• Etusivu
 • Talo

Vesikalusteiden välillä on hinnaneroa – mistä se johtuu?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 05.12.2023
202111_73710.jpg

Oras Inspera.

Kun harkitset hanan vaihtamista tai sen hankinta tulee eteen uutta kotia kalustaessa, tulet varmasti kiinnittäneeksi huomiota siihen että sopivanhintaisen hanan valinta ei ole aivan helpoin tehtävä. On edistyksellisempää mallia sekä ekologisempaa ja hintoja moneen lähtöön. Lisäksi päätöksentekoon vaikuttavat kriteereiksi asetettu korkea laatu, luotettavuus sekä mahdolliset suosittelut ammattilaisilta sekä perheenjäseniltä ja ystäviltä.
Mistä hintaerot syntyvät – mitä kannattaa huomioida hintoja vertaillessa?

Syitä hanojen hintaeroihin

Eri hanatyyppien välillä voi olla valtavia hintaeroja. Otetaan tarkasteluun sitten edullisemmat vesikalusteet, keskihintaiset tai laadukkaat hanat, on kaikissa useampia tekijöitä jotka vaikuttavat lopulliseen hintaan. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi rungon materiaali, hanan sisältämä erikoisteknologia sekä ominaisuudet ja viimeistelypinnoite.

Jotta voit löytää omia toiveitasi vastaavan hanan, on sinun tärkeää tietää materiaalien sekä pintakäsittelyjen laatueroista. On myös tärkeää tiedostaa, mitä kaikkea tuotekehitykseen sekä tuotantoprosessiin kuuluu. Ei kannata unohtaa selvittää myös varaosien saatavuutta tulevaisuutta ajatellen.

Tuotekehityksestä sekä testauksesta – mitä arvoa ne tuovat?

Laadukkaat tuotteet eivät synny sormia napsauttamalla. Niiden takana on pitkä prosessi suunnittelua sekä muotoilua jotka ovat vaatineet aikaa. Uuden hanan tie suunnittelusta tuotannon simulointiin tietokoneella ja lopulta itse varsinaiseen valuun sisältää useita testaus- sekä muutoskierroksia ennen kuin tuote on kuluttajan ostettavissa.

Valmiiseen hanaan tarvitaan siis resursseja sekä aikaa itse tutkimus- ja kehitystyöhön kuin myös tuotteen optimointiin, testausteknologiaan ja lopulliseen laadunohjaukseen.
Suunnittelu- ja testausprosessi sisältää kaksi erittäin tärkeää vaihetta, jotka ovat ratkaisevia keittiö sekä kylpyhuonehanan oikeanlaisen ja sujuvan toiminnan takaamiseksi.

Lukuvinkki: Näin valmistuu Oras-hana

Ennen kuin valmis hana on kuluttajan nähtävillä, kulkee se useiden testauskierrosten ja laaduntarkkailun läpi.
Ennen kuin valmis hana on kuluttajan nähtävillä, kulkee se useiden testauskierrosten ja laaduntarkkailun läpi.

Suunnitteluprosessi:

 • Suunnitteluprosessissa käydään läpi useita säännöksiä ja standardeja, joita valmiin tuotteen on täytettävä ja jotka ovat kriittisiä hanan myöhemmän suorituskyvyn kannalta. – Tutkimus- ja kehitystyössä onkin yhtenä suurimmistä prosesseista huolehtia hanan äänitaso miellyttävän alas. Tiesitkö, että laadukkaat sekä edullisemmat hanat erottaa toisistaan juuri äänitasosta?
 • Oraksella kiinnitetään huomiota siihen, että heidän tuotteidensa ääniluokka on alhaisin. Äänitasoa testataankin erillisessä, kelluvaan betonihuoneeseen tehdyssä laboratoriossa.
 • Uniikeimmissa tuotemallistoissa hintaan vaikuttavia seikkoja ovat myös erityinen muotoilu, käsityö sekä materiaalivalinta

Kokoonpano sekä laadunohjaus:

 • Kokoonpanossa sekä laaduntarkastuksessa jokaista hanaa tutkitaan sekä käsitellään sen mukaan, millaisia komponentteja sekä toimintoja se sisältää.
 • Edistyksellisimmissä vesikalusteissa olevat erikoiskomponentit sekä elektroniikka asetetaan paikoilleen käsin. Jokainen tuote tarkistetaan toiminnan ja laadun takaamiseksi vielä erikseen käsityönä

Hanan sisällä olevien komponenttien merkitys?

Jotta hana toimii moitteetta ja pitkään, on komponenttien sekä materiaalivalintojen kanssa oltava huolellinen. Otetaan tarkasteluun hanan sisäosista vaikka säätöosa, joka säätää veden virtausta sekä lämpötilaa. Niin kutsuttu hanan sielu. Säätöosa on kriittinen komponentti, joka varmistaa toiminnallaan että käyttäjä saa juuri sen lämpöistä vettä kuin haluaa ja oikean määrän. Oras omalla tekemisellään haluaakin varmistaa että heidän myydyimmissä hanoissaan on korkea laatu sekä pitkä ongelmaton käyttöikä – tämä varmistetaan itse valmistamilla sisäosilla.

Alumiinioksidi, maailman kolmanneksi kovin aine, on aine, jota käytetään Oraksen hanojen sisäosissa kuten keraamisissa lautasventtiileissä. Metallipohjaiset sisäosat kuten pallo- tai puristusventtiilit voivat olla edullisempia vaihtoehtoja, mutta ne ovat vuotoherkempiä.

Myös varaosien helppo saatavuus on sellainen tekijä, johon kannattaa kiinnittää hanaa valitessa huomiota – jos voit pidentää hanan käyttöikää jopa 20 vaihtamalla jonkin helposti varaosana saatavan osan satunnaisesti, tulee kokonaiskustannus loppupeleissä huomattavasti halvemmaksi.

Vinkki: Selvitä hanaa valitessa siinä käytetty teknologia, materiaalit sekä varaosien saatavuus!

Oraksen säätöosat valmistetaan laadukkaista sekä kestävistä materiaaleista. Tämä takaa hanalle pitkän käyttöiän.
Oraksen säätöosat valmistetaan laadukkaista sekä kestävistä materiaaleista. Tämä takaa hanalle pitkän käyttöiän.

Hanan runko sekä pinnoite – viimeistelyn merkitys?

Yksi osa hinnasta syntyy hanan rungosta sekä hanaan valitun viimeistelypinnoitteesta.

Runkomateriaaleista:
Hanojen runko koostuu useimmiten messingistä, joka on luotettava valinta sen korroosion- ja vuodonkestävyyden ansiosta. Se on myös hinnaltaan hyvin keskiluokan tuote. Oraksen hanoissa käytetään sinkinkadon kestävää messinkiä, joka kestää hyvin kemiallisesti aktiivisia sekä voimakkaasti korroosioivia vesiä. Tämä on yksi tapa, jolla Oras omalta osaltaan haluaa taata hanalle pitkän käyttöiän.

Valitsemissaan materiaaleissa Oras haluaa varmistaa vedenkäytön turvallisuuden ja sen, että kemialliset aineet eivät pääse heikentämään veden laatua. Oras-tuotteet eivät siis sisällä vaarallisiksi määriteltyjä aineita ja vuoden 2016 toukokuusta alkaen Oras on toteuttanut materiaalimuutoksia varmistaen näin että kaikki heidän käyttämänsä tuotteet löytyvät 4MS-materiaalilistalta. Kyseinen materiaalilista on EU-maissa käytössä oleva listaus juomaveden kanssa kosketuksissa olevista hyväksytyistä metallimateriaaleista. Tämän lisäksi Oras on sitoutunut käyttämään materiaaleja, jotka täyttävät laatu- ja turvallisuusvaatimukset kaikilla markkina-alueillaan.

Pinnoitteista:
Toinen hintaan vaikuttava asia on siihen valittu pinnoite.

 1. Yleisimmin tavattuna viimeistelynä on kromattu tai kiillotettu messinki, jotka ovat hyvin kestäviä sekä hinnaltaan kohtuullisia.
 2. Harjattu nikkeli nostaa hanan hintaa helposti. Harjattu nikkeli pintana on visuaalisesti pehmeän metallinen ja toki kestävyytensä puolesta yksi kestävimmistä. Plussaa tälle valinnalle on sen kyky hylkiä sormenjälkiä sekä vesiroiskejälkiä.
 3. Keraamiset pinnoitteet, joihin myös mattamustat pinnoitteet kuuluvat, ovat tämän hetken uusimpia trendejä, joiden avulla saadaan kotiin ylellisempää tunnelmaa. Nämä ovat selkeästi hintaluokassa sieltä kalleimmasta päästä. Hinta selittyy sillä, että niiden kestävämpi viimeistely edellyttää jopa viisivaiheista pinnoitusprosessia.

Lukuvinkki: Näin pidät hanan puhtaana helposti

Keraamiset pinnoitteet, joihin myös mattamustat pinnoitteet kuuluvat, ovat tämän hetken uusimpia trendejä.
Keraamiset pinnoitteet, joihin myös mattamustat pinnoitteet kuuluvat, ovat tämän hetken uusimpia trendejä.
Info

Info

Jotta saat rahoillesi vastinetta ota huomioon

 • että valitsemasi pinnoite vaikuttaa suoraan hanan hintaan, kromipinta on keraamista pinnoitetta edullisempi.
 • valitsemaasi hanaan on saatavilla varaosia helposti – voit pidentää hanasi käyttöikää merkittävästi vaihtamalla vain kuluneen osan.
 • mistä materiaalista hanan runko on valmistettu. Oras käyttää sinkinkadon kestävää messinkiä, joka kestää Pohjolan vesiä erinomaisesti.
 • että laadukas lopputulos on edellyttänyt paljon suunnittelu- ja kehitystyötä sekä käsityötä ja laadunvalvontaa koontivaiheessa.
Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_74359.jpg
Pienennä asumiseen liittyviä kustannuksia helposti
Hyvä tapa pienentää kustannuksia on lähteä tarkastelemaan omia tottumuksiaan. Yksi, mitä olemme tottuneet käyttämään huolettomasti on vesi. Arkipäivän ruoanlaitossa sekä peseytymisessä jätämme hanan valumaan jopa huomaamattamme. Voisimmeko oikeasti säästää miettimällä tekniset ratkaisut kuntoon sekä tottumustemme tarkastelulla?
20203_63659.jpg
Edistä käsihygieniaa kosketusvapaiden hanojen avulla
Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.
totta vai tarua
Tällaisia kosketusvapaat hanat ovat oikeasti - totuudet myyttien takana
Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20202_62495.jpg
Tiedätkö, miten hanasi on valmistettu?
Matka harkosta hanaksiKaikille meistä hana on tuttu, mutta tiedätkö, miten hanat itseasiassa valmistetaan? Oras-hanan valmistaminen on paljon käsityötä vaativa ja monivaiheinen prosessi. Valmistuksen aikana tarkkaillaan laatua joka käänteessä. Tutustu yhdessä maajohtaja Marko Sundholmin kanssa, miten Oraksen Rauman tehtaalla valmistuu jopa 3 000 hanaa päivässä.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton