• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuokranantajan tarkastusoikeus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.
20113_25106.jpg
Laadukkaat Dovia-tuotteet omaisuuden suojaksi ja turvaksi
Laadukkaat Dovia nosto-ovet, portit ja aidat omaisuuden suojaksi ja turvaksiDovia Oy on korkealaatuisista tuotteistaan tunnettu ovi- ja ikkunatehdas, jolla on pitkät perinteet puusepänteollisuuden erikoisosaamisesta.Tuotteet valmistetaan laadukkaista puuraaka-aineista. Dovialta löytyy myös taitoa yhdistää puuta muihin materiaaleihin.Dovia tuotteenaHelppokäyttöinen, näyttävä, huoleton, kestävä, turvallinen, energiataloudellinen ja vaivaton ovat laatusanat, joilla Dovian tuotteita voidaan kuvailla.Dovia-palvelutPalvelut hoidetaan asiakaslähtöisesti, mittatilaustyönä, kokonaispalveluna ja jämäkästi alusta loppuun.
20155_43502.jpg
Auringonsuojaverholla sisustat lasiterassista kodin lempipaikan
Kaipaatko rauhallista lukupaikkaa, jooganurkkausta tai harrastustilaa? Lasitetusta terassista voi nauttia säästä ja vuodenajasta riippumatta, etenkin kun panostaa laadukkaisiin auringonsuojaverhoihin.Lumonin myyntipäällikkö Antti Pulkkinen kertoo, että verhot ovat sisustuselementti jo itsessään, mutta ne tuovat myös yksityisyyttä ja tarjoavat mahdollisuuden säädellä terassille pääsevän auringonvalon määrää.Jätä yhteydenottopyyntö Lumonin terassilasituksestaTilaa maksuton kuvasto!
20103_21035.jpg
Mietityttääkö lumen sulaminen?
Poikkeuksellisen runsasluminen talvi on päättymässä ja lumet sulavat paikoin nopeastikin. Jos talon salaoja- ja sadevesijärjestelmät ovat kunnossa, ei sulamisvesistä ole juuri haittaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei seinien vierustoilla oleva lumi ole kiinni ulkoverhouksessa eikä sulamisessa muodostuva vesi pääse rakenteisiin. Ongelmia voi olla lähinnä 60-70-luvun matalaperustaisissa taloissa, joissa ympäröivä lumi voi olla reilustikin sokkelipinnan yläpuolella. Myös kellarilliset 40-50-luvun talot saattavat olla vaarassa. Puutteelliset tai vuosien saatossa tukkeutuneet salaojat eivät välttämättä toimi eikä sokkelin maanalainen vesieristys ole kunnossa.Oma lukunsa ovat vielä tulva-alttiit alueet. Poikkeuksellisen runsaisiin tulvavesiin on myös syytä varautua. Tulvavesiin voi joissain tapauksissa varautua rakentamalla valleja muovista ja maa-aineksesta. Tukkimalla kellarikerroksen viemärinkannet, voidaan estää veden nousua viemäreistä sisätiloihin ja hankkimalla käyttöönsä uppopumppuja, mahdollisesti sisään tunkeutunut vesi saadaan tehokkaasti poistettua.
20203_63620.jpg
Tapetoi seinät, ennen kuin ne kaatuvat päälle
Kaikki kynnelle kykenevät ovat olleet etätöissä kotona jo pitkään. Mitä näet: viisi, kymmenen vai viisitoista vuotta vanhan tapetin? Kenties jo parhaat päivänsä nähneet, nuhruiset ja reikäiset. Nyt on aika vaihtaa vanhat tapetit uusiin ja alkaa viihtyä kotityömaalla. Listasimme tapetointi-ideat loppukesän remontteihin.
20215_70737.jpg
Kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen
Keraamisten kennoharkkojen suosio uudisrakentamisessa on ollut kasvussa jo pitkään. Nyt runkoharkkojen lisäksi Wienerbergeriltä löytyy kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton