• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuoden 2009 asuntomessut Valkeakosken Lintulassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.04.2009
20094_16462.jpg

Huhtikuun puolivälissä messukohteiden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.

Messualueelle rakennetaan 40 pientaloa, joista kaksi on rivitaloja. Talovalikoima on kattava, esillä on yksi- ja kaksikerroksisia taloja, sekä kivi- ja puutaloja. Omakotitalojen huoneistoalat 88 neliöstä 390 neliöön, tonttien pinta-alat ovat keskimäärin 1300 neliötä. Kaikki kohteet ovat omistusasuntoja. Messualueesta rakennetaan kylämäinen, väljästi kaavoitettu, vehreä asuinalue, josta löytyvät kaikki lähipalvelut kävelymatkan päästä.

Oheiskohteena on Visavuori, kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva ainutlaatuinen taiteilijakoti ja ateljee.

Asuntomessut ovat avoinna 10.7. - 9.8.2009 joka päivä klo 10 - 18.

Teemoina asumisen mansikat ja energiatehokas rakentaminen

Messuilla on tarjolla asumisen kaikki mansikat: väljää asumista luonnon helmassa, yksilöllisiä koteja kodikkaassa kyläyhteisössä ja uusimmat sisustamisen trendit.

Messutaloista yli puolet kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Suuri osa messurakentajista on valinnut talon lämmitysenergiaksi ympäristöystävällisen maalämmön. Esillä on myös ilmalämpöpumppu- ja aurinkoenergiaratkaisuja. Asuntomessuilla esitellään paitsi runsaasti matalaenergiataloja myös kaksi passiivienergiataloa.

Seuraa tapahtumia, lue uutisia

Julkaisemme asuntomessualueen tapahtumista tiedotteita sekä seuraamme muutaman messukohteen rakennusprojekteja. Kaikki tiedotteet löydät täältä.

Kastelli Hoviherra 119K.
Kastelli Hoviherra 119K.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_51911.jpg
Talon ostamisen verkkokauppa laajenee
Kastellin Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa Play-malliston talon suoraan verkosta. Talon ostaminen verkosta on edullisempaa, helpompaa ja nopeampaa verrattuna tavanomaiseen ostoprosessiin. Play 82 ja Play 85 -mallien lisäksi valikoimaan on tuotu uusi, tilavampi 101 neliön malli. Taloonsa voi tietyissä raameissa valita haluamansa huoneet, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet.
20072_3457.jpg
Fastlock-tuotteet suojaavat
Fastlock Uni -valokateValitsemalla katokseen valokatteen, kesäillasta voi nauttia ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta, mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.Fastlock Uni valmistetaan kestävästä, kirkkaasta polykarbonaatista. Erikseen tilaamalla valokatetta on saatavana myös valkoisena. Fastlock Uni on materiaaliltaan taipuisaa ja antaa siten mahdollisuuden myös kaareviin katosratkaisuihin.
20081_7903.jpg
Lafarge Roofing Oy...
Kun katsot suomalaisten talojen kattoja, näet todennäköisesti esimerkiksi Ormax- ja Vittinge-kattotiiliä. Tähän asti nämä tiilet on Suomessa valmistanut ja toimittanut Lafarge Roofing, joka oli kansainvälisen rakennusmateriaalikonsernin Lafargen yksikkö. Nyt kattomateriaalien markkinajohtajalle luodaan maailmanlaajuisesti, Pohjoismaissa ja Suomessa uusi tavaramerkki nimellä MONIER.
IDO Glow Art TurboFlush
Tiesitkö tämän muotoilun helmestä, joka löytyy useimmista vessoista? Tutustu pieneen historiikkikatsaukseen
Mikä on se suomalaisen muotoilun helmi, joka löytyy lähes jokaisen suomalaisen kodista, työpaikalta tai vapaa-ajan asunnolta? Jopa eduskunnassa ”istuntoja” pidetään kyseisellä posliinisella istuimella. Sehän on tietysti IDOn ikoninen wc-istuin, joka on 150 vuodessa valloittanut suomalaisten sydämet ja saniteettitilat.Otetaanpa pieni katsaus, miten tähän tilanteeseen on päädytty. Mitä innovaatioita IDOn historia ja tulevaisuus pitää sisällään unohtamatta myös palautella mieliin kylpyhuoneiden värimaailmojen trendien eri aikakausia.
20135_35045.jpg
Kastellitalo Plazia onnistui nappiin
Kastellitalo Plazia 126 P - lähes täydellinenKastellin uutuusmalli Plazia 126 P on vantaalaisen Jussi Lylyn kolmas itse rakentama omakotitalo ja rakentajan mielestä lopputulokseltaan lähes täydellinen. Uudessa kodissa yhdistyvät erinomainen talomalli ja aikaisemmissa rakennusprojekteissa mukaan tarttuneet kokemukset ja ideat.Tutustu Kastellitalojen mallistoonJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaJussi ja Mia Lylyn kaavaillessa uutta omakotitaloa vuonna 2009, oli Plazia 126 P juuri markkinoille tullut, moderni talomalli. Jussi harkitsi myös perinteisempää Kastellin Raatiherra 123:a, mutta pian vaaka kallistui Plazian puolelle.–Tykkäsimme Plazian pohjaratkaisusta. Siinä ei ole hukkatilaa ja neliöihin nähden talo on tilavan tuntuinen. Se passasi myös tontille, joka on todella haastavan pieni. Talo mahtuu tontille just ja just, Jussi kertoo.Plazian valmis pohja miellytti Lylyn perhettä lähes sellaisenaan. Vaikka yksilöllisiin muutoksiin oli hyvinkin joustavat mahdollisuudet, niitä tehtiin vain vähän.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Varaosat
Toimenpiteet:Urakoitsijat luovuttavat rakennuttajalle suunnitelmissa esitetyt varaosat ja tarvikkeet.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:Työselitys, varaosien vastaanottopöytäkirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton