimaisema ja toimiva kokonaisuus, Heiskanen pohtii.

Myös messutapahtuman projektipäällikkö Touko Rauma on tyytyväinen messujen saamaan kiinnostukseen.

– On hienoa kun 50 000 kävijän rajapyykki saavutettiin. Tästä on tulossa erinomainen viikko, Rauma hehkuttaa.

Asuntomessut Kokkolassa jatkuvat elokuun puoliväliin asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20172_48419.jpg
Kastelli-talo Lempäälään, 2.osa:Suunnitelmista kohti rakennuslupaa
Kesällä 2012 alkaneessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.Lue myös edellinen osa: Tontista talosuunnitelmiin
20194_57641.jpg
Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kastellin Kuori-mallistosta?
Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
202211_79992.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
20204_63923.jpg
Vinkkejä pääsiäisen siivoukseen
Alkava pääsiäinen vietetään monessa kodissa hyvin erilaisissa merkeissä kuin monet aiemmat pääsiäiset. Ulkoilua harrastetaan lähialueilla ja kotona ollaan paljon. Kun aikaa kotona vietetään paljon, epäjärjestys häiritsee ehkä tavanomaista enemmän. Vaikka ajat ovat haastavat ota kaikki irti kotona olosta ja myös tulevasta pääsiäisestä. Puhdas koti saa paremmalle mielelle ja nyt myös on hyvä hetki katsoa paikat järjestykseen ja ylimääräiset tavarat kierrätystä varten, työ palkitsee hyvin nopeasti tekijäänsä, sillä lopputulos on nähtävissä välittömästi.
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
20205_64671.jpg
Karanteenikyselyn tulokset julki - täältä ostamme tarvikkeet
Teimme pienen karanteenikyselyn lukijoillemme, selvittääksemme missä mennään remontoinnin suhteen tällä hetkellä. Onko remontointihalukkuus lisääntynyt vai laskenut? Mitä tapahtui remonttibudjetille? Mistä nyt hankitaan tarvikkeet?Vastaajista ylivoimaisesti suurin osa oli harrastelijoita ja ikäjakauma oli tasaisesti ikäryhmältään 45 vuodesta eteenpäin. Tosin peräti 12 % vastaajista ei tuntenut kuuluvansa mihinkään tiettyyn ryhmään: harrastelijoihin, puoliammattilaisiin tai ammattilaisiin. Ammattilaisia joukossa oli ainoastaan 4 %. Nyt siis antoivat äänensä rakentamisen asiakkaat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton