• Etusivu
  • Rakentaminen

Ulkoasu-uudistuksia

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
9_P_24180.jpg

Vanha fraasi kuuluu: "pysyvää ei ole kuin muutos". Hyvä brändi on kuitenkin hyvä brändi ja hyvin toimivaa juttua, kuten Rakentaja.fi, ei kannata alkaa liian jyrkästi muuttamaan etenkään, kun ollaan vielä koulutusvaiheessa. Konsernin "isoveli", Helsingin Sanomat, on säännöllisin väliajoin uudistunut, mutta myös Hesarin askeleet ovat olleet maltilliset – Hesari on uudistustenkin jälkeen ollut aina Hesari – näin toimivat suunnannäyttäjät.

Rakentaja.fin ulkomuotoa on uudistettu maltillisesti. Uudistukset ovat monilta osin olleet lähtöisin aikaansa seuraavilta kumppaneiltamme - kiitos siitä Teille.

Vasen valikko
Vasemman valikon (avattuna) selkeyttä parannettiin värityksellä. Itse tuotemappialueet (+) ja tuotemapit ovat vaaleansinisellä ja alueeseen kuuluvat palvelut valkoisella.

Oikea valikko
Oikean valikon laatikot yhtenäistettiin ja niihin tehtiin Suorakanavan sinisellä kaksiväriset otsikot. Muutamiin osa-alueisiin ohjelmoitiin rauhallisesti vaihtuvat kuvakkeet.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_7860.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneet pyritään sijoittamaan asunnon itä- ja pohjoispuolelle, jotta huoneet pysyisivät hieman viileämpinä ja jotta valoa kaipaavat huoneet voitaisiin sijoittaa etelä- ja länsisivuille. Aina tällainen sijoittelu ei ole mahdollista eikä välttämättä tarkoituksenmukaisintakaan. Joskus vanhempien makuuhuone voi olla sijoitettu mielenkiintoisestikin. Jo Turun asuntomessuilla 1988 nähtiin uudenlaista ajattelua, kun eräässä näyttelytalossa vanhempien makuuhuoneen lasiset pariovet avautuivat suoraan olohuoneeseen.
23_P_19741.jpg
Kestävä Kivitalo -palkinto 2009
Oululainen rakennusliike Rakennus-Hanka Oy antoi Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy:lle toimeksi suunnitella arkkitehtuuriltaan ja materiaaleiltaan laadukkaan asuinkerrostalon, jonka pitää olla kilpailukykyinen myös hinnaltaan. Näin tehtiin 17 huoneiston As Oy Oulun Etumasto täydentämään Oulun vuoden 2005 asuntomessualuetta.Etumasto valmistui viime keväänä Toppilansaareen. Marraskuussa sille myönnettiin Kestävä Kivitalo –palkinto.– Palkinnon tarkoituksena on edistää hyvää ja kestävää kivirakentamista, jossa on käytetty mahdollisimman pitkälle paikalla rakentamisen menetelmiä, projektipäällikkö Pentti Lumme Kestävä Kivitalo -yritysryhmästä toteaa.Rakennus-Hanka Oy on keskittynyt omaperustaiseen asuntotuotantoon Oulun seudulla.– Me rakennamme perinteisesti paikalla niin paljon kuin se on mahdollista. Meillä on sekä ammattitaitoiset työntekijät että omat muotit ja kalustot. Näin esimerkiksi paikallavalut eivät vie sen enempää aikaa kuin elementeistä rakentaminen. Paikalla rakentaminen tarkoittaa laatua, jota asukkaatkin osaavat arvostaa, toimitusjohtaja Matti Eeronheimo toteaa.– Suunnittelijankin kannalta paikalla rakentaminen on parempi vaihtoehto. Se on hyvä ja onhan sen myös perinteinen tapa rakentaa, johtaja Juha Paldanius lisää.As Oy Oulun Etumastossa jopa parvekelaatat on valettu paikalla yhtä aikaa huoneistojen laattavalujen kanssa. Näin parvekelaatta on huoneiston lattian tasolla, mikä on pieni, mutta tärkeä lisä esteettömyyteen.
202212_80482.jpg
Kodin kunnossapidon vuosikello
Jokainen talo vaatii huoltotoimenpiteitä pysyäkseen kunnossa pitkään. Jotta rakennuksen suunniteltu elinkaari saavutetaan ja siellä on terveellistä ja turvallista asua, tulee säännölliset tarkistukset sekä tarvittavat huollot tehdä ajallaan. Myös kodin piha-alueella on muistettava hoitaa tiettyjä töitä eri vuoden aikoina. Tässä artikkelissa käymme läpi vanhemman pientalon ylläpitoa vuosikellon avulla.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
201411_41688.jpg
Tulikiven varaavilla tulisijoilla voi tuottaa puolet pientalon lämpöenergiasta
Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, tulisija-­alan toimijoiden ja ympäristöministeriön toteuttamassa Tulisija & lämpö ­‐tutkimusprojektissa on tutkittu erilaisten tulisijojen lämmöntuottokykyä energiatehokkuudeltaan erilaisissa pientaloissa. Tutkimustulosten mukaan hitaasti ja erittäin hitaasti lämpöä luovuttavilla tulisijoilla eli varaavilla tulisijoilla voidaan tuottaa noin puolet pientalon tarvitsemasta lämmöstä ilman, että sisäilman lämpötila nousee liikaa.
20166_46696.jpg
Tiilijulkisivu, joka kestää aikaa
Tiilenvalmistuksen perinteitä kunnioittavat, käsinlyödyt Terca-julkisivutiilet ovat pintamuodoltaan vaihtelevia ja ilmeeltään viehättävän antiikkisia. Ne soveltuvat hyvin myös sisätiloihin luomaan ainutlaatuista, rustiikkista tunnelmaa.Tiili on julkisivumateriaalina palkitseva. Se on kestävä ja eri julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa tarvitseva. Se myös patinoituu kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa ulkonäkönsä puolesta.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa itsellesi esite pientalon tiiliratkaisuista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton