2. Ilmanvaihto ja eristäminen
Kun BlueSky-kanavat asennetaan höyrysulun alapuolelle, höyrynsulkumuovi säilyy ehjänä. Talvella kanaviston lämpöhäviöt minimoidaan, eikä kesällä ilmanvaihtokoneen viilennystehoa tuhlata kuumalle ullakolle.
Ilmanvaihtokanavien eristäminen on tärkeä työvaihe
Kun ilmanvaihtokanavat asennetaan yläpohjaan, ne pitää aina lämpöeristää. Mikäli lämpöeristys tehdään huonosti, koko ilmanvaihtojärjestelmän toiminta kärsii. Mikäli asunnosta poistuva ilma ei tule koneelle asti lämpimänä, ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto ei toimi suunnitellulla tavalla. Sen hyötysuhde laskee, jälkilämmityspatterin energiankulutus nousee ja jäätymisenesto voi toimia turhan paljon. Jos ilmanvaihtokoneelta asuntoon tulevan ilman lämpötila laskee kanavissa, tuloilmaa tarvitsee lämmittää turhaan ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterilla ja osa jälkilämmityspatterin lämmitystehosta karkaa yläpohjaan.
Kaikkein paras ratkaisu onkin asentaa ilmanvaihtokanavat kokonaan höyrysulun lämpimälle puolelle. Silloin tulo- ja poistoilmakanavia ei tarvitse lämpöeristää lainkaan eikä ilma jäähdy kanavissa talvella eikä kuumene kesällä. Silloin myös höyrysulku jää ehjäksi.
Ilmanvaihtokoneen ulko- ja jäteilmakanava pitää aina lämpimissä tiloissa kondenssieristää höyrytiiviillä pinnalla olevalla villalla tai umpisolumuovieristeellä. Kylmässä tilassa näille kanaville riittää lämpöeriste ilman höyrytiivistä ulkopintaa.
Mikäli ilmanvaihtokoneella tuodaan asuntoon jäähdytettyä ilmaa, tuloilmakanavat pitää kondenssieristää, jos tuloilman lämpötila laskee alle + 17 °C.