• Etusivu
  • LVI

6. Alueella kunnallinen jätevesijärjestelmä tai alueellinen osuuskunta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25704.jpg

Jos alueella on kunnallinen jätevesijärjestelmä asiat ovat tällöin kunnossa riippumatta siitä, millainen vedenkäyttö kiinteistöllä on. Edellyttäen, että kaikki jätevedet ohjataan kunnalliseen jätevesijärjestelmään. Jos kiinteistö sijaitsee jonkun kunnan viemäriverkoston piirissä on kiinteistöllä velvollisuus liittyä kunnallisen jätevesijärjestelmään. Poikkeusta voidaan kuitenkin hakea, jos kiinteistö on esim. ennen kunnallisen järjestelmän saapumista uudistanut jätevesijärjestelmänsä vaatimusten mukaiseksi tai kiinteistön liittäminen järjestelmään aiheuttaa kohtuuttomasti kustannuksia, esimerkiksi laajamittaisten räjäytystöiden takia.

Osuuskunnalla ei välttämättä aina ole kunnan vahvistamaa jätevesiviemärin toiminta-aluetta, jolloin liittymisvelvollisuutta ei synny. Mahdollinen toiminta-alue ja sen rajaus kannattaa varmistaa aina oman kunnan vesihuoltolaitokselta tai kunnan ympäristöviranomaiselta.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

pariskunta keskustelee pöydän vieressä  hälytysjärjestelmästä asiantuntijan kanssa
Hälytysjärjestelmä suojaa niin tulipaloilta kuin vesivahingoiltakin
Sector Alarmin hälytyskeskuksessa päästiin tositoimiin, kun Tuusulalaisen Anun perhe kohtasi lyhyessä ajassa kotonaan sekä tulipalon että vesivahingon.
20224_77610.jpg
Näin tehtiin rapatun 1950-luvun talon julkisivuremontti
Vanhan talon julkisivuremontin tarpeeseen voi olla useita syitä. Pitäisikö lämmöneristystä tehostaa? Onko mahdollista tehdä kodin seinärakenteesta energiatehokkaampi, jolloin lämpö ei karkaa ja energiaa säästyy? Ovatko julkisivurappaukset päässeet ajan myötä vaurioitumaan? Näihin havaintoihin ja kysymyksiin saattaa moni omakotitaloasuja havahtua.1950-luvun taloon Pirkanmaalla toteutettiin julkisivuremontti, kun lisälämmöneristys tuli ajankohtaiseksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijoiden töiden yhteensovittaminen
Toimenpiteet:Työmaan käynnistyessä suoritetaan projektipäällikön toimesta laaditun rakennusvaiheaikataulun tarkistus valittujen urakoitsijoiden kanssa yhteistyössä. Urakoitsijat hyväksyvät tarkistetun aikataulun allekirjoituksellaan. Aikataulun toteutumista valvotaan työmaakokouksissa ja urakoitsijakokouksissa, joissa todetaan työvaihe eri urakoiden osalta, sovitaan seuraavaksi alkavat työvaiheet ja verrataan työmaan tilannetta hyväksyttyyn aikatauluun. Lisäksi laaditaan tarvittaessa urakoitsijakohtaisia ja viikkoaikataulujaVastuuhenkilöt:Valvoja sekä projektipäällikköDokumentit:Tarkistettu rakennusvaiheaikataulu, kokousmuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20146_39702.jpg
Hybridijärjestelmä pitää huolen
Villa Isover tuottaa energiaa yhtä paljon luin kuluttaaVilla Isoverin hybridijärjestelmä on VTT:n kanssa suunniteltu. Hybridijärjestelmä tuottaa energiaa yhtä paljon kuin talo kuluttaa. Näin ostetun energian tarve on minimaalinen.
keittiön lattialle on valunut vettä ja aiheuttanut vesivahingon
Vesivahingon estää kosteusvahti
Vesivahinko on yleisin vahinko kodeissa. Vuosittain sattuu jopa 35 000 vuotovahinkoa, mikä tarkoittaa hieman alle sataa vesivahinkoa joka päivä. Kolmanneksen vahingoista aiheuttavat kodinkoneet (erityisesti asianpesukoneet) sekä ikääntyneet putkistot. Astianpesukoneiden yleisin vuotojen syy on tulo- tai poistoletkun hajoaminen. Vesien valuminen lattialle keittiössä aiheuttaa hetkessä mittavaakin tuhoa. Jos vesi ehtii rakenteisiin asti, voivat vahingot yltää jopa kymmeniin tuhansiin.
20199_59970.jpg
Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen
Kevät on oivaa aikaa tiivistää ovet ja ikkunat, samalla kun ne pesee ja huoltaa muutenkin. Vaikka tiivistystyö ei vaikeaa olekaan, on siinä omat huomioitavat seikkansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton