• Etusivu
  • LVI

Työsuhdeasunto

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Työsuhdeasunnolla tarkoitetaan työ- ja virkasuhteen perusteella vuokralle annettua asuntoa, jossa vuokranantajana on työnantaja.

Työsuhdeasunnon vuokralainen ei saa siirtää vuokrasoikeutta ilman vuokranantajan lupaa. Hän saa kuitenkin käyttää asuntoa perheensä ja lähisukunsa kanssa yhteisenä asuntona ilman vuokranantajan lupaa.

Työsuhteen päättymisen jälkeen jatkuvaan vuokrasuhteeseen noudatetaan enintään asumistukilain nojalla vahvistettua paikkakunnalla kohtuulliseksi katsottua tasoa, josta on vuokralaiselle ilmoitettava kirjallisesti.

Vuokralaisella on oikeus irtisanoa työsuhdeasunto 14 päivän irtisanomisajalla tai irtisanomisaikaa noudattamatta samanaikaisesti työ- tai virkasuhteen päättymisen kanssa.

Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokrasopimus työsuhteen päättymisen johdosta. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos työ- tai virkasuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kolme kuukautta, mikäli työ- tai virkasuhde on kestänyt vähemmän kuin vuoden. Mikäli työsuhde on edellyttänyt asumista määrätyssä kiinteistössä tai huoneistossa, on irtisanomisaika yksi kuukausi.

Työntekijän irtisanomisaika on kolme kuukautta, mikäli työsuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kun työnantaja on purkanut työsuhteen (muun kuin sairauden vuoksi), työntekijä on irtisanonut työsopimuksen tai purkanut työsopimuksen ilman TSL 8 luvun 1 §:n 2 momentissa tarkoitettua syytä. Muussa tapauksessa irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Mikäli vuokrasuhde irtisanotaan palvelussuhteen kestäessä, alkaa irtisanomisaika kulua sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä alkaen, jonka aikana palvelussuhteen irtisanomisaika alkaa kulua tai palvelussuhde ilman irtisanomista päättyy. Irtisanomisaika on tuolloin aina vähintään yksi kuukausi.

Vuokranantajalla on oikeus osoittaa vaihtoehtoinen asunto irtisanomisajaksi, joka kestää kauemmin kuin työ- tai virkasuhde. Muuttokustannukset tulevat vuokranantajan maksettaviksi.

Muuttopäivää voidaan siirtää vain, jos kyseessä on työntekijän sairaus, työkyvyttömyys tai siirtyminen vanhuuseläkkeelle. Kanne on laitettava vireille 14 päivää ennen muuttopäivää.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20194_57243.jpg
Uudenlainen maalämpötekniikka tuo parhaat säästöt
Meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Suuremmissa kohteissa energiakaivoja saattaa olla useitakin. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna mahdollisuus hyödyntää energiakaivoa talon jäähdytykseen.Bosch Compress 7001i LWM maalämpöpumppu soveltuu uudiskohteisiin ja erittäin loistavasti myös saneerauskohteisiin. Sen patentoidulla keruupiirivalvonnalla pystytään huolehtimaan, ettei vanhalle pumpulle mitoitettu kaivo pääse jäätymään ja saadaan oikeat hyötysuhteet pumpusta irti. Usein saneerauskohteisiin asennettu uusi pumppu on paljon tehokkampi kuin vanha. Se ottaa maasta lämpöä paremmin ja näin ollen kaivon jäätyminen tapahtuu herkemmin. Sen takia saneerauskohteissa valvontajärjestelmä on ehdoton.
Välioven avaus
Väliovien valinta: Ota nämä asiat huomioon
Vaikka nykyaikaisessa asuntosuunnittelussa suositaankin avaria ja yhtenäisiä oleskelutiloja, kussakin makuuhuoneessa, vaatehuoneissa, tuulikaapissa sekä WC ja kylpyhuonetiloissa tarvitaan oma väliovensa. Mitä väliovien valinnassa sitten tulisi huomioida?
Pehmeä vaalea sohva jossa erilaisilla kuoseilla ja tekstuureilla olevia tyynyjä
Päivitä kotisi ilme tekstiileillä – Helppoja vinkkejä
Sisustustekstiilit ovat olennainen osa kodin sisustusta. Ne eivät ainoastaan lisää väriä ja tekstuuria, vaan myös vaikuttavat merkittävästi tilan tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Oletko koskaan miettinyt, miten verhot, matot, tyynyt ja muut tekstiilit voivat muuttaa kotisi ilmettä? Tässä artikkelissa saat käytännön vinkkejä ja ideoita, joiden avulla voit hyödyntää tekstiilejä sisustuksessa.
20081_7990.jpg
KDN
KDN on hienostunut hollantilainen savi kattotiili, jota on valmistettu sen perinteisellä profiililla kautta aikojen. Pienikokoiset ja kiiltäväpintaiset tiilet luovat elegantin vaikutelman ja nostavat talon ulkonäön aivan toiselle tasolle. Syväkouruinen profiili tekee kattopinnasta kauniin ja elävän. KDN-savikattotiilet on suunniteltu hohdokkaaseen rakentamiseen.
201510_44598.jpg
Näin käytät Lupapistettä!
Tiesitkö, että voit tehdä rakennuslupahakemuksen verkossa jo lähes 200 kunnan alueella?Lupapisteen kautta voit olla uudella tavalla yhteydessä viranomaiseen sekä hoitaa rakentamiseen liittyvän lupa-asioinnin – aina ennakkokyselystä hankkeen päättymiseen saakka. Lupapisteessä voit edistää asiointia yhdessä hankkeen muiden osapuolten kanssa. Palvelu neuvoo yksityiskohtaisesti tarvittavan hakemuksen tekemisessä ja pitää osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri.Tarkista palvelut oman kuntasi alueella: www.lupapiste.fi
20169_47442.jpg
Osaatko valita oikean kiinnityslaastin laatoille?
Laattojen käyttökohteita on kotona monia: kylpyhuone, takka, kiukaan taustalaatoitus, lattiat, seinät ja terassit. Mistä sen tietää, mikä laasti kuuluu mihinkin tilaan minkäkin laatan alle?Latoituksen onnistumisen vaikuttavat kiinnitysalusta sekä tila, johon laatoitus tehdään. Myös sillä on merkitystä laatoitetaanko seinä vai lattia ja minkä kokoinen laatta on kyseessä.Kiinnityslaastin valintaopasLaatoituksen työohjeet

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton