Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen
Erilaiset koot, muodot ja kehykset luovat peileillä sisustamiseen lähes rajattomat mahdollisuudet, olipa kodin tyyli millainen tahansa.
Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.
Peilin voi sijoittaa huoneeseen monin eri tavoin. Läheskään aina ei ole tarpeen porata peiliä varten uutta reikää seinälle, vaan osan peileistä voi hyvin asettaa hyllylle, pöydälle, ikkunalaudalle tai lattialle. Saat sisustukseen lisää joustavuutta, kun voit vaihtaa peilin paikkaa helposti.
Varsinkin isojen peilien sijoittamisessa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta, erityisesti jos perheessä on pieniä lapsia tai lemmikkejä, jotta peili ei pääse arjen tiimellyksessä kaatumaan tai putoamaan. Jos haluat ripustaa peilin seinälle, selvitä ensin seinän rakenne, sillä erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnitystarvikkeet. Suuri lattiapeilikin kannattaa tukea seinään kiinnikkeillä.
Uusia ulottuvuuksia ja mielenkiintoisia kuvakulmia
Kun peiliä käytetään puhtaasti sisustamiseen, eli se ei ole samalla tavalla jokapäiväinen käyttöesine kuin esimerkiksi vessan tai eteisen peili, sen sijoittelussa on lupa käyttää luovuutta. Mikään ei estä kiinnittämästä peiliä vaikka kattoon tai tekemästä sohvapöydälle kukka- tai kynttiläasetelmia peilin päälle. Peili voi tuoda kotiin ja sisustukseen täysin uusia ulottuvuuksia ja mielenkiintoisia kuvakulmia, kun kokeilet rohkeasti.
Kun käytät peilejä sisustuksessa, kiinnitä paikan valinnassa huomiota peilin kautta avautuviin näkymiin. Älä siis aseta peiliä vastapäätä sellaista kodin kohtaa, jota et mieluusti halua nähdä tuplana.
Hyvä idea voi olla laittaa peili esimerkiksi vastakkaiselle seinälle maisemaikkunan tai taideteoksen kanssa, jolloin miellyttävää näkymää voi ihailla aiempaa useammasta suunnasta.
Varmista, ettei peiliin osu pistävää tai häikäisevää valoa valaisimista tai auringosta.
Peilit luovat heijastuksia. Erityisesti kiinteää paikkaa peilille valittaessa kannattaakin ensin tarkistaa, ettei päivän aikana muuttuva valaistus heijastu peilin kautta häikäisevästi ja itseä häiritsevästi.
Viisi vinkkiä peileillä sisustamiseen
1) Jos haluat lisätä huoneen valoisuutta ja tilantuntua merkittävästi, hanki riittävän suuri peili. Kehyksetön, tyyliltään simppeli peili ei herätä paljon huomiota, vaikka se olisi kooltaan iso, mutta se toimii mainiosti tilan avartajana ja valoisuuden lisääjänä.
2) Vaakamallinen peili antaa huoneelle leveyttä, pystysuuntainen korkeutta. Muodoltaan pyöreä tai ovaali peili tuo tilaan pehmeyttä, kulmikas puolestaan ryhtiä ja särmikkyyttä.
3) Tori.fi on mainio aarreaitta peileillä sisustamiseen – olipa haussa sitten edullinen peruspeili, kaunis klassikko tai uniikki erikoisuus.
4) Peilejä voi käyttää kuin tauluina, ja niitä voi asetella ryhmiin. Peilien ja taulujen yhdistelmästä muodostettu kollaasiseinä voi olla kodin kiinnostava katseenvangitsija, kun valitset ryhmään keskenään yhteensopivia kehyksiä.
5) Peilejä voi hyödyntää myös erilaisten asetelmien luomisessa. Esimerkiksi luonnonmateriaaleista, kuten kävyistä ja kivistä, tehdyn sommitelman voi koota peilin päälle.
Info
Katso lisää sisustusvinkkejä
Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, kuinka kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.