• Etusivu
  • Rakentaminen

Tuotetalo on virallinen messukohde

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.06.2011
20116_26398.jpg

Kokkolan asuntomessujen rakentajahalliin sijoitettu lähes normaalikokoinen talo esitellään siten, että mm. runkorakenteessa, eristämisessä ja vesikatossa on mahdollisimman monta erilaista rakenne- ja tuotevaihtoehtoa nähtävissä samalla kertaa. Tietyt rakennekohdat on myös jätetty siten auki, että normaalisti piiloon jäävän tuotteen tarkoitus ja ominaisuudet avautuvat mahdollisimman hyvin rakentajille. Tuotetalossa ja Rakentajahallissa on paikalla myös tuotetalon tuottamiseen osallistuneita yrityksiä antamassa tarvittaessa lisäinfoa.

Tuotetalo on koottu teräsrungolle Ylöjärvellä, josta se rahdataan Kokkolaan ja matka jatkuu sieltä tuleville asuntomessupaikkakunnille: varmuudella ainakin Tampereelle 2012 ja Hyvinkäälle 2013. Peräti 70 m²:n kokoinen "talo" kuljetetaan kahdessa lohkossa Kokkolaan, jossa vesikatteet ja osa rungosta asennetaan paikan päällä.

Tilannekuvia toukokuun lopussa:

20116_26399.jpg
20116_26400.jpg
20116_26401.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20174_48906.jpg
Moni kärsii sisäilmaongelmista turhaan
Suurin ongelma syntyy itse tukituista venttiileistäTunkkaisuus, viemärin haju, kosteusvauriot ja ikävät terveysoireet: ilmanvaihtoon kiinnitetään yleensä huomiota vasta, kun syntyy ongelmia. Useimmiten syynä ovat huonosti toimivat tai kokonaan puuttuvat raitisilmaventtiilit. Asukkaat saattavat myös tahallaan tukkia ulkoilmaa sisälle tuovat venttiilit melun tai vedon takia tietämättä, mitä siitä seuraa. Kerrostalossa tämä voi pahimmillaan sekoittaa koko kiinteistön ilmanvaihdon. Jos raitisilmaventtiilit eivät toimi, poistoilmaventtiilit ottavat korvausilman sieltä mistä saavat: lattiakaivoista, postiluukuista ja rakenteiden raoista. Nämä viat on helppo korjata, eikä hinta juurikaan ohenna lompakkoa.
200611_674.jpg
Kasvihuoneen voi tehdä myös itse - katso ohjeet
Kasvihuoneella jatkat kasvukautta molemmista päistä. Suunnittele se mieltymystesi mukaan jatkeeksi puutarhalle, asuinhuoneille tai molemmille. Talvipakkasella kuuran koristelema kasvihuone on sekin pihan kaunistus.
201210_32456.jpg
Kastellilta huolenpitoa omakotitaloille ensimmäisenä Suomessa!
Kastellin kattava Huolenpito-palvelu on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Huolenpito-palvelu auttaa pitämään Kastelli-talon energiatehokkuuden ja teknisen kunnon hyvänä koko sen elinkaaren ajan. Esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän toimiminen koko ajan suunnitelman mukaisesti varmistaa asumisviihtyisyyden ja säästää lämmitysenergiaa. Ammattitaitoinen huolenpito kasvattaa talon käyttöikää ja nostaa sen jälleenmyyntiarvoa.Pitää kodin kunnossa sisällä ja ulkonaMuistuttaa huoltotöistä oikeaan aikaanHavaitsee sään ja kulumisen aiheuttamat viat ajoissaLisää kodin ja laitteiden käyttöikääAuttaa säästämään energiaa ja vettäSäästää tulevissa korjauskuluissaKokoaa talon tiedot yhteen paikkaanKotitalousvähennys pienentää huoltokustannustaMerkkihuolto lisää talon jälleenmyyntiarvoa
20187_53893.jpg
Käryt keittiöstä ulos – 1990-luvun keittiön remontointi
Keittiötä remontoidessa on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa myös kärynpoisto. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvä likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa ennen sen leviämistä huoneilmaan. Käryn poiston tehokkuuteen vaikuttavat poistoilmavirran lisäksi liesikuvun tai -tuulettimen etäisyys käryn lähteestä ja erityisesti kärynkeräysosan muoto ja tilavuus.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdostaSaarekekeittiö on kärynpoiston kannalta haasteellinen. Kuvan huuva on esimerkillisesti keittotasoa laajempi ja varustettu tasaisen pohjan sijaan suurella höyrynkeräystilalla, jotta ympärillä liikkuvien ihmisten aikaansaamat ilmapyörteet eivät häiritse kärynpoistoa.
201712_51152.jpg
Perinne, jota on helppo jatkaa
Se mikä vaikutti hyvältä ratkaisulta taloa 80-luvulla remontoitaessa, osoittautuikin vääräksi ratkaisuksi nopeammin kuin asukkaat uskoivat. Oli aika uusia katto. Kun Hannu Myöhänen alkoi valita uutta kattoaan, vaihtoehtoja oli monia. Lopulta hän päätyi toimivaan betonitiilikattoon, joka nosti koko talon ilmettä ja korosti sen omaleimaista luonnetta. Samalla korotettiin katon rakenteita ja saatiin näin lisää tilaa. Hannun lisäksi lopputulokseen oltiin tyytyväisiä laajemmaltikin ja hänen talonsa valittiin edustamaan Suomea kansainvälisessä kattoasennuskilpailussa.
20111_23963.jpg
Kastellin Talvitulet - Talvitulilla esitellään Uutuusmalleja
Kastelli julkistaa Talvituli-tapahtumissaan uusia talo- ja huvilamalleja kysytyimpiin mallistoihinsa. Arkkitehti Jouko Saari on suunnitellut uuden Economy 93 -talomallin, joka jatkaa Economy-malliston edullista ja toimivaa linjaa. – Toimivan ja edullisen kodin suunnittelussa jokainen neliö täytyy harkita tarkkaan. Kaikki tarpeellinen täytyy olla, eikä toimivuudesta ja viihtyvyydestäkään saa tinkiä, kertoo Jouko Saari suunnitteluperusteista. Uuden Economy 93:n yläkerta on helppo jättää aluksi tilavaraukseksi ja ottaa se käyttöön perheen kasvun myötä. Kokonsa ja toiminnallisuutensa ansiosta Economy on helppo myös sijoittaa monenlaisille tonteille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton