• Etusivu
  • LVI

Öljylämmittäjä, hyödynnä korotettu kotitalousvähennys lämmitysremonttiisi nyt!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 29.10.2021Päivitetty 18.04.2023
202110_73382.jpg

Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.

Kotitalousvähennyksen määrä nousee öljylämmityksestä luopujille

Kotitalousvähennys on yksityishenkilöille myönnettävä verovähennys, jota saa remonttitöistä, siivous- ja muista kotitaloustöistä sekä hoito- ja hoivatyöstä. Vähennystä saa vain työn osuudesta. Esimerkiksi maalämpöpumpun lämpökaivon poraus- ja asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista, joten maalämpöpumppuremontin kustannuksista suuri osa on kotitalousvähennyskelpoista.

Korotettua kotitalousvähennystä saa vuosina 2022–2027, kun öljylämmitys vaihdetaan ekologisempaan energiamuotoon. Tällöin työn arvosta saa 60 % korvausta, ja maksimissaan korvauksen määrä on 3 500 euroa. Kun vanhan öljylämmitysjärjestelmän tilalle vaihdetaan esimerkiksi maalämpöpumppu, pariskunta voi saada jopa 7 000 euroa kotitalousvähennystä.

Laskukaava korkeammalle lämmitysremontista saatavalle kotitalousvähennykselle on:

Työn osuus x prosenttiosuus – omavastuu

eli jos työn osuus on esimerkiksi 4 000 euroa, laskukaava on 4 000 € x 60 % - 100 €.

Muissa remonttitöissä kotitalousvähennyksen määrä pysyy entisellä tasolla, eli korvauksen enimmäismäärä on 2 250 euroa ja korvausprosentti on 40 %.

Sitä suuremman kotitalousvähennyksen osuuden saat hyödynnettyä mitä enemmän töitä kotona teetät. Kaikkein suurimmat säästöt saat vaihtamalla nyt maalämpöpumpun, jossa työn osuus ja näin ollen kotitalousvähennys on suurin ja lisäksi entisenä öljylämmittäjänä saat korotettua kotitalousvähennystä.

Vuoden 2022 suunnitellut remontit kannattaa laittaa alulle mahdollisimman pian, sillä remonttien aikataulut voivat suuren suosion vuoksi venyä. Jos haluat päästä pian kiinni edulliseen ja ekologiseen lämmitykseen, kannattaa tarjouspyyntö jättää nyt! Täytä yhteydenottolomake ja Boschin asiantuntijat auttavat sinua parhaan lämmitysremontin tekemisessä.

20214_69729.jpg

Maalämpö on energiatehokas ja ekologinen lämmitysmuoto

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä sekä käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Maalämpöjärjestelmän hinta voi tuntua suhteellisen korkealta, mutta kun asiaa miettii pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria. Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja muilla lämmitysjärjestelmän vaihtoon tarkoitetuilla tuilla pienennät todellisia kustannuksia ennestään. Kotitalousvähennyksen lisäksi on tarjolla myös vaihtoehtoisia tukia, kuten valtion energiatuki.

Valitsemalla maalämmön pienennät myös hiilijalanjälkeäsi, koska se on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä, eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä. Järjestelmä nostaa myös talon arvoa sekä helpottaa ja nopeuttaa talon myyntiä, kun myyjällä on esittää ostajalle talon edulliset lämmityslaskut.

Kun ostat lämpöpumppusi Bosch Lämpömestarilta, saat 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Katso videolta, kuinka paljon saat säästöjä maalämpöpumpulla

Pyydä lisätietoa Bosch-maalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201710_50367.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinun taloosi?
Mitoitus kohteen mukaanLämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta
Turun Jaanin alueen mittavassa ryhmäkorjaushankkeessa korjattiin kymmenen 60-luvulla valmistunutta taloa.
Toimiva energiaremontti lähtee aina taloyhtiön tarpeesta
Neljä turkulaista asunto-osakeyhtiötä selvitti linjasaneerauksensa yhteydessä vaihtoehtoja kaukolämmölle. Koska lämmityslaitteiden elinkaari on pitkä, on tärkeää, että laitetoimittajana on valmistaja, joka palvelee huolto- ja varaosa-asioissa vielä vuosienkin päästä.
20207_65883.jpg
Bosch-lämpöpumput
Elämää helpottavaa tekniikkaa Boschilta kaikkialle suurista kiinteistöisä omakotirakentamiseen.Lämmitystuotteiden laadun takaa Bosch-konsernilla oleva yli 50 vuoden kokemus lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta. Bosch-lämpöpumppujen kehitystyöstä suurin osa tapahtuu Ruotsissa, joten ratkaisut sopivat erinomaisesti pohjoismaisiin ilmasto-oloihin. Bosch tarjoaa lämmitystuotteita niin suuriin kuin pieniin rakennuksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton