• Etusivu
  • Piha

Tilaa suosittu Pihakalenteri 2014/2015!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.02.2014
201310_36839.jpg

Pihakalenteri 2014/2015 nyt saatavilla!

Puutarhaharrastajien suosikkijulkaisu Pihakalenteri on jälleen täynnä tietoa ja vinkkejä kotipihoille. Kalenterin tekijät ovat alansa huippuasiantuntijoita ja kalenterin sisältö on todellakin suunniteltu puutarhurien tarpeita ajatellen!

Pihakalenteri 19,90 € + postituskulut 3,10 €.
Koskee vain tilauksia Suomeen. Tuotteeseen ei voi käyttää bonuspisteitä.

Pihakalenteri 2014/2015

Pihakalenterin ohjeilla voit hoitaa pihaasi, kylvää kukkia ja vihanneksia, leikata puita tai pensaita sekä askarrella koristeita lahjaksi tai omaan puutarhaan. Uusimman kalenterin viikkosivuilta saat mm. vinkkejä kierrätykseen omalla pihalla ja tänä vuonna kuukauden kasvina tutustutaan upeisiin pioneihin. Kalenterin vuosi alkaa tammikuusta 2014 ja jatkuu huhtikuulle 2015 saakka.
Ota kalenteri osaksi pihaelämää, vuoden jokaisena päivänä!

Kalenterin sisältö:

  • Kuukauden kasvina upeat pionit
  • Pihan askareet jokaiselle kuukaudelle
  • Viikkosivuilla pihapuuhia, kasviesittelyitä ja kierrätysvinkkejä
  • Aarno Kasvin neuvot pihan kasvien leikkaukseen
  • Kylvökalenterit ja leikkuutaulukot
  • Lannoitus - ja torjunta -ohjeet
  • Tilaa suunnitelmille ja muistiinpanoille
Pihakalenteri 2014/2015; tilaa ja tietoa!
Pihakalenteri 2014/2015; tilaa ja tietoa!
Huomio

Huomio

Tilaa Pihakalenteri 2014/2015 tästä!
Pihakalenteri 19,90 € + postituskulut 3,10 €.
Koskee vain tilauksia Suomeen. Tuotteeseen ei voi käyttää bonuspisteitä.

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72428.jpg
Juokseva lämmin vesi myös autotalliin ja puutarhaan
Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.
20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Sähköalalla kampanjoidaan työturvallisuudesta
Sähköammattilaisten tapaturmat ovat lisääntyneet viime vuosina ja asia herättää huolta sähköalalla. Tampereen teknillisen yliopiston tutkimus parin vuoden takaa todensi, että sähkötapaturmien taustalla on usein kiire sekä monet inhimilliset syyt kuten puutteet turvallisten työtapojen hallinnassa. Asenteissa työturvallisuutta kohtaan on parantamisen varaa.Suurin osa sähköalan tapaturmista johtuu muista kuin sähköisistä syistä: putoamiset, liukastumiset ja terävään esineeseen kolhimiset aiheuttavat sähkömiehille satoja tapaturmia vuosittain. Sähköiskut ja valokaarionnettomuudet ovat harvinaisempia, mutta nekin lisääntymään päin. Vuonna 2006 vakuutusyhtiöistä korvattiin 80 sähköalan ammattilaiselle sattunutta sähkötapaturmaa.Sähköalan tapaturmatietoisuutta kohotetaan tänä keväänä pitämällä turvallisuusteemaa vahvasti esillä sähköalan lehdissä ja muissa viestintävälineissä. Viestintää toteutetaan Tukesin, Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton, Sähköalojen ammattiliiton ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen yhteistyönä. Kevään aikana sähköalan lehdissä julkaistaan artikkeleita turvallisuudesta ja tapaturmien ehkäisystä sähkötyömailla. Teemaa pidetään esillä myös lehti-ilmoituksilla ja netissä.Kampanjaan kuuluu nettitesti "10 omantunnon kysymystä sähköturvallisuudesta", jossa jokainen sähköammattilainen voi hieman testata turvallisuustietouttaan ja omia toimintatapojaan. Testi löytyy osoitteesta www.tukes.fi/sahkoammattilainen.Sähköalan yrityksille on luvassa jatkossa myös uusia konkreettisia työkaluja sähkötyöturvallisuuden edistämiseen. Tampereen teknillisessä yliopistossa on käynnistynyt uusi tutkimushanke, jossa kehitellään työkaluja sähkötyöturvallisuusriskien tunnistamiseksi sekä koottua tietoa Internetiin helposti käytettävässä muodossa.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivek-järjestelmästä
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
20083_9834.jpg
Ilmanvaihtokoneita suoralla kytkennällä lattialämmitykseen
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton