• Etusivu
  • Rakentaminen

Tuotetalo on virallinen messukohde

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.06.2011
20116_26398.jpg

Kokkolan asuntomessujen rakentajahalliin sijoitettu lähes normaalikokoinen talo esitellään siten, että mm. runkorakenteessa, eristämisessä ja vesikatossa on mahdollisimman monta erilaista rakenne- ja tuotevaihtoehtoa nähtävissä samalla kertaa. Tietyt rakennekohdat on myös jätetty siten auki, että normaalisti piiloon jäävän tuotteen tarkoitus ja ominaisuudet avautuvat mahdollisimman hyvin rakentajille. Tuotetalossa ja Rakentajahallissa on paikalla myös tuotetalon tuottamiseen osallistuneita yrityksiä antamassa tarvittaessa lisäinfoa.

Tuotetalo on koottu teräsrungolle Ylöjärvellä, josta se rahdataan Kokkolaan ja matka jatkuu sieltä tuleville asuntomessupaikkakunnille: varmuudella ainakin Tampereelle 2012 ja Hyvinkäälle 2013. Peräti 70 m²:n kokoinen "talo" kuljetetaan kahdessa lohkossa Kokkolaan, jossa vesikatteet ja osa rungosta asennetaan paikan päällä.

Tilannekuvia toukokuun lopussa:

20116_26399.jpg
20116_26400.jpg
20116_26401.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62991.jpg
Mökkimallia on helppo muokata - huomioi maisema ja tontin ominaisuudet
Ympäröivän luonnon ja maiseman huomioiminen on yksi keskeisempiä asioita uutta vapaa-ajan kotia suunniteltaessa. Rantatonteilla parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti merelle, järvelle tai joelle päin, kun taas kuivan maan tonteilla ilmansuunnat ja näköalat ratkaisevat, miten mökki kannattaa sijoittaa.
20226_78582.jpg
Karkauspäivänä hypätään ja kositaan
Ennen muinoin ajanlasku perustui kuun vaiheisiin. Kuun kuukausi on 29,5 vuorokautta, joten päätettiin, että kalenterikuukauden pituus on 29–30 vuorokautta. 12 kuukauden pituinen kalenterivuosi jäi kuitenkin todellista kuuvuotta lyhyemmäksi. Tähän keksittiin ratkaisu "karkauspäivän" avulla. Karkauspäivä siis lisätään vuoteen, jotta kalenterivuoden vuodenajat vastaisivat todellisia vuodenaikoja.
20144_38656.jpg
Kosteusvahingot kuriin keittiössä
Asennuttamalla kosteusvahdin astianpesukoneen yhteyteen voidaan välttää vesivuodon aiheuttamat suuret vesivahingot keittiössä. Kosteusvahdin anturi on erittäin herkkä havaitsemaan kosteutta ja antaa hälytyksen vuodon sattuessa.Kosteusvahdilla voidaan valvoa tiskikoneen lisäksi muitakin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita, kuten esimerkiksi lämminvesivaraajaa sekä myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa, se antaa hälytyksen sekä summeriäänenä että merkkivalolla. Hälytykset on mahdollista saada mobiililaitteeseen mikäli kosteusvahti on liitetty osaksi ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmää tai KNX-taloautomaatiota. Kosteusvahdin avulla on myös mahdollista katkaista veden tulo hälytystilanteessa. Kun järjestelmään on liitetty välirele, se ohjaa päävesijohdon magneettiventtiilin automaattisesti kiinni hälytyksen yhteydessä.Kysy vakuutusyhtiöstäsi, saatko alennusta vakuutusmaksuun, jos olet asentanut kotiisi kosteusvahdin.Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta
20235_81768.jpg
Nanopinnoittaminen on kustannustehokas vaihtoehto kylpyhuo­neremontille - lue miksi
Kärsiikö kylpyhuoneesi likaantuneista tai kellastuneista saumoista? Tarraavatko kalkkijäämät pintoihin? Tai homepilkut nurkkiin?
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Betonilattian lisäeristys ja lattialämmitys?
Kysymys:Olemme lisäeristämässä vanhaa autotallia. Tila otetaan asumiskäyttöön. Betonilattian alla on tai ei ole styroxlevy, asiasta ei ole varmuutta. Käykö seuraava ratkaisu molemmissa vaihtoehdoissa: lisäeristyslevy 50 mm vanhan betonilattian päälle, sitten lattialämmitysputkisto 20 mm ja valuna 50 mm kipsilattia ja päällysteenä höyrysulku ja laminaatti?
20151_42090.jpg
Vanhat kanavat käyttöön ilmanvaihtoremontissa
Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Tilaa veloitukseton ilmanvaihtoesite

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton