• Etusivu
  • Varusteet

Työmaakokoukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Työmaakokouksia pidetään vähintään kerran kuukaudessa. Niiden pääasiallinen tehtävä on seurata sopimuksen noudattamista. Niissä käsitellään seuraavia asioita:
· urakkasuoritusten suunnitelmien ja sopimuksen mukaisuus
· urakkasuoritusten aikataulun mukaisuus
· mahdolliset muutostarpeet suunnitelmiin sekä suunnitelmien täydentäminen
· muutos- ja lisätyöt
· urakoitsijoiden välinen koordinaatio
· tehdyt työt ja työmaan resurssit
· työturvallisuuteen liittyvät asiat
· tehdyt ja tehtävät tarkastukset.

Työmaakokouksissa pääosin kirjataan ja todetaan jo tehtyjä päätöksiä ja sopimuksia.
Urakoitsijakokouksia ( viikkopalavereja ) pidetään tarvittaessa.

Vastuuhenkilöt:
Työmaan valvojat ja projektipäällikkö ( rakennuttajainsinööri )

Dokumentit:
Esityslistat Pöytäkirjat, malli RT 16-10005

Hyväksyntä:
Kokouspöytäkirjat hyväksyy tilaajan puolesta projektipäällikkö. Pöytäkirjat lähetetään tilaajan edustajille tiedoksi.

Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26845.jpg
Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle
Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan
20185_53011.jpg
Lattiakaivon kannella on väliä
Kylpyhuoneen seinät ovat kauniit ja lattialla on käytetty kalliita laattoja. Huomio kiinnittyy kuitenkin keskellä lattiaa olevaan lattiakaivon kanteen. Siinä se sitten oli – vaikutelma koko pesuhuoneesta. Valitsemalla sisustukseen sopivan kaivon kannen, ei mikään enää pilaa kylpyhuoneesi ulkoasua.Olethan tietoinen, että nykyisin on olemassa upeita vaihtoehtoja lattiakaivon kansiin. Löydät varmasti kannen, joka tukee kylpyhuoneesi ilmettä ja viimeistelee kauniin ulkoasun.
20101_19864.jpg
Maaperästä
Kun rakennetaan uutta taloa tai kunnostetaan vanhaa, on syytä varmistaa, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Näin turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.Toimiva perusmuurin eristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen.Lisätietoa Icopal-veden- ja kosteudeneristeistä>
20104_21488.jpg
Lämpöä vapaa-ajan asuntoon
Harmaja on Tulikiven uutuusuuni, jossa on keraaminen sisäosa ja vuolukivikuori. Harmaja on varaava kiertoilmatakka, joka on tarkoitettu eritoten vapaa-ajan asuntoihin, koska se tuottaa nopeasti lämpöä kylmään asuntoon.
20161_45202.jpg
Terve sisäilma uuteen ja vanhaan taloon
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:- Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu, huonekasvit ym.- Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.- Hiilidioksidipitoisuuden pitäminen riittävän alhaisena. Jos sisäilmassa ei ole riittävästi happea, voi se aiheuttaa mm. väsymystä ja päänsärkyä.- Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpöisen ilman sisääntuonti, joka on merkittävä tekijä asumismukavuudelle. Mitä puhtaampaa sisäilma, sitä paremmin asukkaat voivat ja jaksavat. Lämmittämällä tuloilmaa vältetään myös vedon tunne.
20086_11739.jpg
Loma-asuntomessujen 20 000. kävijä kukitettiin torstaina
Raumalaiset Ulla ja Hannu Sabell yllättyivät iloisesti saapuessaan Reposaaren messuportille. 20 000. kävijän raja rikottiin juuri heidän kohdallaan. Portilla heidät ottivat vastaan Suomen Asuntomessujen viestintäjohtaja Päivi Karvinen ja Porin loma-asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Sainio-Taskinen, jotka ojensivat heille kukkia ja grillaamiseen sopivan patakinnassetin. Paketista löytyi myös paarlastitaulu, jonka reposaarelaiset koululaiset ovat tehneet alueelle laivojen painolastimaan mukana tulleista kivistä.Sabellin pariskunta tuli messuille viettämään rattoisaa lomapäivää, mutta myös etsimään hyviä vaihtoehtoja tulevaan loma-asunnon remonttiinsa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton