• Etusivu
 • LVI

Tuhannet suomalaiset ovat tarttuneet jo mahdollisuuteen – lue, miten saat lämmitysmuodon vaihtoon jopa 4 000 euron tuen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 13.05.2020Päivitetty 25.09.2023
20205_64754.jpg

Vanha lämmitysjärjestelmä kannattaa vaihtaa ekologiseen ilma-vesilämpöpumppuun.

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta. Ilma-vesilämpöpumppuun on myös mahdollista saada avustusta, joka kannustaa vaihtamaan öljylämmityksen ekologisempaan lämmitystapaan.

Ilma-vesilämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina omakotitalojen ja kiinteistöjen lämmitysjärjestelmänä. Nyt on mahdollista saada 4 000 euron suuruinen tuki, kun vaihtaa öljylämmityksen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun. Tukea voi hakea takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Suuresta kiinnostuksesta huolimatta avustusta riittää vielä tuhansille pientaloille.

Lue lisää avustuksesta >>

Tehokas ilma-vesilämpöpumppu kodin ja käyttöveden lämmitykseen

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitys- ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavan energian ulkoilmasta. Ilma-vesilämpöpumppu on siis ekologinen lämmittäjä!

Se voidaan asentaa öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle niin uusiin kuin vanhoikin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä, sillä maahan porattavaa energiakaivoa tai muutakaan erillistä keruupiiriä ei tarvita vaan laitteen ulkoyksikkö hoitaa lämmön keräämisen. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Ilma-vesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Sisäyksikkö pitää sisällään automatiikan ja käyttövesivaraajan. Ulkoyksikkö asetetaan sopivalle paikalle talon ulkopuolelle. Boschin ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikön tyylikäs muotoilu sopii hyvin jokaisen julkisivun ilmeeseen.

Ammattimainen asennus ja takuu ovat tärkeitä, sillä ongelmatilanteissa huoltokustannukset syövät helposti ison osan lämpöpumpun tuomista säästöistä. Ammattimaisen asennuksen sekä pitkän kuuden vuoden täystakuun ja 10 vuoden kompressoritakuun saat Boschin ilma-vesilämpöpumpulle ostamalla Sertifioidulta Bosch Lämpömestarilta.

Tutustu Lämpömestareihin >>

20209_66625.jpg
20209_66624.jpg

Lyömätöntä energiatehokkuutta

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Boschin ilma-vesilämpöpumput on kehitetty ja valmistettu Ruotsissa, joten ne ovat suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden ilmastoon.

Compress 7000i AW:ssä on paras energialuokitus kaikissa kokoluokissa. Sen kierroslukuohjattu invertterikompressori säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa. Energiansäästöä syntyy myös älykkään sulatustoiminnon avulla. Compress 7000i AW ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen lämpötilassa älykkään jäänpoiston ja puhaltimen nopeussäädön ansiosta.

Markkinoiden hiljaisimpiin pumppuihin kuuluvassa 7000i AW:ssä on myös erittäin korkea menovedenlämpötila, jopa 62 astetta. Vakiona löytyy etäohjaus, mitä on mahdollista ohjata puhelimella tai tabletilla.
7000i AW:

Ilma-vesilämpöpumpun asennus kannattaa toteuttaa Bosch Lämpömestarilla. Lämpömestarilta saat pumpullesi 6 vuoden takuun ja 10 vuoden kompressiotakuun!

 • SCOP 4,9
 • Energialuokka A+++
 • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
 • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
 • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle
 • Hallittu kondenssiveden ohjaus ja tukoksen hälytys
Compress 7000i AW on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevat säät.

Compress 7000i AW on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevat säät.

Pohjoisten olosuhteiden kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu

Bosch Compress 3000 AWS on varma ja kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu. Se on Split-tyyppinen ilma-vesilämpöpumppu, jossa kylmäaine kiertää ulko- ja sisäyksiköiden välillä. Tämä pienentää jäätymisenriskiä ja on tarpeellinen varsinkin alueilla, joissa voi olla vaarana pitkät sähkökatkot.

 • SCOP 4,7
 • Kolme mallia, joiden lämpöteho on 9,5–17 kW
 • Luotettava Split-ratkaisu, joka pienentää jäätymisriskiä pitkien sähkökatkoksen aikana
 • Sisäyksikkö on saatavilla sisäänrakennetulla RST-käyttövesivaraajalla
 • Edullinen ratkaisu, jolla saadaan silti erinomaiset säästöt!
20209_66638.jpg

Compress 3000 AWS:n kompressori on kierroslukuohjattu, mikä mukautuu jatkuvasti talosi lämmitystarpeisiin, eikä koskaan tuota liikaa lämpöä. Erilaisten sisäyksiköiden ansiosta Compress 3000 AWS on helppo sijoittaa myös saneerauskohteisiin. Seinään kiinnitettävää sisäyksikköä voidaan käyttää olemassa olevan kattilan kanssa, kun taas jaloillaan seisovassa yksikössä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja sekä sähkövastus.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20179_50192.jpg
Ilmavesilämpöpumpulla koko vuoden lämpöä
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta.Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilmavesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20213_69418.jpg
Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmitys­saneerauksesta?
Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?
Vaillant lämpöpumppu
Testeihin perustuva tuotekehitys takaa lämpöpumpun laadun ja kestävyyden
Lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, etenkin kun valitsee kestävän ja laadukkaan tuotteen. Mistä lämpöpumpun kestävyys muodostuu ja mitä kaikkea laatu sisältää? Laadukas ja kestävä lämpöpumppu on loppukäyttäjän kannalta paras ja sitä kehtaa myös tarjota ratkaisuksi loppukäyttäjälle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton