Vallox 110 SE sai VTT:n A+ sertifikaatin
Vallox on ensimmäisenä laitevalmistajana saanut ilmanvaihtolaitteelleen VTT:n A+ tuotesertifikaatin
Vallox 110 SE on Valloxin uuden tuoteperheen ensimmäinen jäsen ja se sopii alle 170 m² asuntoihin ja omakotitaloihin. Samaan teknologiaan perustuvat pienempi, rivi- ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu Vallox 096 ja suurempi, isoihin omakotitaloihin tarkoitettu Vallox 145 tulevat markkinoille huhtikuussa 2013. Laitteet sopivat erinomaisesti myös matalanenergia- ja passiivitaloihin.
Vallox 110 SE:n vuosihyötysuhde on sekä Etelä- että Keski-Suomessa 75 % ja Pohjois-Suomessakin peräti 71 %. Ilmanvaihtokoneen ominaissähköteholtaan Vallox 110 SE kuuluu A-luokkaan (SFP 0,9). Myös lämpökerroin (COP) on huippuluokkaa: 14,1 – 18,8. Näillä arvoilla Vallox 110 SE on markkinoiden energiatehokkain asuntoilmanvaihtolaite.
Vallox 110 SE:n kokonaisenergiankulutus on erittäin alhainen. Vähän kuluttavat tasavirtapuhaltimet, tehokas ja turvallinen levylämmönvaihdin ja luotettava MC-sulatusautomatiikka takaavat edulliset käyttökustannukset. MC-sulatusautomatiikka sulattaa lämmöntalteenottokennon vain tarvittaessa. Sulatusjakson aikana molemmat puhaltimet käyvät koko ajan ja ulkoilma ohittaa kennon. Silti VTT:n sertifikaattimittausten mukaan lämmitysvastusten energiankulutus on Etelä-Suomessa vain 97 kWh vuodessa. Vallox 110 SE:n jälkilämmitys on aina turvallisesti sähköllä. Ilmanvaihtokoneen asetuksista voi valita sulatustavaksi joko kennon ohituksen tai tuloilmapuhaltimen pysäytyksen, jolloin lisälämmitysenergian kulutus putoaa lähelle nollaa.
VTT:n tuotesertifikaatissa ilmanvaihtokoneesta arvioidaan tiiviys, ilmansuodattimen ohivuoto, virtaus- ja äänitekniset suoritusarvot, lämpötilahyötysuhde, toiminta matalilla ulkoilman lämpötiloilla, ominaissähköteho sekä poistoilman lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde.
Laske tulevan rakennuskohteesi ilmanvaihtolaitteen vuosihyötysuhde Valloxin Vuosihyötysuhdelaskurilla. Uusien, 1.7.2012 voimaan astuneiden rakennusmääräysten (D3) mukaan ilmanvaihtokoneen vuosihyötysuhde lasketaan aina – rakennuspaikasta riippumatta - Etelä-Suomen säätietojen perusteella.