• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuoden 2014 Asuntomessut järjestetään Jyväskylässä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.06.2014
20146_40098.jpg

Vielä huhtikuussa asuntomessualueella näytti tältä.

Jyväskylän Äijälänranta pääsee esittäytymään vuoden 2014 asuntomessualueena. Äijälänranta sijoittuu kauniin Jyväsjärven itärannalle ja on suoraan Päijänteeseen johtavan Äijälänsalmen läheisyydessä. Asuntomessualueelta ei ole kuin 5 kilometriä Jyväskylän keskustaan. Messualue koostuu 37 persoonallisesta pientalosta sekä 13-kerroksisesta tornitalosta, Jyväskylän Maailmanpylväästä. Tornitalon ikkunoista avautuukin maisema järven ylitse kohti keskustaa.

Messujen teemassa näkyy Aalto sekä puutarha

Jyväskylän Asuntomessujen

teemoina näkyvät selkeästi arkkitehti Alvar Aallon vaikutus rakentamiseen sekä Äijälänrannan alueen pitkä maanviljely- ja puutarhahistoria. Useista eri rakennusmateriaaleista sekä –tyyleistä koostuvan alueen pientalojen tonttikoot vaihtelevat 500 m²:stä 1 800 m²:iin. Asuinneliöiden kokovaihteluiden ollessa 46 m² kerrostaloyksiöstä aina 308 huoneistoneliön omakotitaloon.

Luontoa ja lapsia alueella ei ole unohdettu, sillä yhdessä lasten kanssa on ideoitu leikkipuisto, Riemuranta, joka löytyy alueelta kohteiden 7 ja 8 takaa. Messualueella sijaitsee myös uimaranta, joka tarjoaa alueen asukkaille viilennystä kesähelteisiin. Omaleimaisuuden alueelle tuovat myös alueelle varta vasten suunnitellut taideteokset sekä puistokalusteet. Tulevien asukkaiden mahdollisuudet yhteiseen ajanviettoon sekä oleskeluun myös oman kodin ulkopuolella on mietitty huolella.

Puutarhurin taivas on sijoitettuna rantaan. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.
Puutarhurin taivas on sijoitettuna rantaan. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.
Myös penkeissä näkyy puutarha. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.
Myös penkeissä näkyy puutarha. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Merkitse itsellesi ylös messujen ajankohta

Vielä hetken aikaa rakennusprojektit alueella jatkuvat. Messujen avautuminen on kuitenkin lähellä, sillä perjantaina 11.7. messuportit avautuvatkin kaikille. Portit pysyvät auki 11.7.-10.8. välisen ajan, joten Asuntomessuilta ehtii jokainen taatusti löytää jotain nähtävää.

Asuntomessuilla pääsee myös puutarhanäyttelyyn, joka koostuu messualueen keskellä sijaitsevista mallipuutarhoista. Elokuun 8. päivänä järjestetään myös Asuntomessujen historian ensimmäinen Messujen Yö, jolloin messukohteisiin pääsee tutustumaan myös yöllä.

Messualue kesäkuun lopulla. Vielä hetki aikaa ennen Asuntomessujen aukeamista.
Messualue kesäkuun lopulla. Vielä hetki aikaa ennen Asuntomessujen aukeamista.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse?
Kysymys:Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse? Jos voi, niin mistä saa ohjeistusta? Voiko johdotukset vetää ja pistorasiat ynnä muut kiinnittää rakennukseen itse kunhan jättää kaikki kytkemättä?
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuoneen uusi ilme
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi.
201110_28320.jpg
SEPA-kattoristikot mittatilaustyönä
Kantavat rakenteet tekevät rakennuksesta vahvan, tukevan ja turvallisen. SEPA:n vankat kattoristikot soveltuvat erinomaisesti kantaviksi rakenteiksi esimerkiksi omakotitaloihin. Kattotuolit toimivat rakennusten kantavina yläpohjarakenteina. Sepa Oy on Suomen ainoa kattoristikkovalmistaja, jolle on myönnetty kansainväliset sertifikaatit.Lue lisää SEPA-kattoristikoista
20212_68502.jpg
Toteuta huvilahaaveesi - tutustu erilaiseen suunnittelu­konseptiin
Hirsinen Honka Lux -mallisto tarjoaa nimensä mukaisesti valon ja laadukkuuden luomaa ainutlaatuista harmoniaa. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat päästävät luonnonvalon sisään aamusta iltaan, ja kaikki on suunniteltu laatu edellä alusta loppuun. Voit valita Lux-hirsihuvilaasi sinua miellyttävän kattomallin ja pohjan muodon sekä inspiroitua kolmesta eri sisustustyylistä, jotka helpottavat sävyjen, materiaalien ja kalusteiden valintaa. Uudessa toimintamallissa huvilan ostaja pääsee myös itse hyödyntämään Hongan sisustuskumppanien edut.
20113_24683.jpg
Monier aluskate - suojaa talosi
Kunnon aluskate on halpa henkivakuutus talolle. Se suojaa rakenteita vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali väsyy.Komea katto kaunistaa rakennusta, mutta ensisijaisesti sen tehtävänä on nimenomaan pitää talo kuivana. Sen on suojattava taloa kosteudelta aina, myös myrskyllä ja nopeasti vaihtelevissa sääolosuhteissa. Jos katto ei tähän pysty, syntyy ongelmia ja jopa yllättävän nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton