• Etusivu
  • Remontti

Vesilaskutukseen siirtymisen sietämätön keveys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 13.05.2020
20205_64688.jpg
Taloyhtiöt valmistautuvat parhaillaan kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen siirtymiseen ja ovat viestineet asukkaille tulevasta muutoksesta. Muutoksen käytännön vaikutukset ovat kuitenkin asukkaille ja ammattilaisille itselleenkin vielä vieras asia, mutta niihin voi varautua etukäteen. Verto-kohteissa kaiken vesilaskutukseen liittyvän voi jättää Verton huoleksi siirtymällä VertoPro-asiakkaaksi.

Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus on perustunut huoneiston henkilömäärään, veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja ollut vuokraan sisällytettynä kiinteänä vesimaksuna. Säästeliäs vedenkäyttäjä on maksanut runsaammin vettä käyttävien naapurien kulutuksesta. Jos maksu on koettu korkeaksi, on vettä saatettu käyttää enemmän, ikään kuin koko rahan edestä.

Kulutuksen mukaiseen laskutukseen siirtyminen tekee vesilaskutuksesta oikeudenmukaista. Jokainen maksaa vedestä juuri sen, mitä kuluttaa, aivan kuin sähköstäkin. Kun vedenkulutuksen seuraaminen tehdään asukkaalle helpoksi esimerkiksi huoneistonäytön tai mobiilisovelluksen avulla, voi vedenkulutus laskea jopa kolmanneksella. Tämä tarkoittaa jopa kymmenen prosentin säästöä energiakustannuksissa ja rahallista etua taloyhtiön kustannuksissa.

VertoPro kattaa kaiken

Me Vertolla olemme halunneet tehdä vesilaskutuksesta taloyhtiöille helppoa ja kustannustehokasta. Siksi kehitimme maailman ensimmäisen älyvesipalvelun, VertoPron. Sen avulla voi jättää vesimittareiden luennan, järjestelmän ylläpidon, laitteiston huollot, asiakaspalvelun, laskutuksen, maksuvalvonnan ja perinnän meidän huoleksemme. Sinä voit keskittyä olennaiseen. Huolehdimme mittarilukemien keräämisestä ja niiden viemisestä laskutusjärjestelmään.

Huolehdimme siitä, että Verto-vedenmittausjärjestelmämme on aina toimintakunnossa. Autamme sinua myös järjestelmääsi liittyvien rajapintaratkaisujen kanssa. Huollamme yksittäiset vesimittarit lähes reaaliaikaisesti. Järjestelmämme hälyttää myös vesivuodoista ja ennaltaehkäisee suuret vahingot. Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin asukkaiden kysymyksiin. Meillä asiakastyytyväisyys on tutkitusti* huippuluokkaa. Huolehdimme laskutuksesta ja maksuvalvonnasta kokeneen yhteistyökumppanimme kanssa. Yhteistyökumppanimme vastaa jatkotoimenpiteistä, mikäli asukas ei maksa laskua muistutuksista huolimatta.

Kaiken kattava VertoPro-älyvesipalvelu on ainoa, minkä taloyhtiösi tarvitsee.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartvatten Oy
Remontti
vesiputkistot
putkiremontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_51934.jpg
7 yleistä kysymystä vedenmittausjärjestelmistä
Harkittu vedenmittausjärjestelmän valinta on tuottava sijoitus ja merkittävä ympäristöteko. Suomen johtava vedenkulutuksen ja -mittauksen asiantuntija Verto listasi seitsemän usein kysyttyä kysymystä. Lue vastaukset, ennen kuin valitset!
20201_61964.jpg
Tiedätkö jo taloyhtiöiden suurimman energiasyöpön?
Taloyhtiöissä suurin energiasyöppö on lämmin vesi. Motivan mukaan 40 prosenttia asuinrakennuksissa käytetystä vedestä on lämmintä vettä. Kymmenen minuutin suihkun aikana käytetyn lämpimän veden lämmittämiseen kuluisi aikaa neljä tuntia, jos lähtisimme lämmittämään sitä hellalla. Veden vastuullinen kuluttaminen on helpoin keino säästää energiaa. Pudottamalla valuvan veden alla peseytymiseen käyttämämme aika vaikkapa puoleen, saadaan aikaan merkittäviä säästöjä asumisen energiankulutuksessa. Myös EU:n tasolla taloyhtiöiden veden- ja energiankulutukseen on tartuttu.
20205_64485.jpg
Erinomainen apu isännöitsijälle vesilaskutukseen
Vesilaskutus on työlästä hommaa. Kulutuslukemat täytyy käydä lukemassa taloyhtiöissä ja laskutukseen kuluu suuri osa kiinteistösihteerin työajasta. Väärin! Kun taloyhtiössä on Verto-vedenmittausjärjestelmä, kertyvät kulutustiedot pilvipalveluun, josta ne ovat kätevästi saatavilla isännöinti- ja laskutusohjelmiin. Taloyhtiöistä lukemien hakemisen voi siis unohtaa ja vesilaskutukseen kuluu vähemmän aikaa.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontit tulevat mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimiii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Yksi apu ja ratkaisu voi olla kuitenkin vedenlaadun parantaminen. Tässä artikkelissa kaksi taloyhtiön edustajaa kertoo kokemuksista vedenkäsittelystä sekä avaamme salaisuutta miksi vedenkäsittelyllä on niin tehokas vaikutus putkistoihin.
20188_54253.jpg
Älykäs vedenmittaus tuottaa reaaliaikaista dataa - mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää?
Reaaliaikainen ja tarkka vedenmittausdata on enemmän kuin vesilaskun loppusumman määrittelijä. Tietoa voi hyödyntää monipuolisesti ja voitot laskea yhtä aikaa kovana käteisenä ja vihreinä arvoina.
202011_67502.jpg
Oikeudenmukainen vesilaskutus taloyhtiöön
Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus on perustunut huoneiston henkilömäärään, veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja ollut vuokraan sisällytettynä kiinteänä vesimaksuna. Eduskunta on nyt hyväksynyt lakimuutoksen, jolla uudistetaan veden mittaamista ja laskutusta. Lakiuudistuksen taustalla on EU:n energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpano.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton