• Etusivu
  • Talo

Viisi trendiä remontoijalle

Kevätmessut 2022 tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja ideoita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.04.2022
20223_77564.jpg

Kevätmessuilta vinkit sekä rakentajan että remontoijan työkalupakkeihin.

Kevätmessut järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen 7.–10.4.2022. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä messuilla on tarjolla on paljon nähtävää sekä vinkkejä myös rakentajan ja remontoijan työkalupakkiin. Listasimme viisi tärppiä remontoijille.

#1 Kodin energiankulutus

Tänä keväänä erityisen ajankohtaista ovat kodin energiankulutukseen liittyvät asiat. Onko lämmityksessä mahdollista säästää lämmitysmuotoa vaihtamalla? Voiko energiaa säästää remontoimalla? Miten aurinkosähköllä voi pienentää sähkölaskua, säästää siirtohinnoissa sekä sähköveroissa? Messuilla tarjotaan tietoa aurinkosähköjärjestelmistä niin omakotitaloon kuin rivitaloonkin. Lisäksi tarjolla tietoa kotien energiakulutuksen pienentämiseksi.

Aurinkosähköjärjestelmä on älykäs kokonaisuus:

Biolan Ekoasuminen Oy:n tuotepäällikkö Samuli Sievi-Kortepe klo 14.30, la klo 14.00 ja su klo 12.30

Kodin energiankäyttö ja energiankulutuksen pienentäminen:

Motivan energianeuvoja Päivi Suur-Uski
su klo 11.30

#2 Kierrätys

Kierrätys ja ekologisuus, siinä tuttu sanapari, jotka löytyvät nykyään kaikkialta jugurttipurkeista rakennustarvikkeisiin. Miksi pakkausjätteitä kierrätetään ja miksi se on tärkeää? Miten itse voi omalla toiminnallaan vaikuttaa?

Pieni teko riittää - pakkaukset kotona kiertoon:

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Heli Satuli pe klo 11, la klo 14 ja su klo 13.

#3 Vanhan kunnostaminen

Auringonvalon lisääntymisen myötä tulee tarve laittaa paikkoja kuntoon ja uudistaa vanhaa. Erilaisia puupintoja on mahdollista käsitellä lukuisin eri tavoin, vain mielikuvitus asettaa rajat! Vanhan kunnostaminen säästää paitsi luontoa myös rahaa.

Opi turvallinen ja kestävä remontointi ja tuunaus kotiin, puutarhaan sekä mökille:

Colornova, Markus Lehtimäki
to-su klo 12.30

20223_77566.jpg

#4 Tuunaus – anna tavaralle uusi elämä

Miten piristää kodin ilmettä helposti ja edullisesti? Tietysti tuunaamalla! Maalaaminen on helppo tapa tuunata vanhasta jotain aivan uudenlaista. Tämän hetken maaleista löytyvät tuotteet niin liitutaulun kuin vaikka magneettiseinän toteutukseen. Maalaa jakkarat, pikkuesineet, kukkaruukut, melkeinpä mitä vaan – löydä inspiraatio messuilla.

Taulunkehysten tuunaus Pintyplus liitu- ja magneettispraylla:

MaaliMuijato ja la klo 12.00, pe ja su klo 14.00

Kalusteen tuunaus kalkkimaalilla:

MaaliMuija
to ja la klo 14.00, pe ja su klo 12.00

#5 Lämpöpumppujen huolto

Viime vuosien aikana erilaisia lämpöpumppuja on asennettu lukuisiin kohteisiin. Niiden huolto tulee suorittaa aika-ajoin. Miten se tehdään, mistä löytyy apuja?

Lämpöpumppujen huolto:

Motivan energianeuvoja Teemu Kettunen
la 15.30

Info

Info

Mielenkiintoisia aiheita löydät lisää Kevätmessujen päiväkohtaisesta ohjelmasta.

Kevätmessujen aihealueet:

Asu & remontoiKevätpuutarhaSisustaOmamökkiLähiruoka & Luomu

Lisävinkki!

Oletko suunnittelemassa terassin rakentamista? Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun mietitään perustuksia, rakenteita, lupia, materiaaleja ja ylläpitoa.

Kaikkiin näihin vastaavat Viihtyisä-Pihan Jukka Laasonen, Marke Maakari Novenberg Oy:stä sekä Antti Mähönen Patio Terasseilta,

terassin ABC:

to klo 11.00, pe klo 11.30, la klo 13.00, su klo 11.00

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20231_80603.jpg
Puuttuuko rakennusprojektistasi tekijät? Mietityttääkö hinta? Tutustu Remppatoriin
Remontti tai muita rakennustöitä edessä, mutta tekijät puuttuu – mitä tehdä? Entä mitä remontin hintahaarukka mahtaa olla? Onneksi avuksesi löytyy ilmainen ja luotettava Remppatori, jonne on mahdollista jättää tarjouspyyntö remonttitarpeistasi. Ammattilaiset vastaavat näin tarjouspyyntöösi ja saat valittua sopivan ehdokkaan ja tarjouksen remonttiisi – näin säästät valtavasti aikaa, vaivaa sekä rahaa. Mutta mikä on tarkemmin Remppatori ja miten se toimii?
20134_34895.jpg
Alapohjan eristys ja routaeristys
Alapohjan sekä alapohjan ja seinän liitoksen oikea eristys on tärkeää asumismukavuuden ja sisäilman laadun kannalta. Lämmin lattia on asuinviihtyvyyden kannalta tärkeä, koska lattian pinnan lämpötila tuntuu sen päällä käveltäessä. Routaeristys puolestaan suojaa rakenteita maan routimiselta.Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:n tuotevalikoimaa täydentävät välitettävät Styrofoam siniset eristeet, joita käytetään perustusten ja käännettyjen kattojen lämmöneristämiseen sekä teiden ja maarakenteiden routasuojaukseen.Styrofoam-eristelevyt ovat suulakepuristettuja polystyreeni-solumuovieristyslevyjä, joissa on tasalaatuiset, ilmatäytteiset umpisolut. Solurakenteensa ansiosta eristyslevyt kestävät hyvin kosteutta ja eristävät tehokkaasti lämpöä. Styrofoam-levyt eivät maadu eivätkä toimi sienten, mikro-organismien tai tuholaisten kasvualustana. Tiivisrakenteisella eristyslevyillä on suuri puristuslujuus eivätkä ne murene työstettäessä.Tutustu tarkemmin alapohjan eristys ja routaeristys -tuotteisiin
201110_28163.jpg
Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava
Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.
20084_10228.jpg
Radiaattorit ja kuivaimet viimeistelevät sisustuksen
Purmolla on laaja lämmitysratkaisujen valikoima, joka takaa ihanteellisen sisäilmaston koko kotiin vuoden ympäri - asuinympäristöön katsomatta. Kyse on kuitenkin muustakin kuin vain lämmityksestä. Suhtaudumme muotoiluun vakavasti ja huolehdimme siitä, että kaikki lämmitysratkaisumme luovat kotiin lämpimän tunnelman ja sointuvat ihanteellisesti erilaisiin sisustustyyleihin.
20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.
Valkoinen kylpyhuone
Uusi IDO Elegant - Toimiva design on ajatonta
Tyylit tulevat ja menevät, mutta hyvä muotoilu kestää ikuisesti. IDO tuo markkinoille täysin uuden IDO Elegant -kylpyhuonemalliston, jonka selkeälinjainen design kestää aikaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton