• Etusivu
  • Rakentaminen

Ammattitaitoinen suunnittelu on toimivan jätevesijärjestelmän lähtökohta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 19.10.2023
20202_62872.jpg
Kymmeniä tuhansia suomalaisia kiinteistöjä koskeva jätevesilain määräaika 31.10.2019 lähestyy ja ammattitaitoisia jätevesisuunnittelijoita on vain kourallinen. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, ja mistä löytää ammattilaisen, johon voi oikeasti luottaa?

Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.

Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.

Wassis tarjoaa luotettavaa suunnittelua

Wassis Oy on Suomen kokenein jätevesijärjestelmien suunnitteluun erikoistunut yritys. Wassiksen tekemiä jätevesisuunnitelmia on jo lähes 2000, ja voit olla varma siitä, että saat aina tarpeitasi vastaavan ratkaisun niin vanhaan kuin uuteen mökkiin, omakotitaloon tai kokonaiseen kylään. Ammattitaitoiset suunnittelijat hallitsevat LVI-suunnittelun sekä ympäristönsuojelulain ja hajajätevesiasetuksen asettamat vaatimukset kaikkien talousjätevesien käsittelystä.

20192_56474.jpg
Info

Info

Näin jätevesiprojekti etenee:

1) Jätevesisuunnittelijan käynti kohteessa
2) Suunnitelman laatiminen
3) Lupa-asiakirjat kunnalle
4) Tarjous jätevesijärjestelmästä
5) Järjestelmän asennus ja KVV-valvonta

Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen
Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Ammattitaitoisesti sovitussa aikataulussa

Kimmo Naakka ihastui muutama vuosi sitten kallioiseen merenrantatonttiin Raaseporissa. Tontilla oli entuudestaan ränsistynyt mökki, joka purettiin uuden tieltä. Uusi rakennus päätettiin rakentaa vapaa-ajan kohteeksi, jota on kuitenkin tarkoitus käyttää ympäri vuoden.

Kimmo Naakalla ei ollut entuudestaan tiedossa jätevesisuunnittelijaa, jonka puoleen olisi voinut kääntyä. Oma arkkitehti osasi kuitenkin suositella muutamaa alan suunnittelijaa, ja näistä vaihtoehdoista päädyttiin lopulta Wassikseen.

"Kallioinen tontti asetti omat haasteensa suunnittelulle, mutta Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot. Hankintavaiheessa kilpailutimme vielä järjestelmät – tosin turhaan, sillä Wassiksen kautta pääsimme taloudellisesti kaikkein järkevimpään tulokseen", hän kiteyttää.
Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen
Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen
Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen
Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen
"Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot."

Omaan kokemukseensa nojaten Kimmo Naakka haluaa tähdentää, ettei jätevesiremontti ole ollenkaan niin vaikeaa kuin yleisesti luullaan.

"Wassis hoiti suunnittelun ammattitaitoisesti ja sovitussa aikataulussa – tai itseasiassa vähän nopeamminkin. Olen ihmetellyt kritiikkiä, joka koskee jätevesijärjestelmän kunnostusta tai uusimista. Mielestäni on kaikkien etu, että jätevedet eivät valu vesistöihin, vaan pidämme yhdessä huolta luonnon hyvinvoinnista."

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20086_11391.jpg
Muuttovalmiin omakotitalon saa pienelläkin budjetilla
Kastellin uusi Economy-mallisto on edullinen omakotitalomallisto, jonka saa muutto- eli sisustusvalmiina. Rakentaja lupaa, että budjetti ja muuttopäivä pitävät – siksi kotimainen uutuusmallisto on turvallinen vaihtoehto vaikka ensikodin rakentajalle. Varmuus budjetin pitävyydestä korostuu entisestään taloudellisesti epävarmoina aikoina.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton