• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA kutsuu messuilemaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.02.2011
20112_24194.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa 11.–13.2.2011 järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla keskitytään jälleen rakentamiseen, remontointiin ja asumisen teemoihin. Näytteilleasettajien osastoilla, teema-alueilla, seminaareissa, tietoiskuissa ja työnäytöksissä esitellään käytännönläheisesti rakentamisen ja remontoinnin ideoita sekä pureudutaan alan ajankohtaisiin aiheisiin.

Asta Rakentaja 2011 -messuilla oman kodin rakentajilla, remontoijilla ja sisustajilla on laajat mahdollisuudet tutustua näytteilleasettajaosastoilla alan tuotteisiin, ratkaisuihin, palveluihin sekä osaamiseen.

Lisäksi esimerkiksi Puusuutarit ry:n toteuttamassa 50 neliömetrin kokoisessa Tuotetalossa kävijät voivat punnita aidossa miljöössä eri rakennustarvikevalmistajien energiatehokkaita rakenneratkaisuja. Tuotetalossa on esillä myös sisustuspintamateriaaleja sekä julkisivumateriaaleja. Myös Energianeuvontaklinikka, Energianeuvontapiste ja Jätevesikatu palvelevat. Seminaarien otsikoissa ovat muun muassa energiatehokas rakentaminen ja remontointi sekä asuntojen radonkorjaukset ja -torjunta. Ohjelmalavan tietoiskujen teemoina ovat esimerkiksi maalämpö, pellettilämmitys, putkiremontti, investointituet saneerauskohteissa, jätevesiprojekti sekä kuivakäymälä. Työnäytöksissä havainnollistetaan vanhan oven ja ikkunan entisöintiä, opastetaan kaakeloinnissa sekä esitellään maasuodattamo.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Paneelikeskustelu: "Mullistavatko uudet energiamääräykset omakotitalorakentamisen?"

Lauantaina 12.2. klo 13 alkavassa paneelissa pohditaan uusien energiamääräysten vaikutuksia omakotitalorakentamiseen. Mukana keskustelussa ovat tuote- ja kehityspäällikkö Jan-Erik Järventie (Lammi Kivitalot Oy), yliassistentti Juha Vinha (TTY rakennustekniikka), laboratorioinsinööri Juhani Heljo (TTY rakennustekniikka), toimitusjohtaja, TkT Jussi Mattila (Suomen Betoniyhdistys ry) ja laatupäällikkö Pekka Seppälä (Oulun kaupungin rakennusvalvonta). Keskustelun puheenjohtaja on Aamulehden toimittaja Taneli Koponen.

– Pohdimme paneelissa esimerkiksi sitä, onko energiamääräyksiin liittyvät lakimuutokset viety Suomessa läpi liian nopeasti. Kuulijoita varmasti kiinnostaa se, että osa asiantuntijoista arvioi eristemäärien lisäämisen aiheuttavan kosteusvaurioriskejä omakotitaloihin. Paneelin päätteeksi messuvierailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille, Taneli Koponen sanoo.

Messuisäntä Oskari Palomäki: "Messuilla haaveet voivat tulla todeksi"

Asta Rakentaja -messujen isäntänä on televisiosta ja tapahtumien juontajana tuttu Oskari Palomäki. Hän on alkuperäiseltä ammatiltaan kirvesmies, joten tuntumaa messujen teemaan löytyy.

– Itse en ole mikään pokasahojen mestari tai rakentaja-rane, sillä rakennustyömaa-ajoistani on jo vuosia. Olen siis ennemminkin messuvieraiden lautapoika. Autan yleisöä löytämään vastaukset heidän kysymyksiinsä, sillä kävijöitähän messut palvelevat. Messuilla voi saada viime käden tietoa rakenteista, lakimuutoksista ja ideoista. Messuilla haaveet voivat tulla todeksi, sillä vastaan voi tulla juuri sellaisia alan osaajia ja tuotteita, jotka mahdollistavat yksilölliset ratkaisut, sanoo Oskari Palomäki, joka juontaa myös sunnuntaina 13.2. klo 13 alkavan Puusuutarit ry:n järjestämän hyväntekeväisyyshuutokaupan. Tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastenpsykiatrian klinikalle.

20112_24195.jpg

Messukävijä Anne Halme: "Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme"

Nyt talvella valmistuva uusi koti sai pirkkalalaisen Anne Halmeen lähtemään viime lokakuun Asta Koti -messuille etsimään samanhenkistä sisustussuunnittelijaa luomaan huoneisiin sisustuksellisia visioita.

– Kyllähän vaikkapa netistä löytyy paljonkin sisustussuunnittelijoita, mutta en voisi kuvitellakaan palkkaavani jotakuta pelkkien nettisivujen perusteella. Vasta henkilökohtaisesti tapaamalla voi tunnustella, menevätkö ajatukset yksiin. Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme, Anne Halme kertoo.

Asta Rakentajassa on tilaisuus löytää tuotteita ja palveluita ennen kaikkea omaan rakennus- tai remonttiprojektiin.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_16912.jpg
Superlasi suojaa liiallisen auringonvalon haittavaikutuksilta
Laadukas energiaikkuna säästää lämmityskuluissa, mutta tiedostava kuluttaja niputtaa säästöpakettiin myös auringonvalon läpäisyä säätelevän ikkunalasin. Fenestran Superlasi heijastaa haitallisen osan auringon lämmöstä takaisin ulos ja ehkäisee huoneiden liiallista lämpenemistä. Kodin tai toimiston lämpötila pysyy tasaisena ympäri vuoden.Tasainen sisälämpö vähentää koneelliseen jäähdytykseen käytettävän energian tarvetta kesäisin. Kesällä auringosta tulevan energian teho vastaa jopa normaalin lämmityspatterin tehoa, ja oikealla lasinvalinnalla voidaan vähentää yli puolet lasin läpi tulevasta lämmöstä.Lisätietoa Fenestran ikkunoista...
20168_47193.jpg
10 hyvää syytä valita tiilipiippu - tiesitkö nämä?
Kaipaako piippusi uusimista tai oletko vasta rakentamassa uutta kotia? Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja. Lisäksi tiilipiippu on pitkäikäinen ja toimiva ratkaisu. Tiili onkin yksi perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali.
20139_36337.jpg
Kastellin Täyslämpimät huvilamallistot
Täyslämmin huvila on ympärivuotinen rauhoittumispaikka - meille jokaiselle. Kastellin tiiviit rakenteet pitävät huolen, että huvila ei jäähdy talvella vaan huvilalle voidaan lähteä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta.Tutustu Kastelli-huvila mallistoonTilaa Kastellin huvilaesite
20216_71306.jpg
Öljylle löytyi mainio korvaaja - lämpöä vaivattomasti omasta pellosta
Riitta Raivon ja Lauri Jääskeläisen talo Salossa ehti lämmetä öljyllä yli 50 vuotta. Kun vanha öljylämmitysjärjestelmä alkoi tarvita remonttia, tuli aika miettiä muita lämmitysvaihtoehtoja. Sopivaksi ratkaisuksi osoittautui maalämpö, jonka keruupiiri pystyttiin asentamaan kätevästi omaan peltoon.
20084_10394.jpg
Kastelli mukana SuomiPOP-kiertueella
Huhti- ja toukokuun aikana Kastelli-talot ja –huvilat jalkautuu kauppakeskuksiin yhteistyössä SuomiPOP-radion kanssa. Radio lähettää kauppakeskuksista raportteja, soittaa toivemusaa ja vastaa tapahtuman ohjelmatarjonnasta. Päivän päätteeksi (klo 15-18) jokaisessa tapahtumassa järjestetään tunnetun suomalaisen artistin lyhyt keikka kauppakeskuksessa.Osallistu arvontaan ja voita liput loma-asuntomessuile!Kastellin kauppiaat ovat standeillaan mukana tapahtumissa kertomassa Kastelli-taloista ja –huviloista sekä Hurrjan Huhtikuun tarjouksista. Standilla kävijät voivat osallistua kilpailuun, jossa arvotaan messulippuja Reposaaren loma-asuntomessuille!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhteenveto hankkeen tiedoista
Toimenpiteet:Hankkeen suunnittelijoista ja urakoitsijoista pidetään osapuolirekisteriä (nimet, yhdyshenkilöt, yhteystiedot). Kaikki tehdyt urakkasopimukset ja niiden urakkasummat kirjataan hankerekisteriin ja/tai HuoltoOptimiin.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Hankerekisteri HuoltoOptimiHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton