• Etusivu
  • Talo

Ympäristöystävällinen kuitu Familon-peitteisiin ja -tyynyihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2008
20089_13359.jpg

Familon-tyynyt ja -peitteet ovat entistä ympäristöystävällisempiä.

Finlayson vastaa suomalaisten kasvavaan ympäristömyönteisten tuotteiden kysyntään ottamalla käyttöön entistä ympäristöystävällisemmän kuidun. Familon-tyynyjen ja -peitteiden kuitu on Euroopan ensimmäinen polyesterikuitu, jolla on EU-kukka-merkki. Ensimmäiset EU-kukka-merkillä varustetut Familon-tuotteet tulevat kauppoihin elokuussa 2008.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Sen lisäksi, että Familon-tuotteet ovat korkealaatuisia, terveyttä edistäviä ja helppohoitoisia, ne ovat syksystä lähtien myös entistä ympäristöystävällisempiä. Finlayson alkaa käyttää Familon-tyynyissään ja -peitteissään kuitua, joka valmistusprosessin muutoksen myötä vastaa EU:n ympäristöystävällisyysvaatimuksia. Tästä osoituksena Familon-tuotteet saavat kylkeensä EU-kukka-merkin.

Peitteet saavat uuden ilmavan Hollofil Eco -ontelokuidun ja tyynyt muotoutuvan Comforel Eco -pallokuidun. Näitä kuituja käytetään muun muassa Familon Outlast - ja Familon Ultra -sarjan tuotteissa. Uuden kuidun myötä tuotteiden tekniset ominaisuudet, kesto ja ulkonäkö säilyvät täysin ennallaan.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi suurimmalla osalla Familon-tyynyistä ja -peitteistä on Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnus ja niissä käytettävät kankaat ovat kansainvälisen Öko-Tex-standardin mukaisia. Familon-tyynyt ja -peitteet valmistetaan Finlaysonin Kankaanpään tehtaalla, mistä kertoo tuotteiden Avainlippu-merkki.

Tietoa EU-kukka-merkistä

EU-kukka on eurooppalaisten oma ympäristömerkintäjärjestelmä, joka luotiin vuonna 1992 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella. EU-kukka-merkki kertoo, että tuote on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien. EU-kukka on käytössä kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13360.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62918.jpg
Lisämukavuutta kesäkeittiöön tai vaikka mökille!
Suomalaiset ovat mökkikansaa. Kansaa, joka nauttii luonnon läheisyydestä ja omasta rauhasta. Suomessa arvioidaankin olevan jopa puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Määrä on huikea. Missä sitten näiden mökkien eroavaisuudet tulevat parhaiten esille, ovat mökkien varustelutasojen erot.Mitäpä sanoisit, jos mökille tai kesäkeittiöön tulisi kylmän veden lisäksi myös lämmin vesi? Ei enää veden lämmittämistä erikseen padassa, vaan lämmin vesi virtaisi hanasta siinä missä kylmäkin. – Se onnistuu kyllä, sillä Oras Safira -mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saat helposti lämmintä vettä käyttöösi.
20095_16655.jpg
Piha kuntoon luonnonkivillä
Luonnonkivi piristää pihan ja puutarhan. Luonnonkivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen ja näyttävä ilme käytäviin, terassien ja patioiden lattioihin, portaisiin, vesi- ja kasvialtaisiin sekä kasvihuoneisiin. Luonnonkivi on pihan rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
20105_21667.jpg
PFS-hienoruiskutusjärjestelmä
Boschin uudella hienoruiskutusjärjestelmällä maalaustyö sujuu jopa kolme kertaa nopeammin kuin pensselillä sutiessa. Maalisuihku voidaan säätää pysty- tai vaakasuoraan maalaamiseen tai pisteentarkkaan ruiskutukseen.Lopputulos on tasaisempi, koska maali levittyy tasaisesti - ilman pisaroita ja valumia. Maalisumua syntyy vain vähän, joten maalia säästyy n. 15 %. Laitteen puhdistaminen onnistuu käden käänteessä, koska puhdistettavat osat irtoavat ilman työkaluja.Tuotteita on saatavilla hyvinvarustetuissa rautakaupoissa ja tavarataloissa.
9_P_139803_1.jpg
Lämmitysjärjestelmän valinta - kuuntele Kivijalka-podcastista ammattilaisten vinkit
Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.Tällä kertaa keskustelemme lämmityksestä, lämmitysjärjestelmän valinnasta sekä sen tuomista mahdollisuuksista ja säästöistä. Ammattilaiset kertovat mietteitään vanhoista lämmitysjärjestelmistä ja kurkistetaan myös tulevaisuuden näkymiin. Kuuntele jakso alta tai Kivijalka-podcastin sivuilta!Jos saat KIVIJALASTA polttoainetta ajatuksillesi, niin ota meidät seurantaan! Se onnistuu tilaamalla Rakentaja.fi YouTube-kanava.Voit kuunnella podcastin myös yleisimmissä podcas-sovelluksissa, kuten Spotify,Apple podcastit, Google podcastit jaStitcher.(Podcast on tallennettu 2021 vko 6)
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.
20206_65368.jpg
Jätevesien ammattilainen, osallistu verkkokoulutukseen!
Kevät keikkuen tulevi, sanotaan. Auringonsäteiden hyväillessä poskipäitä, monella on katse jo erilaisissa tämän vuoden rakennushankkeissa. Vestelli järjestää kevään 2022 aikana ammattilaisille suunnattuja jätevesikoulutuksia joka viikko, kuluttajia unohtamatta. Kuluttajille on luvassa omia jätevesiwebinaareja pitkin vuotta. Oletpa mistä päin Suomea tahansa, pääset osallistumaan verkkokoulutuksiin sinulle sopivana ajankohtana. Kaikki koulutustapahtumat järjestetään verkossa ja ne ovat maksuttomia.Koulutuksessa kerrataan vanhaa ja opitaan uutta. Tavoitteena on jakaa lisätietoa jätevesijärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen, vinkkejä ja apua haastaviin kohteisiin ja samalla tutustua Vestellin tuotteisiin ja toimintaan.Saat koulutuksesta myös osallistumistodistuksen.ILMOITTAUDU MUKAAN:AmmattilaisilleKuluttajille

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton