• Etusivu
  • Varusteet

Työmaakokoukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Työmaakokouksia pidetään vähintään kerran kuukaudessa. Niiden pääasiallinen tehtävä on seurata sopimuksen noudattamista. Niissä käsitellään seuraavia asioita:
· urakkasuoritusten suunnitelmien ja sopimuksen mukaisuus
· urakkasuoritusten aikataulun mukaisuus
· mahdolliset muutostarpeet suunnitelmiin sekä suunnitelmien täydentäminen
· muutos- ja lisätyöt
· urakoitsijoiden välinen koordinaatio
· tehdyt työt ja työmaan resurssit
· työturvallisuuteen liittyvät asiat
· tehdyt ja tehtävät tarkastukset.

Työmaakokouksissa pääosin kirjataan ja todetaan jo tehtyjä päätöksiä ja sopimuksia.
Urakoitsijakokouksia ( viikkopalavereja ) pidetään tarvittaessa.

Vastuuhenkilöt:
Työmaan valvojat ja projektipäällikkö ( rakennuttajainsinööri )

Dokumentit:
Esityslistat Pöytäkirjat, malli RT 16-10005

Hyväksyntä:
Kokouspöytäkirjat hyväksyy tilaajan puolesta projektipäällikkö. Pöytäkirjat lähetetään tilaajan edustajille tiedoksi.

Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_73107.jpg
Näin puhdistat sälekaihtimet
Kaihtimia on eri asennusvaihtoehdoilla ja ne luonnollisesti myös likaantuvat eri lailla. Ja jos kaihtimia on erilaisia, on myös erilaisia tapoja saada ne puhtaaksi. TTS Työtehoseura kokeili, miten alumiiniset ja puiset sälekaihtimet saa puhdistettua. Älä päästä pölyä pinttymään kaihtimiisi.
20096_17406.jpg
Kastellin ValmisHuvila Savoon
Uuden seurantakohteen rakennuttajaperhe halusi laadukkaan, muuttovalmiin huvilan, joka olisi ammattilaisten rakentama ja sisustama. Rakentaminen jätettiin Kastellin ammattilaisten tehtäväksi, sillä muuttovalmiiksi rakennettu Kastellin ValmisHuvila edusti juuri halutunlaista, vaivatonta mutta laadukasta huvilarakentamista.
202110_73111.jpg
Öljysäiliön käytöstä poistaminen - mitä tarkastusliikkeen on muistettava
Valtion tuki öljylämmityksestä luopumiselle on lisännyt voimakkaasti omakotitalojen öljylämmityslaitteistojen vaihtamista muihin lämmitysvaihtoehtoihin. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) haluaa muistuttaa tarkastusliikkeitä öljysäiliöiden käytöstä poistamiseen liittyvistä toimista. Öljysäiliöiden pinnoittamiseen ei saa enää ryhtyä.
20115_26332.jpg
Sähkökeskus
Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.Näpsä-keskukset rakentamisen eri vaiheisiinMittauskeskussarjasta NäpsäPlus löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.NäpsäPlus -mittauskeskukset on varustettu pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.NäpsäPlus on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksessa on valmiina paikat ylijännitesuojille. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.NäpsäPro -sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro -keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.
20115_25991.jpg
Kuinka kytkeä kattovalaisin?
Miten laitan sokeripalan, kun katosta tulee 4 harmaata johtoa ja yksi keltainen, ja lampussa on kaksi johtoa (spottilamppu, jossa 6 pientä johtoa on jaettu kahdeksi sinisillä liittimillä)?Eli mitä teen kolmelle ylimääräiselle harmaalle johdolle? Voiko ne vaan jättää vapaaksi?
20164_46330.jpg
Rakentamisen lupa-asiat on mahdollista hoitaa ilman turhia virastokäyntejä ja paperien pyörittämistä
Voit asioida Lupapisteessä silloin kuin sinulle sopii - koko rakentamishankkeesi ajan. Pääset täydentämään Hankkeen tietoja pääsee täydentämään sähköisessä työtilassa yhdessä muiden hankkeen osapuolten kesken. Vuoropuhelu asiointikunnan viranomaisten kanssa onnistuu palvelun kautta. Lisäksi lupahakemuksen jättämisen jälkeen saat hanketta koskevat viranomaispäätökset suoraan Lupapisteeseen. Asiointia voidaan kunnasta riippuen jatkaa palvelussa aina hankkeen valmistumiseen asti. Lupapisteen avulla pidät itsesi sekä muut osapuolet tietoisena hankkeen etenemisestä - kellon ympäri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton