• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA kutsuu messuilemaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.02.2011
20112_24194.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa 11.–13.2.2011 järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla keskitytään jälleen rakentamiseen, remontointiin ja asumisen teemoihin. Näytteilleasettajien osastoilla, teema-alueilla, seminaareissa, tietoiskuissa ja työnäytöksissä esitellään käytännönläheisesti rakentamisen ja remontoinnin ideoita sekä pureudutaan alan ajankohtaisiin aiheisiin.

Asta Rakentaja 2011 -messuilla oman kodin rakentajilla, remontoijilla ja sisustajilla on laajat mahdollisuudet tutustua näytteilleasettajaosastoilla alan tuotteisiin, ratkaisuihin, palveluihin sekä osaamiseen.

Lisäksi esimerkiksi Puusuutarit ry:n toteuttamassa 50 neliömetrin kokoisessa Tuotetalossa kävijät voivat punnita aidossa miljöössä eri rakennustarvikevalmistajien energiatehokkaita rakenneratkaisuja. Tuotetalossa on esillä myös sisustuspintamateriaaleja sekä julkisivumateriaaleja. Myös Energianeuvontaklinikka, Energianeuvontapiste ja Jätevesikatu palvelevat. Seminaarien otsikoissa ovat muun muassa energiatehokas rakentaminen ja remontointi sekä asuntojen radonkorjaukset ja -torjunta. Ohjelmalavan tietoiskujen teemoina ovat esimerkiksi maalämpö, pellettilämmitys, putkiremontti, investointituet saneerauskohteissa, jätevesiprojekti sekä kuivakäymälä. Työnäytöksissä havainnollistetaan vanhan oven ja ikkunan entisöintiä, opastetaan kaakeloinnissa sekä esitellään maasuodattamo.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Paneelikeskustelu: "Mullistavatko uudet energiamääräykset omakotitalorakentamisen?"

Lauantaina 12.2. klo 13 alkavassa paneelissa pohditaan uusien energiamääräysten vaikutuksia omakotitalorakentamiseen. Mukana keskustelussa ovat tuote- ja kehityspäällikkö Jan-Erik Järventie (Lammi Kivitalot Oy), yliassistentti Juha Vinha (TTY rakennustekniikka), laboratorioinsinööri Juhani Heljo (TTY rakennustekniikka), toimitusjohtaja, TkT Jussi Mattila (Suomen Betoniyhdistys ry) ja laatupäällikkö Pekka Seppälä (Oulun kaupungin rakennusvalvonta). Keskustelun puheenjohtaja on Aamulehden toimittaja Taneli Koponen.

– Pohdimme paneelissa esimerkiksi sitä, onko energiamääräyksiin liittyvät lakimuutokset viety Suomessa läpi liian nopeasti. Kuulijoita varmasti kiinnostaa se, että osa asiantuntijoista arvioi eristemäärien lisäämisen aiheuttavan kosteusvaurioriskejä omakotitaloihin. Paneelin päätteeksi messuvierailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille, Taneli Koponen sanoo.

Messuisäntä Oskari Palomäki: "Messuilla haaveet voivat tulla todeksi"

Asta Rakentaja -messujen isäntänä on televisiosta ja tapahtumien juontajana tuttu Oskari Palomäki. Hän on alkuperäiseltä ammatiltaan kirvesmies, joten tuntumaa messujen teemaan löytyy.

– Itse en ole mikään pokasahojen mestari tai rakentaja-rane, sillä rakennustyömaa-ajoistani on jo vuosia. Olen siis ennemminkin messuvieraiden lautapoika. Autan yleisöä löytämään vastaukset heidän kysymyksiinsä, sillä kävijöitähän messut palvelevat. Messuilla voi saada viime käden tietoa rakenteista, lakimuutoksista ja ideoista. Messuilla haaveet voivat tulla todeksi, sillä vastaan voi tulla juuri sellaisia alan osaajia ja tuotteita, jotka mahdollistavat yksilölliset ratkaisut, sanoo Oskari Palomäki, joka juontaa myös sunnuntaina 13.2. klo 13 alkavan Puusuutarit ry:n järjestämän hyväntekeväisyyshuutokaupan. Tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastenpsykiatrian klinikalle.

20112_24195.jpg

Messukävijä Anne Halme: "Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme"

Nyt talvella valmistuva uusi koti sai pirkkalalaisen Anne Halmeen lähtemään viime lokakuun Asta Koti -messuille etsimään samanhenkistä sisustussuunnittelijaa luomaan huoneisiin sisustuksellisia visioita.

– Kyllähän vaikkapa netistä löytyy paljonkin sisustussuunnittelijoita, mutta en voisi kuvitellakaan palkkaavani jotakuta pelkkien nettisivujen perusteella. Vasta henkilökohtaisesti tapaamalla voi tunnustella, menevätkö ajatukset yksiin. Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme, Anne Halme kertoo.

Asta Rakentajassa on tilaisuus löytää tuotteita ja palveluita ennen kaikkea omaan rakennus- tai remonttiprojektiin.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työaikaisen suunnittelun johtaminen
Toimenpiteet:Työnaikana mahdollisesti tarvittava täydennys- ja muutossuunnittelu suoritetaan hankkeen suunnittelijoiden toimesta projektinjohdon alaisuudessa. Suunnittelijat eivät saa tehdä muutoksia hyväksyttyihin suunnitelmiin ilman projektijohdon lupaa. Oleelliset suunnitelmien muutostarpeet käsitellään ennen muutossuunnitteluun ryhtymistä rakennustoimikunnassa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:KokousmuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
201811_55296.jpg
5 vinkkiä raidallisten rännien pesuun
Katon huoltotöitä tehdessä katse kiinnittyy usein likaisiin, raidallisiin ränneihin. Jos haluat lopullisesti eroon raitaongelmasta, valitse katollesi raidattomat Arvo-kourut.
20089_12966.jpg
Palveluhakemistoon ollaan tyytyväisiä
Palveluhakemisto on Rakentaja.fi-, Puutarha.net- ja Sisustaja.com-sivustoilla toimiva yrityshakemisto, josta palvelukokonaisuuden käyttäjien on helppo löytää tekijät ja tuotteet erilaisiin rakennus-, puutarha- ja sisustushankkeisiinsa. Palveluhakemistoon liittyneille yrityksille hakemisto puolestaan tarjoaa edullisen ja helpon tavan saada palvelut ja tuotteet näkyville juuri oikeassa kohderyhmässä. Palveluhakemisto on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan ja saanut runsaasti kiitosta niin hakemistossa mukana olevilta yrityksiltä kuin käyttäjiltäänkin.Tutustu PalveluhakemistoonLiity Palveluhakemistoon
201511_44829.jpg
Tehokas lämpöpumppu ilman porakaivoa!
Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.
20199_59709.jpg
Energiaremontin voi tehdä myös vähitellen
Ilma-vesilämpöpumppujen suosio kasvaa huimaa vauhtia. Tähän on kaksi syytä. Toimivasta lämmitysjärjestelmästä, jolla on vielä käyttöikää, ei tarvitse luopua, mutta lämmityskustannukset laskevat reippaasti. Toinen syy on hankintahinta.
20198_59519.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskuluja?
Haluatko suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan? Haluatko etäältä ohjattavan ja seurattavan lämmityksen mökille? Haluatko hiljaisen ja tehokkaan lämpöpumpun? NIBEn ilma-vesilämpöpumput tarjoavat vastauksen näihinkin kysymyksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton