• Etusivu
  • LVI

Työsuhdeasunto

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Työsuhdeasunnolla tarkoitetaan työ- ja virkasuhteen perusteella vuokralle annettua asuntoa, jossa vuokranantajana on työnantaja.

Työsuhdeasunnon vuokralainen ei saa siirtää vuokrasoikeutta ilman vuokranantajan lupaa. Hän saa kuitenkin käyttää asuntoa perheensä ja lähisukunsa kanssa yhteisenä asuntona ilman vuokranantajan lupaa.

Työsuhteen päättymisen jälkeen jatkuvaan vuokrasuhteeseen noudatetaan enintään asumistukilain nojalla vahvistettua paikkakunnalla kohtuulliseksi katsottua tasoa, josta on vuokralaiselle ilmoitettava kirjallisesti.

Vuokralaisella on oikeus irtisanoa työsuhdeasunto 14 päivän irtisanomisajalla tai irtisanomisaikaa noudattamatta samanaikaisesti työ- tai virkasuhteen päättymisen kanssa.

Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokrasopimus työsuhteen päättymisen johdosta. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos työ- tai virkasuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kolme kuukautta, mikäli työ- tai virkasuhde on kestänyt vähemmän kuin vuoden. Mikäli työsuhde on edellyttänyt asumista määrätyssä kiinteistössä tai huoneistossa, on irtisanomisaika yksi kuukausi.

Työntekijän irtisanomisaika on kolme kuukautta, mikäli työsuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kun työnantaja on purkanut työsuhteen (muun kuin sairauden vuoksi), työntekijä on irtisanonut työsopimuksen tai purkanut työsopimuksen ilman TSL 8 luvun 1 §:n 2 momentissa tarkoitettua syytä. Muussa tapauksessa irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Mikäli vuokrasuhde irtisanotaan palvelussuhteen kestäessä, alkaa irtisanomisaika kulua sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä alkaen, jonka aikana palvelussuhteen irtisanomisaika alkaa kulua tai palvelussuhde ilman irtisanomista päättyy. Irtisanomisaika on tuolloin aina vähintään yksi kuukausi.

Vuokranantajalla on oikeus osoittaa vaihtoehtoinen asunto irtisanomisajaksi, joka kestää kauemmin kuin työ- tai virkasuhde. Muuttokustannukset tulevat vuokranantajan maksettaviksi.

Muuttopäivää voidaan siirtää vain, jos kyseessä on työntekijän sairaus, työkyvyttömyys tai siirtyminen vanhuuseläkkeelle. Kanne on laitettava vireille 14 päivää ennen muuttopäivää.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

rakennusmies kyselee naisasiakkaalta keittiöremonttia koskevia asioita. Mies tekee muistiinpanoja ja he seisovat keittiössä
Sähköt keittiöremontissa?
Unohtuiko remonttisuunnitelmassa huomioida pistorasiat ja sähkölaitteiden sijoittelu kokonaan? Älä odota enää - unelmoimasi keittiö on vain sähköremontin päässä. Turvallisuus, valaistus, älykkäät ratkaisut ja ammattilaisen apu tekevät keittiöremontista vaivatonta ja nautinnollista. Nappaa vinkit tästä artikkelista.Tiesithän muuten, että voit itse vaikuttaa siihen minkälaisia sähkökalusteita sähkömies kotiisi asentaa.
20151_42072.jpg
Terveys on kiinni myös sisäilmasta
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:• Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.• Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.• Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja n.1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.• Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisään tuonti oleskelualueille - alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa veloitukseton ilmanvaihtoesite
20233_81208.jpg
Trendikäskin on ajaton: näillä vinkeillä remontoit keittiön kestämään aikaa
Keittiö uusitaan suomalaiskodeissa keskimäärin noin 15 vuoden välein, mikä tarkoittaa, että keittiön elinkaaren aikana trendit ehtivät vaihtua moneen kertaan. Miten siis välttää tilanne, jossa uusi unelmakeittiö tuntuu jo muutaman vuoden jälkeen epätrendikkäältä ja parhaat päivänsä nähneeltä?
20096_17329.jpg
Universal-vedeneristysjärjestelmä
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilmaston.
20226_78613.jpg
Kohti ekologisempaa keittiötä
Keittiöiden maailma on astumassa uuteen aikakauteen, kun yhä useammat kodit siirtyvät kohti ekologisempaa keittiötä. Ekologisen keittiön suunnittelu ei ole vain pelkkä trendi, vaan se heijastaa sitoutumista kestävään elämäntapaan ja ympäristöystävälliseen kulinarismiin. Vastuullisella keittiösuunnittelulla pyritään kokonaisuuteen, joka ei ainoastaan hemmottele makunystyröitä, vaan myös kunnioittaa ja suojaa ympäristöämme. Ekologisuus keittiössä on itseasiassa melko helppo ja jopa edullistakin toteuttaa.Tervetuloa tutustumaan ekologisen keittiön inspiroivaan maailmaan ja katso 5 käytännöllistä ekovinkkiä vastuullisempaan keittiöelämään.
20083_9748.jpg
Puhdas, murrettu, kylmä, harmoninen - millainen väri
VäriympyräTeoriassa kaikki värit sekoitetaan vain kolmesta pääväristä – punaisesta, keltaisesta ja sinisestä – sekä valkoisesta. Minkä tahansa kahden sekoittaminen samassa suhteessa synnyttää välivärin: punaisesta ja keltaisesta tulee oranssia, keltaisesta ja sinisestä vihreää, punaisesta ja sinisestä violettia. Mainitut kuusi väriä ovat sateenkaaren värit. Kun värit järjestetään sateenkaaren järjestykseen, mutta ympyrän muotoon, saadaan väriympyrä. Vastavärit sijaitsevat väriympyrässä suoraan toisiaan vastapäätä: oranssi – sininen, violetti – keltainen, vihreä – punainen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton