• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuoden 2014 Asuntomessut Jyväskylässä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.04.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Jyväskylän kaupunki allekirjoittivat tänään 6.4. puitesopimuksen vuoden 2014 Asuntomessujen järjestämisestä Jyväskylässä.

Puitesopimuksella Jyväskylän kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut sopivat messujen järjestämisestä Äijälänrannan tulevalla asuinalueella, messuorganisaatiosta sekä kustannusten ja tehtävien jaosta. Jyväskylän kaupunki vastaa messualueen suunnittelusta ja rakentamisesta, Osuuskunta Suomen Asuntomessut vastaa kokonaiskonseptista ja messutapahtuman järjestämisestä.

Tulevaisuuden asumista Äijälänrannassa

Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.

Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.

– Kaavoittaminen ja rakentaminen ovat Jyväskylässä tunnetusti korkealaatuista. Uuden Äijälänrannan asuinalueen kaavoittaminen tarjoaa mahdollisuuden esitellä tulevaisuuteen suuntaavia asumisen kokeiluja ja kehittämistä suurelle yleisölle. Kun tähän yhdistyvät Jyväskylän tarjoamat monipuoliset kulttuuri- ja kaupalliset palvelut sekä hyvä saavutettavuus, messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät erittäin hyvin, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen perustelee.

– Jyväskylän vetovoima ja väestönkasvu on ollut 2000-luvulla suurten kaupunkinen huippua ja kasvu näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan. Erinomaiset opiskelumahdollisuudet ja kiinnostavat työpaikat sekä viihtyisät asuinalueet ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet luovat hyvinvointia ja toimeliaisuutta. Uskon, että loistavalle paikalle ydinkeskustan tuntumaan, Päijänteen kupeeseen rakentuva laadukas asuntomessualue houkuttelee runsaasti kävijöitä, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson.

Kestävän kehityksen alue keskustan tuntumassa

Äijälänrannan kaava-alue sijaitsee Jyväsjärven itärannalla, noin 5 kilometrin päässä keskustasta. Kyseessä on kestävän kehityksen mukainen täydennysrakentamiskohde, johon on suunniteltu rakennettavan 38 omakotitaloa, 1 rivitalo, 1 pienkerrostalo ja 13 kerrostaloa. Niistä messuille rakennetaan omakotitalot, rivitalo, pienkerrostalokortteli sekä yksi Jyväsjärven rantaan tuleva 12-kerroksinen tornitalo.

Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti kulkee Äijälänrannan halki, joten sieltä on erinomaiset kevyen liikenteen yhteydet keskustaan. Alueelle tulee leikkipuisto. Viheralueella on merkittäviä luonto- ja lintuarvoja, joten luonnon kanssa pyritään rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Äijälänrannasta löytyy myös vanhaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä.

– Vuoden 2011 aikana järjestetään kaksi suunnittelukilpailua, joista Äijälänsalmen pienkerrostalokilpailu on tontinluovutuskilpailu ja toinen Jyväsjärven rannassa olevien tornitalojen suunnittelukilpailu, kertoo Jyväskylän kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin.

Asuntomessujen teemakeskustelu käynnistyy kaupunkilaisille 6.4. avatulla verkkosivustolla. Tonttien esirakentaminen käynnistyy syksyllä 2011. Tonttien haku ja rakentaminen alkavat vuoden 2012 aikana.

Edellisen kerran Asuntomessut järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1985, jolloin paikkana oli Kuokkalassa sijaitseva Yrttisuon alue.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20149_40867.jpg
Rossipohjan lisäeristys vanhoissa taloissa
Ryömintätilan eristys korjataan lisäeristämälläRyömintätilallisen, tuulettuvan alapohjan tai rossipohjan, mitä nimistä nyt käytetäänkään, lisäeristäminen kannattaa mahdollisuuksien mukaan. Tärkeimpänä syynä voi olla vetoisuuden tunne, joka saattaa johtua huonosta ilmatiiviydestä kyseisessä alapohjarakenteessa. Ilmatiiviyden (höyrynsulkukalvo, ISOVER Vario® Xtra) parantaminen onkin erittäin tärkeää rossipohjaa lisäeristettäessä, jotta alapohjarakenne saadaan toimimaan lämpö- ja kosteusteknisesti paremmin ja lisäeristämisestä on energiatehokkuudenkin kannalta hyötyä.Useimmiten tuulettuvissa alapohjarakenteissa (nk. rossipohja) on käytetty mineraalivillaa tai puukuitueristettä eristeenä ja tuulettuvaa ryömintätilaa vasten on tuulensuojalevy tai vastaava, jotta ilmavirran pääsy eristeeseen saadaan estettyä. Energiatehokkuuden kannalta alapohjan lisäeristämisellä ei välttämättä saada yhtä suuria hyötyjä kuin yläpohjan taikka seinien lisäeristämisellä, vaikkakin asumisviihtyvyyteen alapohjan lisäeristyksellä saattaa olla suurikin vaikutus.
201711_51018.jpg
Merkkiainetutkija-PRO -koulutus
Koulutuspaikka Hämeenlinna Visamäki, InnoparkKoulutusaika 21.8.2018 klo 9-16
20118_27588.jpg
Asunnossa radonongelma?
Suomessa 300 ihmistä vuodessa sairastuu radonaltistuksen aiheuttamaan keuhkosyöpään. On perusteltua epäillä korkeita radonpitoisuuksia, jos asunto sijaitsee harjulla tai soramaalla tai se on rakennettu kallion päälle. Vielä enemmän syytä epäilyyn on, jos ilmanvaihto asunnossa ei toimi. Mikäli asunnossa on esimerkiksi koneellinen ilmanvaihto tai huippuimuri, niiden tulee olla päällä jatkuvasti. Ikävin tilanne on, jos ilmanvaihtoa ei ole järjestetty lainkaan tai se on huono. Onneksi ilmanvaihto on helposti korjattavissa.
20141_37487.jpg
Näin asennat parketin itse
Parketti on kaunis ja aikaa kestävä lattiamateriaali. Parkettia on saatavilla eri sävyissä ja puulajeina, joista varmasti löytyy mieleinen kokonaisuus.Parketin asennustyö kuulostaa ehkä hankalalta, mutta todellisuudessa asennus on yksinkertaista. Työ ei vaadi ihmeellisiä työkaluja ja voimaa, vaan asennus onnistuu helposti jopa yksin. Parkettilautojen pakkauksessa on mukana kyseisen parketin asennusohje, johon kannattaa myös perehtyä ennen asennustyön aloittamista.Lattiamateriaalia hankittaessa kannattaa ottaa huomioon myös asennuksessa tuleva hukka. Lisää laskemaasi neliömäärään 5 %:a, jolloin parketti riittää koko suunniteltuun tilaan.
20186_53568.jpg
Jokilammissa viimeistellään sisätöitä
Jokilammi on aivan joen rannalla sijaitseva kaksikerroksinen kivitalo, joka on suunniteltu lapsiperheelle. Kivitalon upeat terassit avautuvat kohti jokimaisemaa.Olemme seuranneet asuntomessukohteen rakentamista perustuksista lähtien. Nyt on päästy vaiheeseen, jossa viimeistellään sisätöitä. Porin Asuntomessut avautuvat yleisölle 6.7.2018.Pääset tutustumaan Jokilammin muihin rakennusvaiheisiin täällä.
20179_50142.jpg
Suodattimet vaihtoon
Siitepölykausi on päättymässä koko maassa. Suomessa pitkä siitepölykausi aiheuttaa yhden kuormituspiikin ilmanvaihdon suodattimille. Kun suodatin likaantuu liikaa, sen suodatusteho laskee. Tällöin huoneisiin tulevan raittiin ilman määrä tippuu jyrkästi, varsinkin painovoimaisessa ilmanvaihdossa. Tämä aiheuttaa tunkkaisuutta. Oikea hetki vaihtaa suodattimet on siitepölykauden päättyessä. Näin estetään niiden ylikuormitus ja varmistetaan riittävä raittiin ilman tulo. Koneellisessa ilmanvaihdossa tukkeutunut suodatin rasittaa lisäksi ilmanvaihtokonetta. Ilmanvaihto on hyvä huoltaa myös mökillä, sillä se auttaa rakennuksia pysymään paremmassa kunnossa. Hyvälaatuisiin suodattimiin panostaminen kannattaa. Hintaerot ovat olemattomia, mutta vaikutus sisäilman laatuun suuri.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton